Od sto zavisi dali i kolku ke Kondenzira klimata uklucena na Ladenje ? ja pustiv klimata na 23°C klimata rabotese od 12 do 16 casot vo sobata bese 27°C na fan 2 pa potoa fan 1 i voopsto klimata ne iskondenzira ( ne kape voda od crevoto )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одкако ја пушти на 23 C, по 4 часа работа температурата беше сеуште 27 C?Od sto zavisi dali i kolku ke Kondenzira klimata uklucena na Ladenje ? ja pustiv klimata na 23°C klimata rabotese od 12 do 16 casot vo sobata bese 27°C na fan 2 pa potoa fan 1 i voopsto klimata ne iskondenzira ( ne kape voda od crevoto )
Ne koga ja ukluciv Klimata vo prostorijata bese 27°C a koga ja izgasiv bese 22°C no neznam zosto voopsto klimata ne iskondenzira celo vremo dodeka rabotese klimata voopsto ne kapese voda.Одкако ја пушти на 23 C, по 4 часа работа температурата беше сеуште 27 C?
Ne koga ja ukluciv Klimata vo prostorijata bese 27°C a koga ja izgasiv bese 22°C no neznam zosto voopsto klimata ne iskondenzira celo vremo dodeka rabotese klimata voopsto ne kapese voda.
Капењето зависи и од влагата во просториијата.Ne koga ja ukluciv Klimata vo prostorijata bese 27°C a koga ja izgasiv bese 22°C no neznam zosto voopsto klimata ne iskondenzira celo vremo dodeka rabotese klimata voopsto ne kapese voda.
Капењето зависи и од влагата во просториијата.
23 степени не е лудо ниска подесена температура па слично како во зима компресорот или исклучува или намалува снага почесто и тоа што го кондензиеала може повторно да го врати назад во просторот.
Генерално, ова е добро. Клима наместена на ниска температура ќе го пресуши воздухот а тоа не е толку добро (всушност многу е лошо за дишни патишта)
Рано е. Кога ќе фатат горештини може да извлекува и по литар на час (и повеќе)
Cudno mi padna toa sto kaj bratmi Vivax Geci deneska normalno si kapese a kaj mene klimata ne sakase da kape voda voopsto zatoa i prasuvam inaku proveriv kondez crevoto od vnatresnata edinica sto izleguva nadvor ne e zatnato si ima i pad vsusnost Denes prv pat ne Kondenzira klimata inaku Eve od koga e kupena do sega ja imam nekolku pati uklucuvano na Ladenje i do sega normalno se si Kondenzirase samo denes ne iskondenzira voda.Najverovatno kompresorot e rabotel so minimum i zatoa nemoze da se stvori pogolemi naslagi od mraz vo vnatresnosta i zatoa nema voda da ti kape. bidejki temperaturite ne se tolku visoki pa da raboti so golemi vrtezi kompresorot i togas vo vnatresnosta se stvara poveke mraz i normalno istekuva nadvor, proveri da ne ti e zapuseno crevoto ama klimava ti e nova pa da se sopbere tolku gubre so pravenjeto defrost na greenje , zemi go crevoto nadvor sto izleguva i produvaj go crevoto ke vides ako minuva vozduh OK e ako ne zapuseno ti e, ama ako e zapuseno voda ke e pocnalo da kape od vnatresnata edinica moe mislenje e gore navedeno najubav.
Mojava 7 kw isto taka raboti od 12h i eve ne e isklucena si raboti so 800w isto i kaj mene nadvor ne e proteklo voda sega proveriv.

Zdravo!
Sakam da kupam klima 5-ka za prostor od okolu 40m2, potkrovje, del so normalna visina, del so malku pogolema visina.
Izborot go stesniv na slednive klimi:
- Carrier Ventus Supreme 18
- Carrier Infinity
- Toshiba Seiya 4.2 (5-kata ne mi vlaga u budjet, ama pa ne znam dali 4.2 ke bide dovolna)
- Toshiba Mirai
- Gree Fairy-20
Sto bi preporacale spored vashe licno iskustvo, a i poznavanje na temava.
Pozdrav!
Odlicen izbor druze, jas bi ja poglednal sea ponudata akciska sto e so Mirai pred nekoj den mislam ja objavija. Cenite se strasno dobri kako nikogas do sega za vakov brend, iako ne bi go isklucil i Carrier infinity kako opcija od prosta pricina sto e ista koorporacija i dokazan brend voedno i mnogu efikasen ured A+++/A++.
Прегледај го приврзокот 255346
[/QUOTE
60% pa toa e perfektno sigurno ima solaren panel nadvor i kombinirano raboti na struja i na solarna energija.
Тепихот е од The Big Lebowski.![]()