А ти ќе платиш ли на лекар 1.000 евра за преглед? Или да ти оперираат бубрег??? Нели и тие имаат мали платиKe platis i oro ke igras, ako ne ke si zemes edna lepeza da se ladis, za turbo led vo maramce za na celo.
A za greenje edna jambolija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ти ќе платиш ли на лекар 1.000 евра за преглед? Или да ти оперираат бубрег??? Нели и тие имаат мали платиKe platis i oro ke igras, ako ne ke si zemes edna lepeza da se ladis, za turbo led vo maramce za na celo.
A za greenje edna jambolija.
Normalno deka ke platam.А ти ќе платиш ли на лекар 1.000 евра за преглед? Или да ти оперираат бубрег??? Нели и тие имаат мали плати
Па и луѓето си плаќаат 60евра за монтажа, џабе да не монтирате.Normalno deka ke platam.
Ama i za toa ima alternative, ke si platis osiguruvanje i nemas problem.
Em osiguran, em plateno.... se kako sto treba.
Ja ne montiram, ama zapomni ke dojde i treba da dojde vreme montaza da e Eur 150.Па и луѓето си плаќаат 60евра за монтажа, џабе да не монтирате.
Ke ima veruvaj mi.Ќе дојде време и за 150€ монтажа кога тука никој нема да остане за да му монтираат клима!
Пак да те прашам, кога ќе одиш на лекар да платиш 1.000€ за преглед океј ли ти е? Или за леб да дадеш 200 ден. или можеби за млеко 100ден.(или јаче)??? Друже, сите сакаат пари.Ja ne montiram, ama zapomni ke dojde i treba da dojde vreme montaza da e Eur 150.
Додека лекар работи за 300€,додека инжињер у смени зима 400€ плата,додека хирург зима 600€ ќе има и монтажа за 60€!Ke ima veruvaj mi.
A be dete, eden plockar denes ke naredi 100m2 plocki x 7evra e 700 evra..... ZA PLOCKAR....Пак да те прашам, кога ќе одиш на лекар да платиш 1.000€ за преглед океј ли ти е? Или за леб да дадеш 200 ден. или можеби за млеко 100ден.(или јаче)??? Друже, сите сакаат пари.
Проста математика, на ден салам монтер може да заврши и до 4 монтажи со добра организација. Тоа се 600 евра на ден. Абе ти да не си малу тра ла ла
Site barate rabota, a molite boga da ne rabotite.Додека лекар работи за 300€,додека инжињер у смени зима 400€ плата,додека хирург зима 600€ ќе има и монтажа за 60€!
Тоа што очигледно не го разбираш е дека поверојатно погоре спомнатите професии ќе си најдат чаре и плата за 2000-3000€ отколку некој што одвај школо завршил и приучил занает!
Во германиите(како што некој вика),прво ти бараат школо,па после курсеви,обуки и искуство.98% од монтерите наши горе нема ни за малтарџии да поминат,така да тие прикаски за 250€ монтажа кај нас не поминуваат! На кој му се свиѓа за 60€ арно,на кој не нека си фаќа "пут под ноге"!
Со самото тоа што "тресна" еден плочкар да нареди 100м2 во еден ден... Се си кажа!A be dete, eden plockar denes ke naredi 100m2 plocki x 7evra e 700 evra..... ZA PLOCKAR....
Автоматски споено мислење:
Site barate rabota, a molite boga da ne rabotite.
Kakvi inzinjeri, kakvi gluposti... fatete se za rabota, ne samo prikaski da kazuvate.
Temata e druga tuka, ne e za plati.
SuperPosto ste se fatile za montaza iam prasanje za postrucnite iako mislam deka ke e ok kako sto sum ja zamislil.....amber 3.5kw vnatresnata 40cm od leva strana od zid od desna nekolku metra od gore 30cm a od dole200cm.visina na sobata e 260cm.mislam deka e ok vaka da se namontira...