- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.854
нема лага нема превара, но за 18м2 буџет 38К јапанец па и нема изгледа. А 2,5kW... ќе да се доволни за просторот и потребите !? ...во ладна зона пак вели PdesignH 3,1... но сето е неважно, ако се земе за потребите греење на 16м2 спална на 20*С... А и како предност на квалитетот на Samsung во споредба со кинеските...Важно е да не се лажеме. Ако ги знаеме параметрите според кои играме е лесно. Затоа е битен еуровент.
Овде читаш 4KW па после 4.6scop. А во спецификации е 2.5KW.
Не е важно дали е многу или малку, важно е информацијата да е точна. Понатаму секој ќе си одлучи.

и велам предност за во спална е барем декларирана... многу тивка внатрешна 17dB и веројатно како предност може да се земе специфичната внатрешна на Samsung моделите со Windfree без чуство на ветер .. што тоа и да значи!?
Во секој сл за таа квадратура простор, пред овој го предложив другиот модел на Sаmsung од 9,000BTU, сега намален од 30,000 на 20,000.... i 2.1 da e PdesignH... безначајно е! Очекувањата се тие: 20*С во спална 16м2 изолиран простор. Мене барем квалитетот, долготрајноста и тивката без-ветерна работа за такви потреби би ми биле приоритет. Но секако можеби ќе ме демантираат, или предложат нешто друго...!?
Последно уредено: