Даисекаи 8, кој ја купил по стара цена ја преплатил по мое мислење, ја купил по надуена ценаАкцијата со Даисекаи 8 е логична и е страшно добра. Да не споредуваме со многу други поинакви добра. Се знае кога веќе има нови модели на пазарот и една серија веќе не постои логични се и големите ценовни разлики секако тоа добавувачот ги прави математиките. Ние како крајни корисници најбитни аргументи треба да ги гледаме резултатите - поточно зделката се гледа од добиениот квалитет во согласност зададената цена. Не значи дека ако некој земал пред 4 години по стара цена дека тој го преплатил, напротив тој го земал најновиот и најдобриот модел на пазарот во тоа време. Е сега ако јас сега ми понуди некој машиниште по екстра цена би бил пресреќен а не би споредувал години наназад колку бил и колку би изгубил, бесмислено е да се прават компарации. Слично е и со возилата кога веќе споредувате кога една серија завршува и се заменува со друга. Има тогаш големи попусти на недотрошените серии а воедно кај понеразвиени земји се прават и поголеми залихи како би постигнале екстра цена за квалитетни модели.
Лошо би било ако се прават огромни попусти одма после издавање на одреден модел на пазарот, тогаш е нешто сомнително.
а тоа најдобро ќе го види ако проба да ја продаде како половна.
Можеби си во право повеќе ги пратиш и знаеш овие работи па затоа ме интересира како
ќе искоментираш пример, за оваа клима-Даикин FTXB50C/RXB50C Дали по твоја логика треба да очекувам оваа клима да ја купам за 20-25000ден.
сигурно маста му ј аизвадил до сега )- знаете ли колку беше кога беше нов на пазарот??? затоа споредбите посебните акции(кинеска нова година, црн петок и ред др.) кои што важат за многу увзоници и нивни акции тука не ги осудувајте туку напротив да молиме бога да ги има повеќе. Дополнително Ние(Македонија) како мал потрошувач тотално небитен на пазарот за да би добиле некоја убава ценован политика треба да бидеме некој огромен конзумент- А не сме за да можеме да играме со цените на големите играчи. Туку среќа во несреќа испаднаа субвенциите па драстични залихи поведоа да многу тука на пазарот донесат поголеми количини на екстра модели на повеќе увозници тука така да изнудивме некоја подобра цена за одредени модели кај повеќе прозиводители.