- Член од
- 7 јуни 2014
- Мислења
- 1.129
- Поени од реакции
- 1.291
ај сега објасни ми на нај прост начин зошто ти смета кога некој како тебе си го фали својот коњ, а кога ти тоа го правиш не е проблем.Hahahhaha, zivej....zivej
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ај сега објасни ми на нај прост начин зошто ти смета кога некој како тебе си го фали својот коњ, а кога ти тоа го правиш не е проблем.Hahahhaha, zivej....zivej
Само кај нас во Античка Македоња се поскапи x2 Mitsu од Грција и Бугарија и други ЕУ Држави ... па размисли сеа за 600/700еу AP35 во Грција кај нас е 1000 еу ...Zatoa ke plakas nenormalna cena t.e. ke plakas visoka cena, za da nekoi vo EU zemat plata.
Што се поскапи и напумпани, вистина е!Само кај нас во Античка Македоња се поскапи x2 Mitsu од Грција и Бугарија и други ЕУ Држави ... па размисли сеа за 600/700еу AP35 во Грција кај нас е 1000 еу
А во МК зошто го наплаќаа U-crown-от 5,5-ката 94.000 и 3,5-ката 73.000?Zatoa ke plakas nenormalna cena t.e. ke plakas visoka cena, za da nekoi vo EU zemat plata.
Pogledni sekade kolku e U-crown, vo Grcija, vo Bugarija.... pa posle kazi nesto.Што се поскапи и напумпани, вистина е!
Но исто е вистина и дека некои од галичките ги напумпаа цените на јапанските.
А во МК зошто го наплаќаа U-crown-от 5,5-ката 94.000 и 3,5-ката 73.000?
За некој во МК да зема ЕУ плати?
Mozebi zaradi sivata boja na panelot e cenataА во МК зошто го наплаќаа U-crown-от 5,5-ката 94.000 и 3,5-ката 73.000?
За некој во МК да зема ЕУ плати?
Првично мислев дека е грда, сега некако убавка ми изгледа.... плус на ништо не ми одговараше во собата.Mozebi zaradi sivata boja na panelot e cenata
ti sto ne zema crvena LN?
Онака ја читам некогаш темата колку да се изнасмеам на препукувањата, чисто информативно изгуглав best aircon inverter Europe 2020,овие сите што се величат дека се број еден во светот gree, vivax,midea, tosot и незнам уште кој други, не да ги нема на листата, него уопште како марки не постојат, ако гуглаш вивакс или некоја друга од овие ништо опширно нема да најдиш освен страни за продажба и тоа од кај нас и балканот
Немам ништо против некој бренд, вероватно и јас за ладење ќе си купам некое грее или вивакс колку да ми брка работа за ефтини пари ќе завршам работа, само многу глупаво е ова величењето на некој чудни марки како број еден во светот, а не ни постојат на листите.The best air conditioners on the European Market (2025) | topten.eu
Energy Efficient Air Conditioners: Find and compare the best air conditioners in Europewww.topten.eu
Онака ја читам некогаш темата колку да се изнасмеам на препукувањата, чисто информативно изгуглав best aircon inverter Europe 2020,овие сите што се величат дека се број еден во светот gree, vivax,midea, tosot и незнам уште кој други, не да ги нема на листата, него уопште како марки не постојат, ако гуглаш вивакс или некоја друга од овие ништо опширно нема да најдиш освен страни за продажба и тоа од кај нас и балканот
Немам ништо против некој бренд, вероватно и јас за ладење ќе си купам некое грее или вивакс колку да ми брка работа за ефтини пари ќе завршам работа, само многу глупаво е ова величењето на некој чудни марки како број еден во светот, а не ни постојат на листите.The best air conditioners on the European Market (2025) | topten.eu
Energy Efficient Air Conditioners: Find and compare the best air conditioners in Europewww.topten.eu
Tocno nitu Vivax nitu Fonko ne proizveduvaa klimi no toa neznaci deka Fonko ne bea kvalitetni naprotiv Fonko ( proizveduvase ) rebrendirase klimi od kvalitetni proizvoditeli i klimite na Fonko bea ekstra seuste ima Fonko klimi koj ladat i great bez nikakov defektVivax e isto sto i Fonko nase bese Makedonsko na vremeto
Зарем Gree не се најпродавани во Македонија и пошироко? Читајќи ја темава јас до таков заклучок дојдов.Taka i so Vivax na pocetokot Vivax proizveduvase vo Galanz pa vo Midea pa vo Gree i sega povtorno Vivax e so Midea taka da i Vivax si ima solidni klimi i zatoa e eden od najprodavanite klimi vo Mk i posiroko.
Gree i Vivax se najprodavani vo Mk zatoa pisav Vivax e eden od najprodavanite klimi vo MkЗарем Gree не се најпродавани во Македонија и пошироко? Читајќи ја темава јас до таков заклучок дојдов.
Ма грешка си, во заблуда сме биле сите дека Грее и Вивакс се најпродавани ....а као сите купувале од топтен.еуЗарем Gree не се најпродавани во Македонија и пошироко? Читајќи ја темава јас до таков заклучок дојдов.
Ti seriozno mislis u Holandija stavat klima za da ustedat na greenje i da im se isplati investicija?Ма грешка си, во заблуда сме биле сите дека Грее и Вивакс се најпродавани ....а као сите купувале од топтен.еу
Само првата на листата ке ја анализирам....останатите модели се оо цени и преку 2000евра...конкретниот модел е со капацитет од 7000btu или у превод тоа се 2kw Даикин модел FTXM-20M/RXM-20N само овде на ТопТен не им пишале за колку квадрати е а мислат дека е звер клима и ке греат 50м2The best air conditioners on the European Market (2025) | topten.eu
Клмата на -10 дава 1.36kw
И тоа мало климиче одлично за мало собиче колку кошта?
Кошта 1076 евра во Бугарија
Или во Холандија 1157евра.![]()
Inverter Air conditioner Daikin FTXM20N / RXM20N9
Inverter Air conditioner Daikin FTXM20N / RXM20N9 combines air conditioning and air purification in one. The new technology Flash Streamer will ensure fresh air and comfort.www.bittel.bg
Замисли за 10год клима од 1100евр ке потроши струја од 1400евра....или у превод за 15год можда ке се исплати инвестицијата, под услов да работи толку години со 3 годишна гаранција.![]()
Daikin FTXM-20N / RXM-20N 2kW - Bluevolution • Airco Druten
AIRCO DRUTEN heeft jarenlange ervaring in de koeltechniek en kan U hierdoor oplossingen aandragen voor iedere situatie. Wij adviseren, selecteren en installeren een installatie die aan uw specifieke eisen en wensen voldoet.www.aircodruten.nl
Прегледај го приврзокот 262032