Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zatoa ke plakas nenormalna cena t.e. ke plakas visoka cena, za da nekoi vo EU zemat plata.
Само кај нас во Античка Македоња се поскапи x2 Mitsu од Грција и Бугарија и други ЕУ Држави ... па размисли сеа за 600/700еу AP35 во Грција кај нас е 1000 еу ...

Само кај нас во Античка Македоња се поскапи x2 Mitsu од Грција и Бугарија и други ЕУ Држави ... па размисли сеа за 600/700еу AP35 во Грција кај нас е 1000 еу
Што се поскапи и напумпани, вистина е!
Но исто е вистина и дека некои од галичките ги напумпаа цените на јапанските.

Zatoa ke plakas nenormalna cena t.e. ke plakas visoka cena, za da nekoi vo EU zemat plata.
А во МК зошто го наплаќаа U-crown-от 5,5-ката 94.000 и 3,5-ката 73.000?
За некој во МК да зема ЕУ плати?

Што се поскапи и напумпани, вистина е!
Но исто е вистина и дека некои од галичките ги напумпаа цените на јапанските.

А во МК зошто го наплаќаа U-crown-от 5,5-ката 94.000 и 3,5-ката 73.000?
За некој во МК да зема ЕУ плати?
Pogledni sekade kolku e U-crown, vo Grcija, vo Bugarija.... pa posle kazi nesto.
Vo momentov e najniska kaj nas.

Mozebi zaradi sivata boja na panelot e cenata ;)
ti sto ne zema crvena LN?
Првично мислев дека е грда, сега некако убавка ми изгледа.... плус на ништо не ми одговараше во собата.
А и 10к повеќе само за боја и парче стакло не ми се исплаќа некако.

Онака ја читам некогаш темата колку да се изнасмеам на препукувањата, чисто информативно изгуглав best aircon inverter Europe 2020,овие сите што се величат дека се број еден во светот gree, vivax,midea, tosot и незнам уште кој други, не да ги нема на листата, него уопште како марки не постојат, ако гуглаш вивакс или некоја друга од овие ништо опширно нема да најдиш освен страни за продажба и тоа од кај нас и балканот
Немам ништо против некој бренд, вероватно и јас за ладење ќе си купам некое грее или вивакс колку да ми брка работа за ефтини пари ќе завршам работа, само многу глупаво е ова величењето на некој чудни марки како број еден во светот, а не ни постојат на листите.

Друже ти не можеш да разбереш, Гугл, Бил Гејтс, Марк Зуќерберг и останатите западњаци имаат агента и заговараат да го омаловажат Грее и го тргаат намерно од листите на Top перформанси на уреди. Среќа шо тука стрелчо и неговите 5-6 клонирани профили се тука да ни ги отворат очите и се директно спротиставуваат на Гугл и Јутјуб и сајтови како Еуровент. Грее ја има веќе вакцината за Корона ама Гејтс не им дава да ја користат [emoji28]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Онака ја читам некогаш темата колку да се изнасмеам на препукувањата, чисто информативно изгуглав best aircon inverter Europe 2020,овие сите што се величат дека се број еден во светот gree, vivax,midea, tosot и незнам уште кој други, не да ги нема на листата, него уопште како марки не постојат, ако гуглаш вивакс или некоја друга од овие ништо опширно нема да најдиш освен страни за продажба и тоа од кај нас и балканот
Немам ништо против некој бренд, вероватно и јас за ладење ќе си купам некое грее или вивакс колку да ми брка работа за ефтини пари ќе завршам работа, само многу глупаво е ова величењето на некој чудни марки како број еден во светот, а не ни постојат на листите.

Друже ти не можеш да разбереш, Гугл, Бил Гејтс, Марк Зуќерберг и останатите западњаци имаат агента и заговараат да го омаловажат Грее и го тргаат намерно од листите на Top перформанси на уреди. Среќа шо тука стрелчо и неговите 5-6 клонирани профили се тука да ни ги отворат очите и се директно спротиставуваат на Гугл и Јутјуб и сајтови како Еуровент. Грее ја има веќе вакцината за Корона ама Гејтс не им дава да ја користат [emoji28]

Друже ти не можеш да разбереш, Гугл, Бил Гејтс, Марк Зуќерберг и останатите западњаци имаат агента и заговараат да го омаловажат Грее и го тргаат намерно од листите на Top перформанси на уреди. Среќа шо тука стрелчо и неговите 5-6 клонирани профили се тука да ни ги отворат очите и се директно спротиставуваат на Гугл и Јутјуб и сајтови како Еуровент. Грее ја има веќе вакцината за Корона ама Гејтс не им дава да ја промовираат [emoji28]

