Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Да Хаиерот ја таксав :D ќе измерам се, вакум пумпава кај се уклучува ако се поврзе целосно климата?
Od kade ke ja zimas Haier-ot od Energija ili Klimi Mk ? Inaku cenata e ista i vo Energija i vo Klimi Mk

Vakum pumpata se vklucuva vo steker i na nejze se povrzuvaat manometri
manometar-armaturom-ispitivanje-klima-zapakirano-akcija-zg-slika-122495965.jpg

i ednoto crevo od manometrite vo vakum pumpata drugoto vo nadvoresnata edinica
Od koga ke se izvakumiraa potoa klimata se vklucuva vo steker za vreme na vakumiranje klimata treba da e isklucena da ne e pod elektricen napon.

Луѓе ќе ве замолам за совет за добар ОДВЛАЖНУВАЧ на воздух за просторија од 20-30м2. Во Сетек како имаат многу избор а немаат на лагер, во ГРЕЕ гледам нешто се нуди но не видов цена. Па ќе ве замолам некој со искуство. Имам спална, со поврзана бања и каде имам проблем со влагата (најчесто е околу 70%)

Луѓе ќе ве замолам за совет за добар ОДВЛАЖНУВАЧ на воздух за просторија од 20-30м2. Во Сетек како имаат многу избор а немаат на лагер, во ГРЕЕ гледам нешто се нуди но не видов цена. Па ќе ве замолам некој со искуство. Имам спална, со поврзана бања и каде имам проблем со влагата (најчесто е околу 70%)
Ооооо Клима "експерти"
Да се надоврзам на горниов пост? Што придонесува за влага во воздухот? Генерално тој што користи клима треба да има сув воздух а не влажен така?
30-40% влага во воздух - идеално.
Прашувам зошто на зима сушам алишта со клима. :) немам проблем со вода по прозорци.
Роднина во друга зграда се грее со идентична клима како мојата крпи става по прозорци од вода што се слева по џамовите.
Зашто е тоа така?

Ооооо Клима "експерти"
Да се надоврзам на горниов пост? Што придонесува за влага во воздухот? Генерално тој што користи клима треба да има сув воздух а не влажен така?
Прашувам зошто на зима сушам алишта со клима. :) немам проблем со вода по прозорци.
Роднина во друга зграда се грее со идентична клима како мојата крпи става по прозорци од вода што се слева по џамовите.
Зашто е тоа така?
Кога веќе прашуваш и одговараш сам да ти кажам и јас.
Климата го суши но недоволно кај мене. Прво имам квалитетни ПВЦ и просторијата не "дише". Се работи за мала спална поврзана со купатило во кое секојдневно се тушираме. Еден од главните проблеми е што собата од 2 страни е опколена со надворешен зид на зграда без изолација кој претежно е на север (нема сончево загревање). Инаку имам сушара за алишта и немам вода по прозорците зошто се со 3 стакла нема кондезација.
Сепак не можам пола ден да луфтирам за да симнам влага во зимно време (некогаш и надвор е премногу влажно).
И ако мислеш дека 30-40% е идеално веројатно нешто не ти е јасно. Оптимална влага за човековиот организам е од 40 до 60%.
п.с. Не сваќам од твојот одговор како успеа да помогнеш во врска со моето прашање, ама битно е нешто да се каже. Се експерти во МК

Ооооо Клима "експерти"
Зашто е тоа така?
Ај дај одговор на следниве прашања:
Имаш изолација каде што живееш?
Пвц прозори?
Луфтираш?
Која квадратура грееш?колкав стан?
Дали секаде грееш?
Колку члена ви е фамилијата?
Братучед ти има изолација?пвц?
Истите прашања...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Климата го суши но недоволно кај мене
ај ако не ти е тешко или испод чест објасни ми како кај тебе климата го суши воздухот од собата кога ти е пуштена климата на греење и каде оди вишокот вода што ја одзема климата од просторот,

како го суши воздухот во лето и каде оди одземената влага кога лади климата сосема ми е јасно.

Каков ти е распоредот, буџетот?
Си викам до кај 1.200/300 еве до 1.500е за се. Сега се разбира да не ми дојде 5000ден сметка за струја. Што ќе кажете за оваа клима. Дали е добра/ квалитетна и дали ќе исполнува капацитет за во дневна, трпезарија кујна? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1605869899594295&id=567347826779846

Attachments

• IMG_20200927_094535.jpg
    IMG_20200927_094535.jpg
    807,3 KB · Прегледи: 44
@Beric Dondarrion
Што ќе кажеш за најновиве кастинг вести? :D

Прегледај го приврзокот 268085
Прегледај го приврзокот 268086

One step closer to Дени Девито како Вондер Вомен сме :vozbud: :vozbud:
Одлична вест!

Едвај чекам да го видам Крис Хемсворт, таков плавушан во улогата на Пантерот. Wakanda forever!!!

Последно уредено:
Си викам до кај 1.200/300 еве до 1.500е за се. Сега се разбира да не ми дојде 5000ден сметка за струја. Што ќе кажете за оваа клима. Дали е добра/ квалитетна и дали ќе исполнува капацитет за во дневна, трпезарија кујна? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1605869899594295&id=567347826779846
So se hodnikot, klimata e OK.

ај ако не ти е тешко или испод чест објасни ми како кај тебе климата го суши воздухот од собата кога ти е пуштена климата на греење и каде оди вишокот вода што ја одзема климата од просторот,

како го суши воздухот во лето и каде оди одземената влага кога лади климата сосема ми е јасно.
За да некој уред суши воздух, влагата треба да кондензира и да се собере во некој сад. При греење невозможно е да имате сушење на воздухот

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom