I da prezentiram nekoe prvicno iskustvo so gree montaza pa i od samiot ured
Prvo okolu dogovaranjeto na montazata na klimata .
Se slusnav so majstorot i veli do 3metri cevka e taa cena ,ok togas mu velam 3metri sakam bez razlika sto se edno pozadi drugo.
I vcera zvoni majstorot veli idat deckite za montaza precekaj gi ,gojdoa trojca od koj dvajca vnatre dupki drzaci a eden nadvor ja sprema vnatresnata ,i sleguvam slucajno dolu gledam cevkata uste da ja preseci ja gledam nekako kratka mu velam kolku ima tuka ,mi veli ami dve metra .
I znaci vo nasava drzavicka kolku i da e nepristojno visenjeto nad glava na majstori e zadolzitelno za da ne sme osteteni.
Mu velam cekaj ne seci ,aj premeri 3metra i seci,mi veli ama onde kaj sto se montira i olku e mnogu ,mu velam po upatsvo veli min 3metri a i cenata za montaza e do 3metri taka da tocno 3metri sakam ako i so edno metro se vrzuva ,i vide deka nema moja soglasnost i morase ne drago da preseci 3metri.
A dva dena prethodno gi prasav i greemak okolu parametrite na montazata ,i po prasanjeto od kaj e kupena i koga im kazav od prodavnica sto prodava GREE kratko mi velat obrati se tamu ,izleguva kako navredeni sto nee kupena direktno od niv ,a mislam itoa kako treba da obrnat na vakvi propusti od monteri sto na kraj ke se odrazi na nivna steta so defekt od nesoodvetna montaza .
Inaku klimata e odlicna mnogu brzo dostignuva temperatura i posle toa recisi ne se slusa za vo spalna e idealna .
Inaku klimata i horizontalno i vertikalno se podesuva na dalecinsko
Sent from my SM-N950F using Tapatalk