Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Tuka spaga i Izraelska Tadiran,Americka e Carier
Tadiran ми е исклучен од муабетот оти е филијала на амерички бренд!
Инаку John Willis Carrier ја измислил првата практична(комерцијална) клима во 1902год!!
Наваму секој муабет е сувишен оти сите јапанци почнале со лиценци од амерички брендови како:Carrier,American Standard,Lennox,Goodman...
Sto stana so Chigo pravea dosta dobri klimi dali seuste funkcionira kompanijata ili e kupena od Midea ???
Имаат 50 фабрики и извезуваат во повеќе од 150 земји во светот! Очигледно не им оди лошо :D

Tadiran ми е исклучен од муабетот оти е филијала на амерички бренд!
Инаку John Willis Carrier ја измислил првата практична(комерцијална) клима во 1902год!!
Наваму секој муабет е сувишен оти сите јапанци почнале со лиценци од амерички брендови како:Carrier,American Standard,Lennox,Goodman...

Имаат 50 фабрики и извезуваат во повеќе од 150 земји во светот! Очигледно не им оди лошо :D
Sostori be prava enciklopedija si,bravo

Ako ne e Chigo propadnata togas zosto gi nema na makedonskiot pazar ? ? ?
Незнам Лепи... можда и ги има под некоја марка-лепенка...
Инаку баш сега ги проверував и се на Хонгоншка берза под код CHL со бааѓи ликвидност!
Сопственик на 51.26% на акциите е некојси Xing Hao Li, во слободен промет(freefloat) им се 48.40% од акциите и 4.91% во сопственост на "некоја" Skyworth Group Ltd.

Незнам Лепи... можда и ги има под некоја марка-лепенка...
Инаку баш сега ги проверував и се на Хонгоншка берза под код CHL со бааѓи ликвидност!
Сопственик на 51.26% на акциите е некојси Xing Hao Li, во слободен промет(freefloat) им се 48.40% од акциите и 4.91% во сопственост на "некоја" Skyworth Group Ltd.
Porano ST Neo Tesla Favorit i drugi brendovi bea proizvedeni rebrendirani vo Chigo kolku sto znam sega nema vo mk nekoja klima sto e rebrendirana prozvedena vo Chigo nitu pak ima orginal Chigo a stvarno dobri klimi bea.

Porano ST Neo Tesla Favorit i drugi brendovi bea proizvedeni rebrendirani vo Chigo kolku sto znam sega nema vo mk nekoja klima sto e rebrendirana prozvedena vo Chigo nitu pak ima orginal Chigo a stvarno dobri klimi bea.
Kako be nema chigo ...eve nekoja integros vo skopje e uvoznik gledam i kaj bratska blgaria gi ima i srbija...

Dobri bea koga bea on -off . I jas imam edna 12god stara. Ama inverter e malce druga rabota.
Za LG - begajte od tie modeli od 30 karti.
Elektronikata e 8000den. Ima mnogu poplaki od LG. Eden monter poznanik od Bitola veli se iznamenuvav elektroniki kaj LG to pa sega videte.

Dobri bea koga bea on -off . I jas imam edna 12god stara. Ama inverter e malce druga rabota.
Za LG - begajte od tie modeli od 30 karti.
Elektronikata e 8000den. Ima mnogu poplaki od LG. Eden monter poznanik od Bitola veli se iznamenuvav elektroniki kaj LG to pa sega videte.
Se zavisi od model do model ima vrvni modeli na LG klimi

Se zavisi od model do model ima vrvni modeli na LG klimi
[/QUOhttps:
ovaj mu e najdobar model na nasiov pazar,seuste e na r-410 LG Athena 67 500 denari
Автоматски споено мислење:

pardon ovaj e na r-32 ATHENA 12 1,00 kgr freon,nadvoresna teska 43 kgr dvoen cilindricen compresor

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom