- Член од
- 8 мај 2020
- Мислења
- 77
- Поени од реакции
- 147
каде имам пишано 106.000 ??Муабетот ти е океј, се до моментот каде не убедуваш дека реалната цена на Даисекаито 8 16ка е 106000 и сеа го давате со поголем попуст пошто е стар модел.
Еве ова овде што си пишал
Значи тоа даисеикаи никогаш апсолутно никогаш и никаде не се продавало по таа цена....
Побога поновиот модел на Р32 никогаш не се продавал толку скапо.... лани лето беше испод 90.000 па есента го кренавте на 99.000.
И сега го убедувате народов дека постарата серија чини 106.990 и вие давате попуст ~30% па го продавате за само 76.990 пошто е стар модел а сакате да го продадете.
Па така народов го правите тотално луд со тоа што го уверувате дека давате голем попуст.
Бар тргнете тоа глупостите дека е на попуст и ставете ја цената која сте ја замислиле....
Така ќе дискутираме дали уредот иако постар вреди за таа цена, а не вака за глупости.
Немојте да ве ругаат вака по форуми тие што следат и малку од малку одбираат.
А тие лажните попусти стајте си ги по салоните на картонче испечатено за ко че дојди некое чиче шо ништо не одбира да го лашкате.
каде продаваМЕ??
И двајцата се согласуваме дека е логичен муабетот не сфакам кој кого прави луд? Јас образложив не убедувам побогу никого. Јас аргументирав она нешто што мене ми изгледа за ок понуда. Значи нигде децидно немам објавено цена стара - таа се менувала согласно акциите залихите на тој што го нуди. Примерот со Плејстејшнот - беше - 13.000, па беше 20.000, па беше 16.000 - значи нема колку е реално само знаат во фабрика е сега на тоа коа ќе се додадат трошоци останати па и заработка на увзоникот, царини ДДВ и остали глупоштини секако кајмакот колкав знае само тој што ги креира цените. Инаку ценаата на Даисекаи 16 - зависно акциите се движела од 90.000 па до 100+ и варирала. Поентата ми беше дека попустот е РЕАЛЕН да не го вадиме од контекст муабетов. сега моделот како и ти што кажа мислам дека имаже благ пораст од 97.000 на 99.000 за Даисекаи 9 и тоа е. Секој модел или конкретно секоја залиха која се носи со намера да се продаде има проектирана цена која што носи соодветен ризик - тоа си знае тој што увезува.(Нашиот пазар и не е баш најпогоден за Даисекаи конкретно ради куповната моќ на населението.) И пак само да дополнам акции не само оваа туку сезонски, периодични или конкретни со намена за чистење да не мешаме со тековни цени. Секој што носи одреден производ треба да си ги знае своите или потенцијалните клиенти. Само знам дека најголем непријател на Нас тука конкретно за цените на инвертерите е ЦАРИНАТА која што на сметка на Нашиот џеб си го полни државниот џеб, а нас не спречува да купиме подобар производ по поконкурентна цена, за жал. Инаку убаво пратиш со цените но коментарот мој добронамерен не си го исчитал во целост, се надевам ќе го разбереш моет добронамерно образложување за одредени поголеми попусти и не само за овој тип на производи туку и за останати само да не се расплинувам сега

Секое добро.