Jas ti veruvm.Ti vo kameno doba be drugar so kumbe vo sred soba i so dve pobicni klimi on of pa taka e i bratmi nad mene imase beko 7kw klma pa nemoze da se zagree bidejki nadvoresnata edinica smrznuvase so 3-4 santima mras defros pravese na eden saat i toa po 10 minuti i ne efikasna gubre od klima pa e smeni zema Vivaks aeri 5.5 kw toa bese pred 3 godini i sega po potreba ja koristi i bekoto navecer bidejki so 5,5 kw nemoze da se stople a vivaksot mu trosi okolu 1.500w prostorot e ist kako kaj mene
na mene ova ke mi e 3 zimo moze da se kaze deka nemase nekoj mnogu golemi minusni temperaturi no sepak toa e sto sum go pisal za mojava klima deka sum stopeln e sega dnevniot prostor cel den e izlozen na sonce site prozori gi gree i temeperaturata e taa sto e. nekogas i klimava iskluce beidejki ne gree sonce od izgrejsonce do zajdisonce i se stople poveke i klimata ode vo on of, kukava e sendvic izolacija pred 18 godini taka e napravivme i toa sto go kazuvam e toa ni lazam ni nesto sum dodal od mene , jas ne velicam nekoj brend a nekoj da omalovazuvam toa e ne sum prodavac ni trgovec na klimi pa sega ti veruval ili ne toa si e tvoe , sum postiral sliki od potrosuvacka od temperatura ako sakas dojdi pa uveri se sam toa e.
eve ti e sega temperaturata vo dnemvnata klimata e isklucena bidejki od sonceto temperaturata e kacena na 25 stepena a na meracot ke vides deka sum potrosil 307 denari za ovie 2 dena dena bidejki go setirav na 1 dekemvri a vo detskata soba ti e 21 stepen. taka e sekogas i koga e poladno klimata si zadovoluva na baranata kvadratura no se razbira sekade ne e ista vo dneven ti odrzuva 24 vo detskite okolu 21. eve i sliki sega slikani ke vides.
Pozdrav
Izolacijata si go pravi svoeto,ekspozicijata na nadvoresnata edinica,ekspozicijata na grejniot prostor I negovata konfiguracija,ti go dozvoluva toa so go velis.
Jas porano go kazuvav ova so iskustvo na Daisekaj,samo prosr okolu 65 m2,normalno so pomali t. vo osanatiot prostor,mi se smeeja .
Alekso1981 I toj ima takvo iskustvo kako tvoeto.
Izolacijata,konfigurscijata,ekspozicijata na stanot I klimataozat da doprinesat nekade da e dovolno 4 klima,a nekade 7 ga e mala.
I pak ke dojdime do isto kako vo narodnata izreka.Kaci se 9 slezi 10 konja.