- Член од
- 2 декември 2019
- Мислења
- 52
- Поени од реакции
- 57
Така работат и другите грее клими, искуство со у краун и некоја си ломо ќе да е на работа. Ставаш 22 степени, грее до 24(мерено со нејзиното Темп дугме) и исклучува(освен ако просторот губи температур па таа работи нонстоп и не ја надминува поставената Т). И после тоа чека да падне под 22 степени(мерено со Т дугмето на климата и тогаш уклучува). Офф сет компензација не го оправа овој начин на работа на климата. Исто си работи и на 0, и на 1 и 2 и 3 компензација, само зависно која ќе ја ставиш од овие компензации, ќе го изедначиш приближно собниот термометар да ти покажува слична или иста температура со Темп дугмето на климата. Ти пошто имаш жичен контролор, пробај во него дали има да ја дотераш од постигање до гасење и повторно палење свингот на температурата да е помал од веќе горе споменатиот. Види пробај па сподели што како.Еве и од мене некој графици за Амбер во последните 20 тина саати.
Прегледај го приврзокот 277138
Оваа е интересна играчка пред се, мене ми го откри проблемот што го имам со оваа клима.
Значи незнам другите Грее клими како работат но оваа како што може да се види кога ке затопли 2 степени над зададените 22 се исклучува и следно за очекување да се вклучи е кога температурата ке падне цел степен под зададените 22. Во мои улови таа разлика се чувствува бидејки додека сензорот на климата дојде до тие 21 степен, температурата во остатокот од станот сигурно паѓа подолу.
Последно уредено: