Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Исто ко што ја можам да тврдам дека Даикин/Панасоник покажале многу дефекти. Но тоа е маалско-кооперациски муабет без никаков доказ.
Имаш некоја статистика(подржана од докази) за продадени и расипани Haier, Gree, Vivax, Panasonic, Daikin во Македонија?

Исто ко што ја можам да тврдам дека Даикин/Панасоник покажале многу дефекти. Но тоа е маалско-кооперациски муабет без никаков доказ.
Имаш некоја статистика(подржана од докази) за продадени и расипани Haier, Gree, Vivax, Panasonic, Daikin во Македонија?
Хаиер По форумиве како што видов има 4 парчиња стари по 2год кои покажаа дефект

zborite za tundra haier kako toa novata tundra na R32 freon ima rabotno podracje od -25 do 43 stepeni dali ima greaci ili nema koja e logikata
тундрА.PNG

Dodeka pak tide haier si ima rabotna temperatura od -15 do 43 stepeni I ZATOA JAS SE ODLICIV ZA HAIER TIDE BIDEJKI TUNDRAVA MI E SOMNITELNA OKOLU GREACITE I RABOTNO PODRACJE -25 STEPENI
тидееееее.PNG

тттттт.PNG
Moze li nekoj da obrazlozi na sto se dolzi ova -25 kaj Tundra Haier ? ? ?

Последно уредено:
zborite za tundra haier kako toa novata tundra na R32 freon ima rabotno podracje od -25 do 43 stepeni dali ima greaci ili nema koja e logikata
Прегледај го приврзокот 256165

Dodeka pak tide haier si ima rabotna temperatura od -15 do 43 stepeni I ZATOA JAS SE ODLICIV ZA HAIER TIDE BIDEJKI TUNDRAVA MI E SOMNITELNA OKOLU GREACITE I RABOTNO PODRACJE -25 STEPENI
Прегледај го приврзокот 256169

Прегледај го приврзокот 256171
Moze li nekoj da obrazlozi na sto se dolzi ova -25 kaj Tundra Haier ? ? ?
Ili pecatna/namerna greskaa.....ili baraj na eurovent....

Ili pecatna/namerna greskaa.....ili baraj na eurovent....
Cekaj dali na Eurovent ima podatoci dali klimata ima ili nema Greaci ?

Jas kolku sto znam takov podatok za Greaci na inverter klima na Eurovent nema.

Da dopolnam Haier Flexis ima greaci a koga se javiv vo Energija vikaat nema a eve i dokaz deka ima eve Video

Последно уредено:

Cidi dali pisuva rab.podracje T,na eurovent po toa ke znaes ako pisuva -15+43 nema ..ako e -20/25 itn... izgleda e so greaci*

Ама тупиш со тоа греачите чудо едно..

И да има шо со тоа?
Провери на Еуровент. Не е тешко
Најди сервисни упатство и види.

Дали при избор на клима би ви било на прво место типот на фреонот?
Пример за исти пари R410 или R32
По перформанси 32 дава нешто подобри перформанси од 410 или се лажам?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Дали при избор на клима би ви било на прво место типот на фреонот?
Пример за исти пари R410 или R32
По перформанси 32 дава нешто подобри перформанси од 410 или се лажам?

Se lazes
Mnogu proizvoditeli, go iskoristija momentot so R32 da namalat kompresori, izmenuvaci......i so samoto toa nedobivme nisto plus, samo minus.

Хаиер По форумиве како што видов има 4 парчиња стари по 2год кои покажаа дефект

Значи немаш статистика, туку се водиш по некој што пишал по форуми.
Океј ондак по таа логика да се водам и ја, односно за резултатите на Гри кои со години беа лажно пласирани тука на форумов.

Заклучок само со јавно достапни и референтни податоци и анализа може да се фрлаат бројќи и да се коментира.

Se lazes
Mnogu proizvoditeli, go iskoristija momentot so R32 da namalat kompresori, izmenuvaci......i so samoto toa nedobivme nisto plus, samo minus.
Ние не добивме ништо а они намалија на трошоци
Добивме полесни клими и помали компресори со помалку фреон,а резултатот(топлината) на крај за нас како корисници е ист

И сега, ти се појавува лик кој пробува да релативизира, кој не знае да намести кирилица или од којзнае кој причини одбива, онаму погоре имаш лик "Олл инн" зачленет вчера (буквално) кој (замисли) ја читал темата цела недела и констатирал дека Стрелец е меродавниот.
Ме потсетува на @Ludi.maks . :pos:

Значи немаш статистика, туку се водиш по некој што пишал по форуми.
Океј ондак по таа логика да се водам и ја, односно за резултатите на Гри кои со години беа лажно пласирани тука на форумов.

Заклучок само со јавно достапни и референтни податоци и анализа може да се фрлаат бројќи и да се коментира.
Ako de Analizata jas si ja pravam za sebe i si formiram licno mislenje i haier ne bi kupil za mene. Sekoj za sebe neka meri i odmeruva.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom