- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.265
- Поени од реакции
- 3.015
Ај Среќни Празници и од мене 
Гледам машала... весело тргнала дискусијава годинава хи хи хи
Here are my 2 cents.... па нека е весело
Не дека нема разлика во цената спрема кинеска клима ама ова што ти објаснуваат као скапо плаќаш а нишо плус не добиваш е голема малверзација на продавачите на кинески клими а да ги прашаш да предложат подобар модел независно од цената... не знаат!
По некои мои пресметки (за просторот кој јас го греам) разликата во цената (од поефтина кинеска до поскапа јапонска) би ја надохнадил за пар години (3-5) зависно од температурите во зимите. Наредните 10 години (колку шпто е предвиден работниот век на квалитетен клима уред) треба да придонесат за квалитетна заштеда на сметки за струја.
Комфорот и премиум искуството се гратис
Ко небаре нема други луѓе на форумов за да потврдат дека цената беше 72к, а недела-две при распродажба и чистење на залихи ја пуштивте 39.000.
Да барам пак PrintScreen да прикачам (што до сега бар 5 пати имам уназад прикачено) од ГрееСторе кај што стои 72000 пречкртано и пишано 39.900?
Што да кажат тие што претходно ја платиле 72к? Се или не се изманипулирани?!
Не вака... може 6 часа топли - 3 часа одмара.... работење он-офф и ќе вадиме средна вредност за цело времетраење дека одржувала со 350w
Ако е така, земи подели на 12 месеци, ќе дојде дека топлела со 100w во текот на годината.
Ок...??? Може...???

Гледам машала... весело тргнала дискусијава годинава хи хи хи
Here are my 2 cents.... па нека е весело

Koj klimi imaat dobra modulacija? Oti gledam Gree i Midea na ladenje si se ok a na greenje pravat pali gasi kako on/off klima pa zatoa sakam da zemam nesto drugo, se raboti za prostor od 35m2 vo stan nema fasada i izolacija, ima pvc prozorci. Fala odnapred
Во цитатов само препораката за модел е добра, другото е малверзации... математиката е далеку под тоа...Zemi si edna Mitsu LN, okolu 100'000 den so montaza.
Ke ti modulira na greenje, ama na 21C da ja drzis.
Razlikata vo cena ke ja nadoknadis do 2030 ili 2035.
Не дека нема разлика во цената спрема кинеска клима ама ова што ти објаснуваат као скапо плаќаш а нишо плус не добиваш е голема малверзација на продавачите на кинески клими а да ги прашаш да предложат подобар модел независно од цената... не знаат!
По некои мои пресметки (за просторот кој јас го греам) разликата во цената (од поефтина кинеска до поскапа јапонска) би ја надохнадил за пар години (3-5) зависно од температурите во зимите. Наредните 10 години (колку шпто е предвиден работниот век на квалитетен клима уред) треба да придонесат за квалитетна заштеда на сметки за струја.
Комфорот и премиум искуството се гратис

Ох грефче, се осмелува по други да вика манипуланти...39900 bese cena na U-Crown.
Sega nema U-Crown, MANIPULANTU.
Ко небаре нема други луѓе на форумов за да потврдат дека цената беше 72к, а недела-две при распродажба и чистење на залихи ја пуштивте 39.000.
Да барам пак PrintScreen да прикачам (што до сега бар 5 пати имам уназад прикачено) од ГрееСторе кај што стои 72000 пречкртано и пишано 39.900?
Што да кажат тие што претходно ја платиле 72к? Се или не се изманипулирани?!
Дечково (иако малку е напет во пишувањата со ГОЛЕМИ БУКВИ) фино лепо поштено си сподели видеа според кои се базирани неговите заклучоци...Не нека земе грее Амбер 3.5 за 50000 денари со модулација од 750-1200 при одржување а на грење 2700 вати
EVE GO LINKOT ZA GREE AMBER 3.5 KILOVATI
https://www.youtube.com/watch?v=tHSpzyo8qgE и видете колку троши 2700вати
еве и ново од gree амбер 3,5 килобати троши ко трактор од 700до 1200 на сат при догревање одржување на температура
https://www.youtube.com/watch?v=71JlmZezqwA&t=764s па мојата 18000 помалку троши од оваа
Ваква математика ќе праиш кога ќе покажеш + поткрепеш со факти + докажеш дека климата ти работела 24 часа / 31 ден без да исклучи.Defakto nesto druze imas labav lem vo glavata pa pojma nemas sto pisuvas....750w pri odrzuvajne....???pa kako e toa mozno ....ajde podeli 250kw,na 30denovi pa na 24h i presmetaj kolku e.,potoa podeli 350kw na 31den pa na 24h i smetaj imas calkulator na telefonot.....i pisi mi pak deka odrzuvalo so 750w ok...???moze...??
Za 11mesec idi 350w prosek na/h za 12mesec 470w/h kako gi najde tie tvoi watazi![]()
Не вака... може 6 часа топли - 3 часа одмара.... работење он-офф и ќе вадиме средна вредност за цело времетраење дека одржувала со 350w
Ако е така, земи подели на 12 месеци, ќе дојде дека топлела со 100w во текот на годината.
Ок...??? Може...???
Последно уредено: