Duva toplo na najdolna oozicija perki i oocnuva da duva ladno no ne gi kreva perkite koga duva ladno jas taka te razbrav ako e taka prijavi si vo zorba servisot.Перките се спуштени на најдолната позиција.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Duva toplo na najdolna oozicija perki i oocnuva da duva ladno no ne gi kreva perkite koga duva ladno jas taka te razbrav ako e taka prijavi si vo zorba servisot.Перките се спуштени на најдолната позиција.
Климата пуштена на топло си дува и по извесно време сама од себе си продолжува да дува ладно. И на надворешната единица цевките се камен ладни.Duva toplo na najdolna oozicija perki i oocnuva da duva ladno no ne gi kreva perkite koga duva ladno jas taka te razbrav ako e taka prijavi si vo zorba servisot.
Za menanje dres ne te svativ sto sakas da kazes a meraceto otide na amber a na drugiot amber si ima drugo merace...neznam miki ili zarko moze....Sukjur ti da ne bese nemase da ni stane jasno kako tvojov niknejm UCrown sea po slovenski se cita Amber.....sea objasni im na slovencive kako se menja dres..meraceto odednss od UCrown ti otide na Amber?![]()
Da ne duva toplo 50atepe i pa da ti namaluva ma 35 36 i ti se oseka ladno.izmeri kolku e toa ladno najsigurno ti e takaКлимата пуштена на топло си дува и по извесно време сама од себе си продолжува да дува ладно.
Не. Не намалува на температурата туку дува камен ладно.Za menanje dres ne te svativ sto sakas da kazes a meraceto otide na amber a na drugiot amber si ima drugo merace...neznam miki ili zarko moze....
Автоматски споено мислење:
Da ne duva toplo 50atepe i pa da ti namaluva ma 35 36 i ti se oseka ladno.izmeri kolku e toa ladno najsigurno ti e taka
Извини ама objasni mi go ovoj fenomen kako si go smenil dresot, si se odlucil za Ucrown i si platil za montaza na Ucrown a sega imas Amber ???Za menanje dres ne te svativ sto sakas da kazes a meraceto otide na amber a na drugiot amber si ima drugo merace...neznam miki ili zarko moze....
Ne si mi jasen pricinata li treba da se kaze zasto ma mestoto na amber ima ucrown a ti pricinata mnogu dobro ja znaes...Извини ама objasni mi go ovoj fenomen kako si go smenil dresot, si se odlucil za Ucrown i si platil za montaza na Ucrown a sega imas Amber ???
https://imgur.com/IaYWBiyНајекономично греење (затоплување)
Da si bidime realni sranje ste site ama aj. Мислиш ли на климите или на луѓето (продавачи, монтери, сервисери...)? Na site sto imaat prijaveno problem sme se javile i sme otisle na lice mesto i problemite se vo 90% banalni i rezultat na nepravilno koristenje....bezobrazen Tuka si Ti posto na...forum.kajgana.com
Ušte taa naprava da se vika digitalen manometar. Manometar ne e za merenje na T, a ovoj meri dva pritisoka i dve T istovremeno. No ova ne e muabet što će go vodam so nekoj tamu priučen monter kako tebe.Toj den popladneto bea idealni 25c nadvoreshna temperatura za toj vid na proverka so digitalen manometar.
Ispadna deka ne fali freon I deka klimata raboti idealno Ali ko sho rece covekot tolku I e snagata ne ja pipaj dobra e.
I posle mesec dena na pocetok na zima prolupa lagerot. To je to.
Inace ne sakav da mu kontriram na zlatko oti nekolku pati vika deka nemoze da se proveri freon so manometar
Jas imam izolacija dupli dzit sendvic vnatre tervol 5 cm i od nadvor 5cm stiropor fasada dnevnata mi e 28m2 i ja gream so Tst lomo eco ( rebrendirana Gree lomo ) ti ako sakas zemi si ja 5.5kw Hyundai klima no bidejki imas izolacija vo 25m2 da ne raboti klimata on- off bidejki imas izolacija dobra i moze klimata ke postignuva brzo i ke nemoze da modulira ova ti e moj sovet sepak razmisli i donesi odlukaКлима уред инвертер HYUNDAI AC180 5.3 KW – Elektrometal
elektrometal.mk
5.5kata, препорачана за 30 квадратен простор, прилично реално, браво.
Мене ми треба клима за 25 квадрати, изолиран простор ( тервол 10цм и стиропор 8цм ), дали 5.5ката од Hyundai би била погодна клима за таа соба ?
I ja izbegavam da se raspravam so luge u godini. Bashka sho ne znaat sho e digitalen manometar a izigravat enciklopedii.Ušte taa naprava da se vika digitalen manometar. Manometar ne e za merenje na T, a ovoj meri dva pritisoka i dve T istovremeno. No ova ne e muabet što će go vodam so nekoj tamu priučen monter kako tebe.
Ti si najgolem strucnjak. Olabavi se.Ne mi e jasno koj e pogolem stručnjak drugar ti od Slovenija ili ti. Klima montirana vo Grcija lošo greela, a drugar ti so manometarot ustanovil deka se bilo vo najdobar red.
Pa koj rece deka sum ja punel so manometar.Da dade gospod da ti puni nekoj freon na manometar. Tebe da ti dadat takov manometar kojzne kakvi čuda bi pravel, japoncive bise skrile vo gluvčečka dupka od stram. A be pokri se ne tropaj i ne se sramoti.
Od tebe nedaj bože nešto da naučam niti pak nekogo možeš da sovetuvaš za nešto.
Oooop00Abe praviš li ti razlika među manometar so skala kakov koristat 95% serviseri i merat SAMO pritisok na ladenje za koj jas zboruvav i digitalen ured ne digitalen manometar kako ti go narekuvaš i koj ured meri istovremeno dva pritisoka i dve T so što točno se odreduva podladuvanje i pregrevanje na freonot.
Za ovie uredi znam i pred da si se ispilil, ti si polupismen za tehnika, a jas sum star i glup.
Ajde sega odgovori što imaš protiv mene. Jas ne kontriram tuku ispravam koga nekoj trese zeleni i se pravi pameten kako tebe.
Nema poveće da se zamaram so tebe, pa makar što da repliciraš. Čao gotovo.