HAHAHHAA od koga pisuvam za ova, i za top brendovi vo Evropa. Ova galickovo e samo za sto juznije to tuznije, e sega mnogu lugje go imaat toa razbrano i si nosat pravilni odluki, a vie tuka platenicite sto treba kolicini da pravite samo laete deka za ic pari dobuvas ne znam sto.
Abe za zal sega ne moze da se patuva, samo opuli se North od Zagreb vidi sto ima po krovovi i fasadi i se ke ti stane jasno. Ne moze bre samo ovde da e Tosot Neo Vivax brend a Evropa da e glupa i ne cula za toa. Vivax e isto sto i Fonko nase bese Makedonsko na vremeto, sega mesto nie na Vivax da mu zborevme na forum vo Zagreb so napadi za nas brend, tuka ke velicame nekoi Hrvati so pari sto uspeale da stavat nalepnici na nekoi galicki klimi i da mi zborat za brendovi.

.
Vivax e isto sto i Fonko nase bese Makedonsko na vremeto
Tocno nitu Vivax nitu Fonko ne proizveduvaa klimi no toa neznaci deka Fonko ne bea kvalitetni naprotiv Fonko ( proizveduvase ) rebrendirase klimi od kvalitetni proizvoditeli i klimite na Fonko bea ekstra seuste ima Fonko klimi koj ladat i great bez nikakov defekt
Taka i so Vivax na pocetokot Vivax proizveduvase vo Galanz pa vo Midea pa vo Gree i sega povtorno Vivax e so Midea taka da i Vivax si ima solidni klimi i zatoa e eden od najprodavanite klimi vo Mk i posiroko.

Taka i so Vivax na pocetokot Vivax proizveduvase vo Galanz pa vo Midea pa vo Gree i sega povtorno Vivax e so Midea taka da i Vivax si ima solidni klimi i zatoa e eden od najprodavanite klimi vo Mk i posiroko.
Зарем Gree не се најпродавани во Македонија и пошироко? Читајќи ја темава јас до таков заклучок дојдов.

Зарем Gree не се најпродавани во Македонија и пошироко? Читајќи ја темава јас до таков заклучок дојдов.
Gree i Vivax se najprodavani vo Mk zatoa pisav Vivax e eden od najprodavanite klimi vo Mk

Ма грешка си, во заблуда сме биле сите дека Грее и Вивакс се најпродавани ....а као сите купувале од топтен.еу
Само првата на листата ке ја анализирам....останатите модели се оо цени и преку 2000евра...конкретниот модел е со капацитет од 7000btu или у превод тоа се 2kw Даикин модел FTXM-20M/RXM-20N само овде на ТопТен не им пишале за колку квадрати е а мислат дека е звер клима и ке греат 50м2 ;)
Клмата на -10 дава 1.36kw ;)
И тоа мало климиче одлично за мало собиче колку кошта?
Кошта 1076 евра во Бугарија
Или во Холандија 1157евра.
Замисли за 10год клима од 1100евр ке потроши струја од 1400евра....или у превод за 15год можда ке се исплати инвестицијата, под услов да работи толку години со 3 годишна гаранција.

Top.jpg

Последно уредено:
Ма грешка си, во заблуда сме биле сите дека Грее и Вивакс се најпродавани ....а као сите купувале од топтен.еу
Само првата на листата ке ја анализирам....останатите модели се оо цени и преку 2000евра...конкретниот модел е со капацитет од 7000btu или у превод тоа се 2kw Даикин модел FTXM-20M/RXM-20N само овде на ТопТен не им пишале за колку квадрати е а мислат дека е звер клима и ке греат 50м2 ;)
Клмата на -10 дава 1.36kw ;)
И тоа мало климиче одлично за мало собиче колку кошта?
Кошта 1076 евра во Бугарија
Или во Холандија 1157евра.
Замисли за 10год клима од 1100евр ке потроши струја од 1400евра....или у превод за 15год можда ке се исплати инвестицијата, под услов да работи толку години со 3 годишна гаранција.

Прегледај го приврзокот 262032
Ti seriozno mislis u Holandija stavat klima za da ustedat na greenje i da im se isplati investicija?
Ja smetka za struja uopste ne ni gledam, si zimaat mesecno pari avtomatski i nema potreba da meram. Ja ne poznavam nikoj na zapad sho dreme pred merac i ko ke kace nad 500w gase se zivo :pos:
Ako tvojot gree e tolku prv u svet daj kazi zosto kaj mene site imaat daikin, mitsubishi i toshiba? Bukvalno nigde neam videno montirana gree klima :D.

Za cenite koj shto moze da si dozvoli toa neka si kupi. Isto ko i so koli, nekoj moze i vozi audi, mercedes i bmw, ali nekoj voze korsa i punto. U mk moze preovladuvaat kineskite bidejki narodot ne moze da si dozvoli poskapo. Sekoj so svoeto i so toa kolku moze da oddeli za klima.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom