Date sluzi ekstra dolgo i ubavoDa i na ovaa cena mislam nema podobra ponuda ,i wifi povrzuvanjeto e ednostavno ,a funkcionira odlicno,lozinka za wifi mreza od klimata 12345678
Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Date sluzi ekstra dolgo i ubavoDa i na ovaa cena mislam nema podobra ponuda ,i wifi povrzuvanjeto e ednostavno ,a funkcionira odlicno,lozinka za wifi mreza od klimata 12345678
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Кој си ја има мувата на капата, се јавува!Да, ги рекламираат. Рекламираат и тајмери, ама тајмерите не функционираат. Рекламираат и WiFi, ама треба дополнително да го купиш. Рекламирааат и модулација, ама работи on-off. Рекламираат нечујна работа, ама постојано има крцкања и пуцкетања, а некои работат како трактор. Рекламираат MEEFRA а ти продаваат BEEFRA и те убедуваат дека тоа е исто.
Многу работи се рекламираат, ама во пракса не функционираат. Заатоа отворање очи и користење туѓо искуство.
Ајде кажи некој друг грее дали има, неможам од телефонов да видам модели.На Eurovent така пишува. Сите наведени модели се со TOL - 10
Сега знаеш како е. Ќе има квичења, ќе има негирања, ќе се кенка како тоа Eurovent не е баш меродавен, како е тоа завера против кинези и сл.
Методологија на тестирање е јасно наведена па сега кој сака верува, кој не сака не верува.
За илустрација, Mitsubishi FH25, 35 и FH50 по спецификации се наведени до - 15 и на Eurovent фино лепо пишува TOL - 15.
Приметуваш што сакам да кажам?
И тоа не е случај само со Mitsubishi. И другите јапонски производители се точни во наведување.
Najeftiniot model GREE Lomo LC 12K, e 2.7kw na - 10C so COP 2.45 na EuroventАјде кажи некој друг грее дали има, неможам од телефонов да видам модели.
Највеќе ме интересира за најефтиниот модел. Мислам дека најдов за некое Ломо дека има 2.7кв на -7, со 2.45цоп. Незнам дали е таа или не. Затоа што реално само тој модел е реално битен и во Грее варијанта и во ТСТ12 варијанта.
Штета што нема ТСТ09 за да е поефтина уште за 2000 денари.
За Умерена зона до -10 се бара греење и се тестира на 4 Температури (+12; +7; +2 и Тбив (-7 или -10) или крајна Темп е -10.На Eurovent така пишува. Сите наведени модели се со TOL - 10
Сега знаеш како е. Ќе има квичења, ќе има негирања, ќе се кенка како тоа Eurovent не е баш меродавен, како е тоа завера против кинези и сл.
Методологија на тестирање е јасно наведена па сега кој сака верува, кој не сака не верува.
За илустрација, Mitsubishi FH25, 35 и FH50 по спецификации се наведени до - 15 и на Eurovent фино лепо пишува TOL - 15.
Приметуваш што сакам да кажам?
И тоа не е случај само со Mitsubishi. И другите јапонски производители се точни во наведување.
Amber e ekstra klima so 2 stage compresorZdravo ,
Nov sum na forumov, nesto citav ... voglavno premnogu ima za citanje ovde
Dali bi sakal nekoj da mi kaze sto e podobro da se kupi za da se zagreva prostor od 50m2
1. Daikin Sensira FTXF50A RXF50B cena 67.806 mkd vo ics online
2. Daikin Perfera FTXM50N RXM50N9 cena 110.353 mkd vo ics online
3. AMBER Nordic GWH18YE-S6DBA2B Gree cena 69.990
ili ...
Nikoj li nesaka da mi odgovori ???
Дефинитивно. Исто како да се работи за прво местење. Ова има ефект само доколку при првото местење се извршило вакумирање. Ако тогаш не се извршило тогаш фреонот веќе е измешан со воздух и џабе е се.Едно прашање, при преместување на еднаш монтирана клима, дали може/треба пак да се направи вакумирање?
Си кажувам. Mitsubishi поштено наведува дали може или не може под -10. Еве пример од HJ серијаБај д веј кажи си дека и Митсубиши модели има со ТОL -10
Sto ti e ova, nekoja Ukrainska energetska?Po nekoja logika izgleda Midea i Vivax imaat mnogu porealni energetski nalepnici zatoa sto kaj energetskite nalepnici na Midea i Vivax pisuva realno kolku dava na -7°C dodeka kaj gree izgleda malku si igraat so rezuptatite na energetskite nalepnici primer e gree lomo lc kade na energetskata nalepnica pisuva deka na -7 dava 3.2kw toplina dodeka za istata klima na Eurovent pisuva 2.7 kw toplina
A eve za Midea
![]()
![]()
Za toj model za Midea taa energetska nalepnica ja ima.Sto ti e ova, nekoja Ukrainska energetska?
Пошто љубиш да читаш написи флаери од Митсу ова изгеда не си го прочитал, и овде тест на -15 нема!Автоматски споено мислење:
Си кажувам. Mitsubishi поштено наведува дали може или не може под -10. Еве пример од HJ серија
Маркетинг
Прегледај го приврзокот 255630
Eurovent
Прегледај го приврзокот 255631
Од А до Ш им се поклопуваат декларациите со оние на Eurovent.
Никако не ми паѓа време да споредам Daikin и Gree кои носат исти компресори. Баш сакам да видам подробно
Daikin FTXF50A / RXF50AZdravo ,
Nov sum na forumov, nesto citav ... voglavno premnogu ima za citanje ovde
Dali bi sakal nekoj da mi kaze sto e podobro da se kupi za da se zagreva prostor od 50m2
1. Daikin Sensira FTXF50A RXF50B cena 67.806 mkd vo ics online
2. Daikin Perfera FTXM50N RXM50N9 cena 110.353 mkd vo ics online
3. AMBER Nordic GWH18YE-S6DBA2B Gree cena 69.990
ili ...
Nikoj li nesaka da mi odgovori ???