- Член од
- 27 јули 2020
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 567
Изолацијата е одлична, се осеќа многу потопло внатре во сутеренот за разлика од приземјето или први спрат. Далечината на вратата од климата е околу 6-7 метри.
Далечку малце , горните сплит клими можат повеќе да дофрлат, ако грешам, нека ме исправат. Има и друга идеа, што пониско да ја поставиш внатрешната. Тебе цревото за кондез ќе ти диктира колку ниско можеш да идеш.
Инаку има шанса после неколку дена, ако не се гаси клима-та да не варираат многу температурите во собите. До 2 степени може да се постигне.
Автоматски споено мислење:
Od Strumica sum panelki ne rado bi pustil parno ako zapuka jak stud ama mislam deka so 2 x 5.5 kw bi go stoplil da gi pustam sega da gi dadam u april. Imam budjet dobar relov taka da vo hodnikot moze i 7kw da zadovoli potrebi. Rado bi japonki ali Mnogu mi gi falat Gree amber 5.5kw do -30 mi vikaat deka so 2 ke nemam maka ama me nervira taa garancijata i godisen servis na gree.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Малку грешно размислуваш. Ако ставиш 5,5 ка во ходник, многу е можно да исклучува на 2-3 минути. Во ходник само парапетна. А најубаво во секоја спална по еден мал инвертер од 2,5 кв .
Што е проблем за спалните. Има луѓе не можат да спијат додека климата работи, им бучела. Најтивки се Даикин- Митсубиши..
За дневна не ти треба Амбер- Нордик. Можеш Амбер- регулар, такви ги носеа од Грција - Џиви- Гевгелија, и некој од Битола. ИНВЕРТОР - НЕМЕЗИС така некако. Мислам моментално нема провери.
За гаранцијата на Gree , грешно размислуваш.
Има вистина дека сервисот е секогаш мачен кај најголем број продавачи. Чест на исклучоци.
Ти можеш да имаш гаранција 1 година, без доплата, 2 со 800 доплата, 3 со 1600 доплата ..... 10 години со 7200 . Сам размисли што ти е поарно.
Имаш и други кинески производители со модели 3,5 ки за дневната. А имаш и јапонски за 55-60 000 ден. 3,5 ки
Последно уредено: