- Член од
- 11 мај 2013
- Мислења
- 60
- Поени од реакции
- 157
Мене апсолутно не ми беше поентата дека употребата на кирилица додава или одзема на македонштината, само дека влијае на читливоста и разбирливоста на пишаното. А баш напротив, има повеќе луѓе кои користат латиница но со интерпукциски знаци и реченици кои имаат смисла па нив со задоволство ги читам (ти влегуваш во оваа група). Ама за овие другиве, стојам на моето мислење за нив без разлика дали се лутат или не.Eve jas ne koristam kirilica, dali sum nepismen ili neznam da gi pronajdam bukvite po tastaturava? Ako možam da koristam ž,č,š,ć, togaš možam i da koristam ш,ќ,ѓ,ж,ч,џ,њ,љ.
Voopšto ne ti e vo red ovoj komentar ili smetaš deka si podobar i pogolem makedonec od mene?
Ednostavno pišuvam latinica da bidam što poblisku do najuniverzalnite bukvi što gi koristi cel svet, patriotizmot se dokažuva na iljada drugi načini.
Apropo koga kinezive i site so klinesto pismo si napravile latinična transkripcija, za nas e 100 pati polesno.
Ili poinaku kažano: koga so svetov bi vladeela kirilicata zapadot bi pišuval kirilica samo polesno da prodade.
Inače so ostatokot tvojot post potpolno se složuvam.
Moe mislenje e deka ova so merenjevo na japonskava klima na mojov imenjak poleka preođa vo kolektivno siluvanje i arogancija.....
Probav da mu ukažam deka merenjata se približni i besmisleni no toj prodolžuva da davi.
Na krajot nema da dokaže ništo poveće od toa što site što ne sme sisale vesla veće go znaeme.
Веќе заморно ми е да читам лични препукувања и навредувања, кинеско вс јапонско лоби итн. Дека се Грее (а и другиве кинези) толку лоши како што пробуваат да претставаат Јапонсково лоби е апсолутно невистина исто колку што е невистина кога другиве пробуваат да докажат дека истите тие се подобри. Аман луѓе, преку курцу сте веќе, тоа па тоа. Пренесете лично искуство или препорачајте модел кога некој тоа го бара ама врз основа на лично искуство (без разлика дали е позитивно или негативно) и доста си ги мерите чив е подолг (читај чија клима е подобра). За тоа е форум, корисниците да си помогнат. Ако не интересираат мислењата на продавачите ќе отидам во салон. И престанете да се идентификувате со вашата клима па потоа да се навредувате ако некој ви пише нешто за вашата или покаже дека неговата клима е подобра. Каква е вашата клима не говори ништо за тоа каков човек сте.

arna od amber
Српсково Gree лоби така вика