- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.684
- Поени од реакции
- 13.070
Не сакам да му предложам една јака,оти човекот бара клима за дома,како сакаш гледај две се подобри од една.Не викам дека 7-ка нема да заврши работа,ама комфор...(да неречам нула)! Еве пред некој пост предложив да не фрла пари и оптимизира греење за -20ц! Според мене нон-сенс освен ако не живее Берово или некое планинско село.Ako ima uslov ubavo da ja centralizira vnatresnata zosto da ne e edna.A kako ja zateravme ne so dve,so tri uste poarno ke e.Ma ajde da ne ja pretervame malce.Edna e dovolana samo da se najdi soodveten model.
Prostorot e veli 37m2 ama so povisoki tavani.Veli relativno izoliran,a saka ni stepen da ne mu paga ambientalnata od 25c podolu,koga ke fati ladno,znaci i na -20c nadvoresna.Zatoa prvin jas ja ispolnuvam zelbata na coekot i mu kazuvam deka postoj takva klima,i sum siguren deka ke go zatopli a nema da mu bide uragan.
Toshiba Suzumi 24btu mu ja preporacav,sto e 82 000 denaristo e seuste na promocija gledam,Dvoen cilindricen rotacionen kompresor R-32 so zafatnina od 15cm3
Taa e i se ponasa mozi i kako 9btu ,ama i kako zmej za toplina koga ke zatreba.Klimata e od sreden rang,odma posle Dasekai vo klasata na Toshiba. Toshiba.https://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels%20produits/Manuels%20techniques%202018/SM_%20RAS-22_24PAVSG-E-TR-_EN%281%29.pdf
Jas ne sum protiv mozi da ima i drugi klimi ajde iznesete.Sepak samo kvaliteten japonec mozi da gi ima ovie karakteristiki.
Predlozete i vie ajde ,nekoja Fugitisu,Daikin,Mitcibusi Panasonik pa i kinezi neka se,Vivaks,GREE,HARIER,MIDEA,i ostanati iznesete podatoci i ceni,sto ke mu odgovara na covekot.
И плус веќе имал една аери!? Нели е пологично само да додаде уште една 3.5ка?
, nemam ja nista protiv, naprotiv. Cerka stvarno uziva, jer nista i ne radi

Ама ми ја разбравте поентата