Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ti izgleda sakas da se ladis, ne da se grees.
Aj ne prodavaj magla, se iznatresovte gluposti, a zivees vo kuka promaja.
Cudo od luge.
To sto go opisa mislam deka se odnesuva na mesto kade sto ti zivees.
Ovi e Suzumi, mozes so entry model na Gree da gi sporeduvas. Razlikata e 40000.
Zemi soberi pari, stokmi si ja kolibata.
Ne trosi pari na gluposti.

@Peja989 @Нuкола или кој и да е модератор тука. Не дозволувајте ваков канцер да се шири, особено не што ова се однесува за член кој секојдневно тука споделува искуства од својот дом со најискрени намери. Знам дека постои пријави мислење, ама не е целта да се избрише мислењето зошто очигледно однесувањето не се подобрува.

Ovi e Suzumi, mozes so entry model na Gree da gi sporeduvas. Razlikata e 40000.

Споредувам средни со среди, Soyal и Amber на Gree се средна класа како Suzumi и Shorai на Toshiba.

Што сакаш да споредам U-Crown со Daiseikai?
И тоа ќе споредам, да не ве довтерам вдупка само....

Оооо јадни, сте го тргнале U-Crown-от од секаде, да не ве срамиме повеќе.... ама има докази по форумов...
Еве за 12ката најдов, сум ве ругал и претходно..

Gree U-Crown 12ката сте ја продавале 73.000 пред да ја преполовите цената (колку ли сте имале маржа)

u-crown-12-png.259344

Toshiba Daiseikai 13ката на клими.мк уште e 79.000 поскапена од 73.000 колку што беше во истиот периодот со U-Crown от
Во AIRCON сега ја има на попуст, 64.500 е Toshiba Daiseikai 13ката (и тие колкава ли имаат маржа ама не си можат со вас)

U-Crown 18ката ви беше 94.000 па ја намаливте на 60.000. Онака екстра инфо да прочита народ.....

Оди покритесе и ревидирајте тоа цените.... намалете троа маржите па вратете се да споредувате.

Последно уредено:
Моја топла препорака е на членовите со тнка изолација на нервите, да бираат што ќе читаат.
А тие што се стручни, многу покорисни ќе бидат стручно добронамерно и точно нешто да објаснат.
Од лапање муви, ако не се голтнат, или исплукаат, не ја чини, може трајно да се населат меѓу уши.
Повелете за стручен коментар, во име на јавно добро, на јавен форум.
Kogo sakaš da ubediš deka klimite se preporoduvaat ako imaat visinska razlika i instalacija nad 3 m so svedoštvo na korisnik koj ne ni čita što pišuva.
Koj podobronamerno i vo najsiten detal pišuval tuka za princip na rabota, defrosti, vakumiranje, freoni kompresori, EEV, potrošuvačka, modulacii, za nekoi kako tebe nagotovo da čitaat? Što e teško da se pobara nazad, polesno e celi fermani od gluposti i toa na srpski jazik da se postira tuka.
Dobro ako se postira nešto vredno, ama ova so preporodenava Mideava e teška glupost, a se raboti za istečen freon.

I sega po celovo toa so moduliranjeto sto e podobro da rabotat 24/7 na 0.3w ili da rabotat 20minuti vo eden cas na 1 kw

Sent from my iPhone using Tapatalk

I sega po celovo toa so moduliranjeto sto e podobro da rabotat 24/7 na 0.3w ili da rabotat 20minuti vo eden cas na 1 kw

А бе сервисери, монтажери и продавачи на клими дај отворете тема клима уреди и разменувајте си таму стручни мислења, овде ја изгњавивте темата со вашите климатизери. Човек и да сака да купи клими ќе му се одмили, читајќи ги вашите дебилни и небулозни коментари.

Споредувам средни со среди, Soyal и Amber на Gree се средна класа како Suzumi и Shorai на Toshiba.

Што сакаш да споредам U-Crown со Daiseikai?
И тоа ќе споредам, да не ве довтерам вдупка само....

