Дали некој извршил кконтрола на „белите мерачи“?
Се поклопува ли потрошувачката со онаа на броилото?
Дали броилата и мерачите работат на ист принцип? Некаде прочитав дека броилата евидентираат реактивна енергија, мерачите не ја евидентираат.
Дали некој извршил кконтрола на „белите мерачи“?
Се поклопува ли потрошувачката со онаа на броилото?
Дали броилата и мерачите работат на ист принцип? Некаде прочитав дека броилата евидентираат реактивна енергија, мерачите не ја евидентираат.
Се консултирав со луѓе што имаат познавање, едниот има електро средно и поправа електриника. Кажува дека многу мала би требало да е разликата. Кажува дека од ЕВН броилата се баждарени до 4-5 децимала, а мерачите помалце, ваљда до 2-ра.
Значи не вреди за секирација, додека покажуваат, таа е вредноста.
Ноќеска струјата неколку пати сецкаше. Сабајле приметив после мирување, почнува да работи надворешната единица, а на внатрешната и треба малку повеќе време да проработи што тоа не беше така вчера. Се работи за Гри инвертер клима. Бидејќи имам мерач колку троши можам да видам дека троши и до 1000 W, а таа уште не почнува да дува, малку реагира покасно. Може ли да има некое оштетување од струјата?
Vaka spored tabelata po db,se 6 ali nejse ...toa e koga nema oficijalni podatoci i tuka vo Mk se prodava se i sesto odis na web stranata pisuva edni oznaki baras po internet izleguvaat drugi odis vo salon sosema treti"
Ноќеска струјата неколку пати сецкаше. Сабајле приметив после мирување, почнува да работи надворешната единица, а на внатрешната и треба малку повеќе време да проработи што тоа не беше така вчера. Се работи за Гри инвертер клима. Бидејќи имам мерач колку троши можам да видам дека троши и до 1000 W, а таа уште не почнува да дува, малку реагира покасно. Може ли да има некое оштетување од струјата?
Snosti i kaj mene 2 pati secna strujata na 5 sekundi,imase ispad,prviot pat bev pod klima vednas koga iskluci samo ogromno sustejne se slusna i po otprilika 1min,prodolzi so rabota,vtoriot pat podolgo vreme i trebase da prodolzi kade sto zastanala....isto i kaj mene posle toa seckajne trgase dokaj 900w potoa se simna na nekoi 770w so koi i rabotese i pred snemuvajneto na 220v.
Dali ima nekoj problem ne znam nekoj poiskusen neka ti doobjasni
Evegi i 2ta ispadi od 740~770w na 900w
Користам Алфа Плам котел, температурата на воздухот достигнува +4 степени и котелот не се гаси т.е. не оди во Hold Request, само кога температурата на водата е +4 степени тогаш котелот се гаси. Дали ова е правилен начин на работа и зошто не се гаси и вкллучува котелот кога температурата на воздухот е +-4 степени , тоа функционра само за температурата на водата?
Не го разбирам нашиот народ, посебно луѓето што гледаат подалеку од својот двор.
Зошто од делумна вистина правите апсолутна.
Јас размислувам вака :
- Пример ми е Словенија, треба ли да објаснам зошто ! 90% од тоа што пишувате, таму е забрането.
- Дали некој прочитал што се' се прави во Македонски шуми, тоа податоците дека садат, се точни, ама другото !! Вие навистина ли гледате дека шумите во Македонија се погусти, позелени.
- Барем сите овде сакаат да истражуваат низ интернет. Толку ли е проблем да се видат податоците на загадувањето со воздух. Дали е поголемо кога се затоплуваат домовите или обратно.
- Јас сум видел каков е воздухот на Лето, а каков во Зима во познато туристичко место. Прашувам како е во Крушево или Берово , нека кажат тие што знаат.
- Во мојата котлина точно знам како е и од што е. Сообраќајот е најфреквентен , а сепак загадувањето е најголемо во Ноември- Фебруари.
- Скоро па најважно, СИТЕ сме виновни што дозволуваме да горат СЕ' САМО НЕ СУВИ ЧИСТИ ДРВА.
Они нас - ние вас - а овие од горе
И НАС И ВАС
Автоматски споено мислење:
""" Ako nešto znači vo ravenkata, HISENSE proizveduva ogromni predobri OLED TV, ravni, a možebi i pointeresni od SAMSUNG, LG, SONY, PHILIPS i ostali. Toa e ogromna kompanija vo podem i jas bi igral na ovaa karta, ne kupuvaš avion na kraj kraeva, se e izmereno za slična cena sekogaš se dobiva sličen kvalitet.... """
Ако создадат добра сервисна услуга и добра постпродажна корисничка подршка, нема зошто да не успеат. По мене имаат добри модели, со добри цени, барем во Србија.
Ajde sega proguglaj za TEMPERATURNA INVERZIJA i će ti bide jasno zošto vo leto i zima razlikite se frapantni.
Prosečno sekoe dizel vozilo ima instalirana moć od 70 kW, toa pokreten kotel što može da gree cela zgrada, iljadnici se dvižat pred našite usti i nosevi i tie vo leto ne zagaduvaat? Zagaduvaat rasturaat, ama ima vertikalno struenje koe vo zima go NEMA poradi taa TEMPERATURNA INVERZIJA.
Користам Алфа Плам котел, температурата на воздухот достигнува +4 степени и котелот не се гаси т.е. не оди во Hold Request, само кога температурата на водата е +4 степени тогаш котелот се гаси. Дали ова е правилен начин на работа и зошто не се гаси и вкллучува котелот кога температурата на воздухот е +-4 степени , тоа функционра само за температурата на водата?
Ajde sega proguglaj za TEMPERATURNA INVERZIJA i će ti bide jasno zošto vo leto i zima razlikite se frapantni.
Prosečno sekoe dizel vozilo ima instalirana moć od 70 kW, toa pokreten kotel što može da gree cela zgrada, iljadnici se dvižat pred našite usti i nosevi i tie vo leto ne zagaduvaat? Zagaduvaat rasturaat, ama ima vertikalno struenje koe vo zima go NEMA poradi taa TEMPERATURNA INVERZIJA.
Пријател не бива. Не си го губи времето за овие теме. Не си во право. За инверзија и за загадувачи, за ружа на ветрови, за отровни гасови и корпускуларни загадувачи, хемиски, ПМ . Не бива.
Дај да се концентрираме на позитивни технички решенија, некоја корист народов што чита да види. Да не ги ашкаат и подлажуваат продавачи без чуство на чесност. Ајде да се обидеме.
Затоа што тука конкретно имаат друга потреба.
Пријател не бива. Не си го губи времето за овие теме. Не си во право. За инверзија и за загадувачи, за ружа на ветрови, за отровни гасови и корпускуларни загадувачи, хемиски, ПМ . Не бива.
Дај да се концентрираме на позитивни технички решенија, некоја корист народов што чита да види. Да не ги ашкаат и подлажуваат продавачи без чуство на чесност. Ајде да се обидеме.
Затоа што тука конкретно имаат друга потреба.
Prvin pročitaj ...... Nemoj da me učiš..... Na drva se greelo od pamtivek..... Treba mnogu mnogu da lapaš muvi za da mi dokažeš nešto . Ne teraj inat pročitaj, ako ne tie jasno prašaj ili i ti misliš deka REK Bitola može od utre da se prefrli na TNG?
Po logika da ke receme vozilata zagaduvaat NO koga fati koronata vo italija koga bese karantin napravija istrazuvanje deka i oni tamu mislea deka oni zagaduvaat najveke i ispadna industrijata da e najgolem zagaduvac a ne vozilata ednoatavno mali razliki bea od vozilata a tamu se milioni vozila kade sto ako prestanat da vozat koga bea pod karantin trebase da padne zagaduvanjeto ama ne bese taka i iskoci na vesti zboresr eden istrazuvac za zagaduvanje i na seto toa kaza deka kaj sto se mali razlikite vo zagadenost od vozila tuku e pocisto bilo pred euro standardite poradi toa sto samite dpf scr i katalizatori gi sitnat ozduvnite gasobi na tolku sotni cesticki sto ne se teski i lebdat vo vozduh a koga nemase nikakov euro standard pagaa na zemja i vecer kako i kaj nas pominuva kamion sto cisti ulici i fino lepo sve toa ide vo kanalizacija.predpostavuvam deka nema da se slozat mnogu so ova ama ete rezultati od realno istrazuvanje na taa tema vo zemja kade sto ima resursi toa da go sporovede i rezultstite se teska idustrija nisto drugo.koga bese lani mislam usje koga gi objavija deka gorat gubre kako energens uvezeno od italija dve vo edno dobivaat kaj moze im plakaat da go unistat a na toa se koristi kako gorivo za mashinite i kojznae uste kolku se ko niv....
Pripor samo ato pocna da se zagreva a od edna kuka e oblakot...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.