Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Е ај може подобро беше додека сите мислеа се е розово и никој нити лаже, нити може да монтира слики.
Сеа @micko88 ја оплеска розевата боја....пропадна довербата на форумов и више никој никому нема да верува.
ПРОПААСТ!

Еве некоја слика од потрошна после намалување на греен простор на 29m2 преку ден +15m2 спална само ноќе на ефтина сo max-fan :D
Од тие 12kw потрошени денес, повеќе од 8 се во евтина тарифа!

Не се монтажи, кунем се!
da ne me svatis pogresno moze gresam pred nekoj den gleav nekoe klipce sto go imase postirano i bash kade sto e klimata vo taa soba predpostavuvam deka za nejze vikas deka e 29m2 mene bar na klipot mi izgleda za najveke 18, pak ke recam moze sum greska no jas grejam 5.5m * 6m e 33m2 i nekako mnogu pogolema mi izgleda od tvojata, bar na klipot ne izgleda deka e tolkava za biro, dushek, masa regal i ne mi teknuva dvosed ili trosed imase.... i da se pozezame malce tie sto ja mereja od vnatre ja mereja "korisna povrshina" ili 29 e sose nadvoreshnite zidovi i hodnikot heheh

eve go klipceto

na 9.05

regalot sto e vo sirina na sobata da e 3.6metra "standardot e po 90cm dupli vrati" posto ti e od kraj do kraj i staj na toa uste 10 15cm lufta znaci 3.75 e shiroka i da e 5metra dolga toa e 18.75m2
ili posto e max siroka 3.75m i spored foteljite vo toj prostor ke sobere 6 takvi po 90cm edna toa e 5.4m ama ne e poveke od 6m dolga sobata odnosno 3.75x5.4 toa e 20.25m2 pak nekako ne mi izgleda na 29m2 ;)

Последно уредено:
da ne me svatis pogresno moze gresam pred nekoj den gleav nekoe klipce sto go imase postirano i bash kade sto e klimata vo taa soba predpostavuvam deka za nejze vikas deka e 29m2 mene bar na klipot mi izgleda za najveke 18, pak ke recam moze sum greska no jas grejam 5.5m * 6m e 33m2 i nekako mnogu pogolema mi izgleda od tvojata, bar na klipot ne izgleda deka e tolkava za biro, dushek, masa regal i ne mi teknuva dvosed ili trosed imase.... i da se pozezame malce tie sto ja mereja od vnatre ja mereja "korisna povrshina" ili 29 e sose nadvoreshnite zidovi i hodnikot heheh

eve go klipceto

na 9.05
ce si zemis zoom naocari i sobata ke ti izgleda pogolema gledaj potrosuvackata t. na protokot vozduh i nadvoresnata t.

Последно уредено:

eve go klipceto

na 9.05

regalot sto e vo sirina na sobata da e 3.6metra posto ti e od kraj do kraj i staj na toa uste 10 15cm lufta znaci 3.75 e shiroka i da e 5metra dolga toa e 18.75m2
ili posto e max siroka 3.75m i spored foteljite vo toj prostor ke sobere 6 takvi po 90cm edna toa e 5.4m ama ne e poveke od 6m dolga sobata odnosno 3.75x5.4 toa e 20.25m2 pak nekako ne mi izgleda na 29m2 ;)

Само собата е 22m2
Ама вратата кон салонот од ~7m2 не ја затворам, воопшто..... па затоа ги пишувам како 29м2.

Од салонот лево и десно имам уште 2 соби, спална и трпезарија со куња.... па кога и тие врати се отворени иди 65m2.
A скрос право во салончето има и WC од 3.5м2 ама тоа го отворам 2 пати неделно за раат бричење ;)

Цел спрат е 68м2 по елаборат... ваљда тоа е корисната површина не надворешната сосе ѕидови.

Само собата е 22m2
Ама вратата кон салонот од ~7m2 не ја затворам, воопшто..... па затоа ги пишувам како 29м2.

Од салонот лево и десно имам уште 2 соби, спална и трпезарија со куња.... па кога и тие врати се отворени иди 65m2.
A скрос право во салончето има и WC од 3.5м2 ама тоа го отворам 2 пати неделно за раат бричење ;)

Цел спрат е 68м2 по елаборат... ваљда тоа е корисната површина не надворешната сосе ѕидови.
taka veke moze :) deka vikase 29 zatoa mi dojde cudno a sve nekako ne mi izgleda na tolku i blisku sum presmetal spored mebelot :pos::pos:a treba da e vnatresna dela elaborat se pravi po vnatresna korisna povrshina...sala bese sose zidovite

dolzinata za 5cm ke sum ja pogodel spored foteljite haha

gledaj potrosuvackata t. na protokot vozduh i nadvoresnata t.

За споредба на уред со уред - тоа е битното....
Просторот е секаде различен.... никогаш нема да го погодиш ист освен ако не се две клими една до друга монтирани па да ги тестираш истовремено и да ги споредуваш.

За споредба на уред со уред - тоа е битното....
Просторот е секаде различен.... никогаш нема да го погодиш ист освен ако не се две клими една до друга монтирани па да ги тестираш истовремено и да ги споредуваш.
take e be druze mnogu e ednostavno da se razbere ama na nekoi na temava toa ne im odgovara pa baraat racki da se navrat

amber na -1c
Pa ovie od Gree vikaat deka Amber ne prai defrost, ne mu treba oti e mnogu mokjna klima defrost prai ednash godishno u avgust koga si na odmor.

Inace taka PUKA I mojot Gree Hansol MALI DECA PLASHI i posle na bajacka treba da gi nosish.
Автоматски споено мислење:

Ugasil kompresorot I samo led displejot raboti na tie 530w

amber na -1c
Kako se vozdishna mislis se rasipala sleden pat koga ke pravi defrost kreni go kapakot i trgni gi filtrite i ke ti stane jasno zasto puka i pocekaj da zavrshi koga ke svrti ventilatorot ke vidis kako instanto ke se stopi mrazot i ke se pretvori vo parea.a da ne ja cekas vidi vo manuelot kako bese da mu zadades defrost sam da ne ja cekas.

Ова како кај мене да е снимено. Разликата е што кај мене не е Амбер туку U Crown. Истиот принцип. На 800W исклучува.
Автоматски споено мислење:

Се најде некој да бара перманентен бан за оној што открива како (овој првиов) манипулира со фотографии.
Ете, и тоа се случува.

Последно уредено од модератор:

Само собата е 22m2

Manulac a zosto ne kazes deka i Lifto ne go grees gledam ubavi sliki imas vo lift slikan, sigurno i patokazi imas nakade da ode topliot vazduh e samo ne znam dali i semafori imas postaveno :popce: ajde ocekuvame edno video so defrost da videme batkata kolku :drk: ke se isprazni.

Golema greska se pravi sto lugeto sto citaat a neznaat mislat deka so edna jaka klima od edna soba ke se great drugite. Za nekoe po kvalitetno greenje samo multisplit ili klimi vo sekoja soba mu e majkata.( smeta duvanjeto na maksimum na klimata)
Za 2000evra ( tocna cena neznam)edno multisplitce od Gree so tri vnatresni i ke si greete 3 sobi poekonomicno od kolku tri klimi.-tuka ss dobiva golem twin kompresor( znaci tivka nadvoresna) tri eev ,750w min razdelen na tri vnatresni.
Gledam ima multispit i od tadiran

Koj sto ima poveke pari neka kupuva multi od daikin toshiba mitsu ic nesporam.Na koj kolku mu e cebot dlabok.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom