Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Porano morase vnatresna edinica da se namesti ubavo za vodata pri Ladenje na klimata da ima pad pri istek da ne se zadrzuva

Sega na novive klimi bez razlika dali inverter ili obicni on-off pozadi vnatresnata edinica ima stiropor kaj kadickata za kondez vodata pri Ladenje i sega klimite imaat fabricki nivelirani kadicki zatoa e i ovozmozeno kondez crevoto od vnatresnata edinica da izleguva od leva ili od desna strana na vnatresnata edinica ( porano morase kondez crevoto od vnatresnata edinica da izleguva od desna strana ) porano nemozese od leva strana na vnatresnata edinica da izleguva crevoto

Znaci sega klimite moze da se namestat ramno pod vagres i pak ke si tece vodata pri Ladenje bez da se zadrzuva zatoa sto klimata ima fabricki nivelirana kadicka vo vnatresnata edinica.

Amber nordik -30 12ka za otvoren prostor od 30m2, dali ke bide prejaka za prostorot i dali ke raboti ka ko on off?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Дечки разлика измеѓу Gree Fairy LCLH и Vivax Aeri?
Се работит за стан од 40м2 (зна дека можно е ниедна од нив да не постигнит за цел стан, во план ми е понатака уште една)

Дечки разлика измеѓу Gree Fairy LCLH и Vivax Aeri?
Се работит за стан од 40м2 (зна дека можно е ниедна од нив да не постигнит за цел стан, во план ми е понатака уште една)
GREE Fairy e so EEV, Vivax Aeri e kapilara,. So samoto toa Gree Fairy e podobar model.

Здраво друштво, одамна ја следам темава и изначитав безброј коментари и информации шо малку и се изгубив :)

Имам прашање до постручните.
Живеам во стан на последен спрат, каде што сите ѕидови кои се надворешни се обложени со внатрешна изолација (гипс, тервол), а под мене во станот не живее никој и не се грејат просториите. До мене имам само еден стан лепенка кои исто се на инвертер.
Во план ми е да го грејам салонот со кујна и трпезарија која површина изнесува околу 35м2, па дали ќе ми треба 3ка или 5ка инвертер и ако не ви е тешко да ми препорачате (може од клими.мк) некои без разлика на цена (може и поскапи и поефтини).

За мирисот на влага да си пробаш (јас вака ја чистев)
Прегледај го приврзокот 269889
по совет на Флегма прскав со екосал! (Јас оти темелно ја чистев морав прво со правосмукалка). Ем ќе си ја исчистиш,ем ќе тестираш дали одводот е добар;) оти како што викаш дека држи мирис на влага... нешто не ми штима(n)
Ја двете ги перев со оваа пумпа,и капка не падна на земја! Надвор намерно проѕирно шише ставив за да видам какви гадотии ќе испаднат. Ти види,може имаш проблем со нивелација,па ти држи вода во кадичката?!
Пажљиво само на расклопувањето!!! Кај мене оти стари клими па ич не му ја мислев,скроз ги отворив... нејќев само турбината да ја вадам,па ја перев наместена со леген под неа!
Ама колку за тест на одводот па и не мораш да ја расклопуваш,само филтрите извади и прскај вода на изменивачот ;)
П.С.кинеските се ТОП клими (y) мене само ми смета што тука некој ни продава му** за бубрези
Екосалот ако падне на метал многу р' ѓосува

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Здраво друштво, одамна ја следам темава и изначитав безброј коментари и информации шо малку и се изгубив :)

Имам прашање до постручните.
Живеам во стан на последен спрат, каде што сите ѕидови кои се надворешни се обложени со внатрешна изолација (гипс, тервол), а под мене во станот не живее никој и не се грејат просториите. До мене имам само еден стан лепенка кои исто се на инвертер.
Во план ми е да го грејам салонот со кујна и трпезарија која површина изнесува околу 35м2, па дали ќе ми треба 3ка или 5ка инвертер и ако не ви е тешко да ми препорачате (може од клими.мк) некои без разлика на цена (може и поскапи и поефтини).

Додека не ти одговорат многу постручните од мене.
Барем пиши кој е горниот лимит на сумата пари, инаку купи ја најскапата 3,5- ка.
Прашај ги комшиите на кој инвертер се грејат, како им е, колку се задоволни. Некоја орентација ќе добиеш.

Додека не ти одговорат многу постручните од мене.
Барем пиши кој е горниот лимит на сумата пари, инаку купи ја најскапата 3,5- ка.
Прашај ги комшиите на кој инвертер се грејат, како им е, колку се задоволни. Некоја орентација ќе добиеш.

фала на одговорот.
па вака грубо 40-60к некако ми е во глава.

фала на одговорот.

Еден пример - втор пример, а може и парапетни, како кажуваат и другите

Attachments

• Screenshot_2020-10-08-21-40-14-995_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-10-08-21-40-14-995_com.android.chrome.jpg
    427,5 KB · Прегледи: 56
  • Screenshot_2020-10-08-21-46-58-140_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-10-08-21-46-58-140_com.android.chrome.jpg
    434,7 KB · Прегледи: 55
Последно уредено:
фала на одговорот.
Види и парапетни ако ти е за примарно греење! Покомфорни кај кај,а во буџет ти се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom