- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.711
- Поени од реакции
- 7.617
Прво: Ја знам дека си од Битола и има тука доста Битолчани кој што ке потврдат дека и оваа зима имало -15Ц во Битола а климата ти е до -7Jas imam 40m2 vo Bitola,pa eve mene me grej Suzumi 16 i vo zimski uslovi na temperaturi pod 0c.
E sega koga e na pozitivni temperaturi si modulira i ne i treba 5,5kw na protorot.A za 40m2 izolirani si brka rabota,i na -t.
E sega taja si kosta,kvalitt e vo prasanje,eve kaj men 10 godini pali-vozi,za nova ne bi ja menal,seriozno mislam.
Второ: Да ти си од Битола, ама станот во таа Битола ти е во Сутерен пола укопан во земја и топлинските загуби ти се помали од 99% случаеви Битолчани
Трето: Со 1,3kw топлинска на +7 тоа Сузуми дува со 25°C na 730m3/h издув, ако ги знаеш формулите

Четврто: Ако модулација значи дека треба да дува 24/7 со 25°C на -7 надворешна тогаш има цела Битола и пола Прилеп да ги врати климите и ке си земе Амбер

Последно уредено:

, и можеш после ко бугарине да им залепиш јапанска етикета ко што имаше еден купил некои скапаници и им лепеше даикин етикети за да му завидуваат комшиите