Како си запнал со греачи, има.Ima li Greaci na Kompresor i Kondez
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како си запнал со греачи, има.Ima li Greaci na Kompresor i Kondez
ова климава нема што нема на неа....екстра фул опремаДечки здраво, сакам да земам инвертер (тотален лаик у темава) и го гледав овој модел па гледам дека сега е на промоција со добра цена и сакам да ми кажете мислење. Се работи за стан од 50м2, нова градба со добра изолација.
Slaba e 3.5kw klima za 50m2 ti treba 5.5kw inverter klimaДечки здраво, сакам да земам инвертер (тотален лаик у темава) и го гледав овој модел па гледам дека сега е на промоција со добра цена и сакам да ми кажете мислење. Се работи за стан од 50м2, нова градба со добра изолација.
Според јавно достапните податоци цената за ЕВН Хоме се определува на просечен износ од 4,92 денари за еден киловатчас електрична енергија. Високата тарифа т.е. „скапата струја“ во иднина ќе чини 5,95 денари за еден киловат час и тоа е поскапо за 7,4 отсто од досегашната цена која изнесува 5,54 денари за киловат час. „Евтината струја“ односно ниската тарифа по ново ќе изнесува 2,99 денари и тоа е покачување за 7,5 отсто во однос на тоа што досега го плаќаа граѓаните кога користеа евтина струја која чинеше 2,78 денари за еден киловат час.
Еве мануал од промоциската парапетна клима на грее, ќе му се најде на некој.
Od kade ti e ovaa informacija ?Изгледа вака ќе биде:
Ќе не отрујат зимава со дрвата. Живи ќе не потрујат само да не платат денар повеќе.
Инаку како ви оди монтирањево на клими, дали има проблеми со корона? Маски, ова она?
Jas koga vikam deka dzabe stavaat greaci ( opsto site proizvoditeli ) toa e marketing trik razberete luge kvalitetna inverter klima nezavisno dali 3.5 kw ili 5.5kw ako ina dovolno moken jak kompresor i soodvetna golemina na saketo izmenuvacot bez nikakov problem ke greeCompressor Model QXA-B102zE190... нит Twin-Rottary нит TwoStage.... ништо посебно, не знам зошто сите ги набиваат цениве на пaрaпетниве модели.....
Што го прави овој модел да работи do -22, греачот на тацна?
Tesko nas ...cenata pokacena nad icekuvanoto ako e +7,5%Изгледа вака ќе биде:
Ќе не отрујат зимава со дрвата. Живи ќе не потрујат само да не платат денар повеќе.
Инаку како ви оди монтирањево на клими, дали има проблеми со корона? Маски, ова она?
Не е круцијално 2 стаге на парапетна. Убаво е да има, ама не е задолжително. Бидејќи зема поладен воздух од земјата. (МНОГУ поладен од ѕидна) и нема потреба да го грее премногу. Го разгледав сервисоното упатство и видов дека има грејач, јас би го исклучил истиот со оглед на многу топлите зими, и согласно просторот во кој се монтира. Ако ми е ставена во голем простор и ќе се терети доста, тогаш нека си седи греачот. Ама ако ја ставам во помала соба под 40м2 со културна изолација и пристојни прозорци би го исклучил. И онака климата ќе работи со под 500W целиот свој живот. Греачот не е проблем зошто ако желбата е да не работи, може да се отштека се надевам.Compressor Model QXA-B102zE190... нит Twin-Rottary нит TwoStage.... ништо посебно, не знам зошто сите ги набиваат цениве на пaрaпетниве модели.....
Што го прави овој модел да работи do -22, греачот на тацна?