Најекономично греење и ладење

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
Која од овие 2 клими би ми препорачале за соба 30м2.
Гледам има некоја драстична разлика во ниво на бучава.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.829
Поени од реакции
4.272

Za 6x5 soba odnosno za 30m2 18ka e jaka, a pomejgu ovie 2 so haier ima povejke korisnici tuka mozat da ti spodelat a za bucavata i 2te se so 1000m3 izduv ama hisens ima 7 fan brzini pa spored toa i pomala bucava a haier tie 3+turbo. vo prevod pobucna odnosno sekogas keja koristis na low-fan a mozebi i toa kee prebucno.za 30 kvadrati da se 45m2 ok ke bide

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Хајерот најтивко работи со 28 децибели.
Хајсенс на српскиот сајт вика дека може и со 19 дб да дува.

За жал не можеш на оваа страница да веруваш целосно. Еве ти со други податоци.
Вистина е дека 5,5- те се побучни

Последно уредено:
Член од
16 март 2019
Мислења
3.332
Поени од реакции
5.405

Za 30m2 ovaa inverter klima

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
На оваа страница пишува дека Хајсенс може да дува тивко со 19 децибели, што ако е точно, потивко не можеш да најдеш. А дека добро ќе затоплува со таа брзина, во тој простор, не е ич сигурно.

А Тундра на оваа страница најтивко со 28 дб

Автоматски споено мислење:

Погледај ги и овие :

Последно уредено:
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Za 30m2 ovaa inverter klima

Za vivax nema Eurovent, no eve i da zememe deka moze na -7 da isporaca 2.7kW (sto e malku verojatno bidejki mu treba backup heater od 0.2 ili 0.3kW)... kako so 2.5 ili 2.7kW ke zagreva 30m2 pri uslovi na nadvoresna temperatura od -7!?
1605478763658.png
VNIMAVAJ MALKU SO PREDLOZITE!!! I da te prasam ... ima li eden clen na forumov sto koristi AUJI za greenje, pa iznel korisnicki iskustva... ili tebe ti se sonilo deka toa e dobra klima. Toa e mozebi dobra klima za greenje no za pomali prostorii (16-25m2)
Za 30m2 ili Japanac 3.5Kw od povisoka klasa Toshiba Mitsubishi Panasonic Fujitsu, Daikin... ili kineska 5.5ka...Ke great besprekorno i dvete, no onaa koja ima poveke brzini i e potivka se razbira moze da se zeme kako prednost pri izbor...ako se slicna klasa. No sepak jas koga bi biral bi sakal da procitam za zadovolen korisnik na klimata... na ovoj ili drug forum.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.332
Поени од реакции
5.405
Za vivax nema Eurovent, no eve i da zememe deka moze na -7 da isporaca 2.7kW (sto e malku verojatno bidejki mu treba backup heater od 0.2 ili 0.3kW)... kako so 2.5 ili 2.7kW ke zagreva 30m2 pri uslovi na nadvoresna temperatura od -7!?
Прегледај го приврзокот 274824
VNIMAVAJ MALKU SO PREDLOZITE!!! I da te prasam ... ima li eden clen na forumov sto koristi AUJI za greenje, pa iznel korisnicki iskustva... ili tebe ti se sonilo deka toa e dobra klima. Toa e mozebi dobra klima za greenje no za pomali prostorii (16-25m2)
Za 30m2 ili Japanac 3.5Kw od povisoka klasa Toshiba Mitsubishi Panasonic Fujitsu, Daikin... ili kineska 5.5ka...Ke great besprekorno i dvete, no onaa koja ima poveke brzini i e potivka se razbira moze da se zeme kako prednost pri izbor...ako se slicna klasa. No sepak jas koga bi biral bi sakal da procitam za zadovolen korisnik na klimata... na ovoj ili drug forum.
Za 30m2 5,5 kw klima e prejaka edinstveno ako nema izolacija pa togas 5,5 kw klima inaku ako ima stiropor izolacija bez nikakov problem ke go gree prostorot od 30m2 so 3,5 kw klima eve mojata TST ( rebrendirana Gree Lomo Eco ) na eurovent na -10°C dava 2,7 kw toplina jas bez problem gream so klimata 28m2 jas imam izolacija

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Za 30m2 5,5 kw klima e prejaka edinstveno ako nema izolacija pa togas 5,5 kw klima inaku ako ima stiropor izolacija bez nikakov problem ke go gree prostorot od 30m2 so 3,5 kw klima eve mojata TST ( rebrendirana Gree Lomo Eco ) na eurovent na -10°C dava 2,7 kw toplina jas bez problem gream so klimata 28m2 jas imam izolacija
Овој ВИВАКС 12-ка, сигурно ќе го затопли

Како работи клима уред.
Можда не е најсовремено објаснето, но е многу едноставно и сликовито.

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
424

Hisense TQ 35xeoeg вчера наместена кај старите оддприлика 30 кв дневна трепезарија,простор над гаража без изолација со пвц прозори.Впечаток за климата во период од двата дена додека бев таму ми е позетивен! Климата работи тивко на сите брзини(7),топол издув, ifeel функционира супер со тоа што на даљискиот ја покажува Т на местото каде е поставено даљинското независно од тоа колку е зададена Т на вн.единица. Постигнува Т се подигаат крилца и се гаси,нема ладен воздух,надворешна бесчујна!
Се на се одлична клима на овие временски услови мада треба да се почека да се види на мака на влажност и Т околу нулата.

Последно уредено:
Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Како работи клима уред.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.245
Кој црн еуровент?! Од кај го извади ова?! Кој што сака може да си напише на енергетската!
2.7 знаеш кога ќе извади просек? На куково лето!

Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Овој ВИВАКС 12-ка, сигурно ќе го затопли

Како работи клима уред.

Izglea deka nema sto e zalno neznam od msan sto klimi pocnaa da prodavaat so utepani specifikacii za taa cena...
Ke se izlaze nekoj ke fukne 50000 i ke dobie 2.5kw klima.

Attachments

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Една од најмагловитите продажби на тех. уреди е продаш
жбата на клима уредите, овие обичните - ѕидни-те. Барем јас во десетина продажни места не добив информации кој ги дава " продукт фиш-от" колку топлина дава на -7 или -10 , со кој КОП .....

Izglea deka nema sto e zalno neznam od msan sto klimi pocnaa da prodavaat so utepani specifikacii za taa cena...
Ke se izlaze nekoj ke fukne 50000 i ke dobie 2.5kw klima.

Не дава 4,25кв ??? Нели најдоле тврди дека капацитетот на греење е толку. Исто со енергетската . Е сега кога би го имале и комплетниот Еуровент и продукт фиш, за кој се жалев, би знаеле. Ама на нас обичните купувачи и не ни е лесно достапен.

Screenshot_2020-11-16-01-17-11-095_com.android.chrome.jpg

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.245
Една од најмагловитите продажби на тех. уреди е продашбата на клима уредите, овие обичните - ѕидни-те. Барем јас во десетина продажни места не добив информации кој ги дава " продукт фиш-от" колку топлина дава на -7 или -10 , со кој КОП .....
Производителот го дава. Тоа е ЕУ документ кој секој електричен уред треба да го има,и се однесува на потрошувачката на електрична енергија! Нема врска ни со ладење ни со греење! Исклучиво потрошња,енергетска класа и слично!
Е тука испадна малку модерен затоа што таму мора да пишува (бар кај климите) ако има дополнителен греач,нели со коп 1.
Ама деккарираната ефикасност на климата е сепак оставена на чесен збор на производителот.
И од такви "чесни" зборови,одреден бренд беше забранет во С.Арабија ли Кувајт беше (n)
Е затоа е Еуровент како независно тело битен!
Без разлика што го хејтаат тука кога им одговара.

Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Една од најмагловитите продажби на тех. уреди е продаш
жбата на клима уредите, овие обичните - ѕидни-те. Барем јас во десетина продажни места не добив информации кој ги дава " продукт фиш-от" колку топлина дава на -7 или -10 , со кој КОП .....

Не дава 4,1 кв ??? Нели најдоле тврди дека капацитетот на греење е толку. Исто со енергетската . Е сега кога би го имале и комплетниот Еуровент и продукт фиш, за кој се жалев, би знаеле. Ама на нас обичните купувачи и не ни е лесно достапен.
Dava so grealka hahah ja mislam ni oni neznaat.kako i da gi soberes ne idat zaedno samo 2.5pdesigb plus 2.1 - .5 e 4.1 ama nekako ne mi ide ovaa matematika odnosno si kazuvaat imas 4.1 so grealka ili jas neznam prosta matematika nekako ne mi ide pdesign+declared capacity ili toa ili toa pa na toa uste back up .5kw

Kajgana Shop

На врв Bottom