Оооо јадни, сте го тргнале U-Crown-от од секаде, да не ве срамиме повеќе.... ама има докази по форумов...
Еве за 12ката најдов, сум ве ругал и претходно..

Gree U-Crown 12ката сте ја продавале 73.000 пред да ја преполовите цената (колку ли сте имале маржа)

u-crown-12-png.259344

Toshiba Daiseikai 13ката на клими.мк уште e 79.000 поскапена од 73.000 колку што беше во истиот периодот со U-Crown от
Во AIRCON сега ја има на попуст, 64.500 е Toshiba Daiseikai 13ката (и тие колкава ли имаат маржа ама не си можат со вас)

U-Crown 18ката ви беше 94.000 па ја намаливте на 60.000. Онака екстра инфо да прочита народ.....

Оди покритесе и ревидирајте тоа цените.... намалете троа маржите па вратете се да споредувате.
Tolku ti e znaenjeto, Amber Nordic e visoka klasa. Pojak I od U-crown.
Zatoa se tvoite mislenja nerelevantni.
Автоматски споено мислење:

Сељандура е, џабе муабет, тоа му е нивото.

@Acid глеј го брат, гледај му речник и ниво на дискусија.
Sramota, vakvo odnesuvanje I navreda od moderator.

Предлог бренд на клима и пропорции за греење на 2 спални соби една до една,најмногу одговара подна единица пошто собите се по 15-16квадрати. Предлог за надворешна и внатрешни едници со прифатлива цена и квалитет. Даикин прашав пошто имам високо монтажна огрома сума ми побараа за подна.

Во принцип ако имаш добра изолација и мали загуби од рецимо 1,1.5kw/h тогаш подобро е клима со добра и ниска модулација која ќе работи тивко и на ниски 300-400w цело време.
Сепак во основа е ствар на навика. Мене офф-он воопшто не ми смета на пример. Битно на крај е ти да бидеш задоволен и стоплен!

@Peja989 а што правиме со овој спамеров @Коста Сениор што копи/пасте цели фермани постира од српски форуми?

Sramota, vakvo odnesuvanje I navreda od moderator.
Ти си резил на веков и срам си за темава а и пошироко zlatko_ti412 е член кој многу допринесува за темава и не е убаво такви работи да пишуваш.Секој има право на свое мислење ако не ти се допаѓа едноставно игнорирај го.

Ох ох, толку си ги знаеш моделите.... па мислиш твоите мислења релевантни.... поарно поќутиси да не те искараат од работа.

Ако Amber Nordic беше висока класа ќе беше поскап од U-crown.
Suzumi и Shorai на Тошиба се иста класа со Amber и Soyal нa вашиот Грее.

U-crown и Daiseikai се веќе премиум...

Моите мислења релевантни - нерелевантни ви ги тупнав во лице.
И секогаш ќе бидам тука да ви ги тупнувам кога ќе правите спинови и лажете за да продадете парче повеќе.

Suzumi so Pular
Shorai so Fairy
Amber Nordic, Fairy Nordic so Daisekai

Ти си резил на веков и срам си за темава а и пошироко zlatko_ti412 е член кој многу допринесува за темава и не е убаво такви работи да пишуваш.Секој има право на свое мислење ако не ти се допаѓа едноставно игнорирај го.
Bas taka, sekoj ima pravo na svoe mislenje.

100% погрешно, но се надевам дека некои од членовите со искреноста и добронамерноста во информациите ке ги преовладеме другите членови што едноставно сакат само да направат профит
Дај Боже ама некои луѓе вистината ги боли а невистината им годи тоа се луѓе со силна мотивација а главниот мотив им се парите а кога се парите во прашање средства не бираат.Да имаат барем малку култура и етика може нешто и да биде ама со овие како овој Sv B тешко

Молам за мислење до поискусните
Само што наместија клима как роднина, климата е
toshiba ras-b16j2kvg. од 50к
Наместена на топло не топли, само на автоматски и ауто фан на 30С топли, еве и слики од неа ,. Дали местоположбата не е ок ?

А како ќе продаде парче повеќе ако не лаже и не навредува?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom