Најекономично греење и ладење

D

Deleted member 12196

Гостин
Ама како сега ова, нели до -22 ги рекламираат и обичните поддржани со грејачи
Да, ги рекламираат. Рекламираат и тајмери, ама тајмерите не функционираат. Рекламираат и WiFi, ама треба дополнително да го купиш. Рекламирааат и модулација, ама работи on-off. Рекламираат нечујна работа, ама постојано има крцкања и пуцкетања, а некои работат како трактор. Рекламираат MEEFRA а ти продаваат BEEFRA и те убедуваат дека тоа е исто.
Многу работи се рекламираат, ама во пракса не функционираат. Заатоа отворање очи и користење туѓо искуство.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.815
Да, ги рекламираат. Рекламираат и тајмери, ама тајмерите не функционираат. Рекламираат и WiFi, ама треба дополнително да го купиш. Рекламирааат и модулација, ама работи on-off. Рекламираат нечујна работа, ама постојано има крцкања и пуцкетања, а некои работат како трактор. Рекламираат MEEFRA а ти продаваат BEEFRA и те убедуваат дека тоа е исто.
Многу работи се рекламираат, ама во пракса не функционираат. Заатоа отворање очи и користење туѓо искуство.
Ima se, samo za nepismeni nema nisto.

Член од
6 март 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Какво искуство имате со Carrier климите?
Не успеав да најдам многу информации од прва рака, не знам дали не се користат многу, имаат маани или нешто трето е во прашање..

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
На Eurovent така пишува. Сите наведени модели се со TOL - 10

Сега знаеш како е. Ќе има квичења, ќе има негирања, ќе се кенка како тоа Eurovent не е баш меродавен, како е тоа завера против кинези и сл.

Методологија на тестирање е јасно наведена па сега кој сака верува, кој не сака не верува.

За илустрација, Mitsubishi FH25, 35 и FH50 по спецификации се наведени до - 15 и на Eurovent фино лепо пишува TOL - 15.
Приметуваш што сакам да кажам?

И тоа не е случај само со Mitsubishi. И другите јапонски производители се точни во наведување.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.318
Поени од реакции
5.381
Jas sum kazal toa -20°C ili -30°C e maketing trik luge sto memaat mnogu poznavane mislat deka ako pisuva na inverter klimata -15°C klimata nema da im zagreva kako taa sto pisuva -30°C sto e totalno gresno dobra kvalitetna klima so golem izmenuvac na nadvoresna edinica so soodvetna golemina na kompresor bez nikakov problem ke topli i na -30°C i toa bez greaci na kompresor i kondez.

Nego druze ti sto napravi so Tundra-ta dojdoa li od servis zadovolen li si od servisot dali ispitaa sto bil i dali bil defekt i normalno dali e sega se vo red so klimata ?

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
I da prezentiram nekoe prvicno iskustvo so gree montaza pa i od samiot ured
Prvo okolu dogovaranjeto na montazata na klimata .
Se slusnav so majstorot i veli do 3metri cevka e taa cena ,ok togas mu velam 3metri sakam bez razlika sto se edno pozadi drugo.
I vcera zvoni majstorot veli idat deckite za montaza precekaj gi ,gojdoa trojca od koj dvajca vnatre dupki drzaci a eden nadvor ja sprema vnatresnata ,i sleguvam slucajno dolu gledam cevkata uste da ja preseci ja gledam nekako kratka mu velam kolku ima tuka ,mi veli ami dve metra .
I znaci vo nasava drzavicka kolku i da e nepristojno visenjeto nad glava na majstori e zadolzitelno za da ne sme osteteni.
Mu velam cekaj ne seci ,aj premeri 3metra i seci,mi veli ama onde kaj sto se montira i olku e mnogu ,mu velam po upatsvo veli min 3metri a i cenata za montaza e do 3metri taka da tocno 3metri sakam ako i so edno metro se vrzuva ,i vide deka nema moja soglasnost i morase ne drago da preseci 3metri.
A dva dena prethodno gi prasav i greemak okolu parametrite na montazata ,i po prasanjeto od kaj e kupena i koga im kazav od prodavnica sto prodava GREE kratko mi velat obrati se tamu ,izleguva kako navredeni sto nee kupena direktno od niv ,a mislam itoa kako treba da obrnat na vakvi propusti od monteri sto na kraj ke se odrazi na nivna steta so defekt od nesoodvetna montaza .
Inaku klimata e odlicna mnogu brzo dostignuva temperatura i posle toa recisi ne se slusa za vo spalna e idealna .
Inaku klimata i horizontalno i vertikalno se podesuva na dalecinsko

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Член од
16 март 2019
Мислења
3.318
Поени од реакции
5.381
Se slusnav so majstorot i veli do 3metri cevka e taa cena ,ok togas mu velam 3metri sakam bez razlika sto se edno pozadi drugo.
I vcera zvoni majstorot veli idat deckite za montaza precekaj gi ,gojdoa trojca od koj dvajca vnatre dupki drzaci a eden nadvor ja sprema vnatresnata ,i sleguvam slucajno dolu gledam cevkata uste da ja preseci ja gledam nekako kratka mu velam kolku ima tuka ,mi veli ami dve metra .
I znaci vo nasava drzavicka kolku i da e nepristojno visenjeto nad glava na majstori e zadolzitelno za da ne sme osteteni.
Mu velam cekaj ne seci ,aj premeri 3metra i seci,mi veli ama onde kaj sto se montira i olku e mnogu ,mu velam po upatsvo veli min 3metri a i cenata za montaza e do 3metri taka da tocno 3metri sakam ako i so edno metro se vrzuva ,i vide deka nema moja soglasnost i morase ne drago da preseci 3metri.
A dva dena prethodno gi prasav i greemak okolu parametrite na montazata ,i po prasanjeto od kaj e kupena i koga im kazav od prodavnica sto prodava GREE kratko mi velat obrati se tamu ,izleguva kako navredeni sto nee kupena direktno od niv ,a mislam itoa kako treba da obrnat na vakvi propusti od monteri sto na kraj ke se odrazi na nivna steta so defekt od nesoodvetna montaza .
Inaku klimata e odlicna mnogu brzo dostignuva temperatura i posle toa recisi ne se slusa za vo spalna e idealna .

So zdravje da se sluzis dolgo i ekonomicno da te ladi i gree klimata.

I kazi koj servis ( koj monteri ) ti ja montiraa klimata da znaat i drugite clenovi ako im montira istiot servis da pripazat na montazata.

Член од
25 декември 2018
Мислења
541
Поени од реакции
559
Направија вакумирање на климава ?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.676
Поени од реакции
4.054

G-tech e ovaa.??

D

Deleted member 95595

Гостин
Направија вакумирање на климава ?
Слободно можам да кажам дека 98% од монтерите не прават вакумирање.

Едно прашање, при преместување на еднаш монтирана клима, дали може/треба пак да се направи вакумирање?

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Слободно можам да кажам дека 98% од монтерите не прават вакумирање.

Едно прашање, при преместување на еднаш монтирана клима, дали може/треба пак да се направи вакумирање?
Da, izvrsija vakumiranje ,i za premestuvanje treba sekako vakumiranje .

D

Deleted member 12196

Гостин
Кој си ја има мувата на капата, се јавува! :)

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
На Eurovent така пишува. Сите наведени модели се со TOL - 10

Сега знаеш како е. Ќе има квичења, ќе има негирања, ќе се кенка како тоа Eurovent не е баш меродавен, како е тоа завера против кинези и сл.

Методологија на тестирање е јасно наведена па сега кој сака верува, кој не сака не верува.

За илустрација, Mitsubishi FH25, 35 и FH50 по спецификации се наведени до - 15 и на Eurovent фино лепо пишува TOL - 15.
Приметуваш што сакам да кажам?

И тоа не е случај само со Mitsubishi. И другите јапонски производители се точни во наведување.
Ајде кажи некој друг грее дали има, неможам од телефонов да видам модели.

Највеќе ме интересира за најефтиниот модел. Мислам дека најдов за некое Ломо дека има 2.7кв на -7, со 2.45цоп. Незнам дали е таа или не. Затоа што реално само тој модел е реално битен и во Грее варијанта и во ТСТ12 варијанта.

Штета што нема ТСТ09 за да е поефтина уште за 2000 денари.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom