- Член од
- 17 мај 2020
- Мислења
- 8
- Поени од реакции
- 5
Веќе ја порачав ама некако монтажата малку е мрсна ми сакат 5600 ден.Zemi ja TST ekstra inverter klima jas imam TST i sum prezadovolen bukvalno ekstra mokna i tivka inverter klima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Веќе ја порачав ама некако монтажата малку е мрсна ми сакат 5600 ден.Zemi ja TST ekstra inverter klima jas imam TST i sum prezadovolen bukvalno ekstra mokna i tivka inverter klima.
90eu druze 24ka eВеќе ја порачав ама некако монтажата малку е мрсна ми сакат 5600 ден.
eve ti taa najevtinata midea vo setec , no na R410 e ali vo globala od R32/ 500do750grНе судите дали е тивка во лето.на зимо се слуша
Слика од Електрата од Агеотехна
500 грама фееон R32
Ме интересира колку имаат Мусе,Нео,Инвертор,Мидеа...ако има некој инфо за моделите до 22к
![]()
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Веќе ја порачав ама некако монтажата малку е мрсна ми сакат 5600 ден.
Интересно размислување. Ама погрешно. Односот кон корисниците не бил важен? Климите биле квалитетни, тоа е битно? А што правиме кога ќе се појават проблени? Ќе се молиме на господ или ќе се жалиме во инспекција?Edno ke ti kazam a toa e slednovo
Glavnite na Gree makedonija kakvi i da se faktot deka Gree pravi kvaliretni klimi e fakt taka da nemoj da se zamaras so glavnite na Gree makedonija ednostavno tebe ti e bitna klimara da e mokna ekonomicna i kvalitetna a toa e Gree
A voopsto da ne se zamaeas kakov e odnosot na vrabotenite na nas korisnicite biten ni e kvalitetot na klimara a ne odnosot na glavnite uvoznici na Gree makedonija.
Јас уште појќе ќе ти го појачам муабетов.... Да не го измислеа Јапонците инвертерот, никој ќе немавме никакви инвертери. Се друго се лешинари, живеат од трошките на Јапонците без разлика колкава продажба на единици во светот ќе има било кој бренд на клими.Mozebi pred 15 godini Gree ne se uvezuvale vo Makedonija no da ne zaboravime deka prvite on-off klimi na NEO bea rebrendirani Gree isto taka Vivax inverter klimite vo dalecnata 2005 Godina pa se do 2015 bea rebrendirani Gree klimi taka da bidi siguren deka preku rebrendiranje na klimi Gree vo Makedonija e prisuten sigurno 20 godini ova e fakt.
Јас уште појќе ќе ти го појачам муабетов.... Да не го измислеа Јапонците инвертерот, никој ќе немавме никакви инвертери. Се друго се лешинари, живеат од трошките на Јапонците без разлика колкава продажба на единици во светот ќе има било кој бренд на клими.
Како што никогаш нема да излезе поквалитетно дизел возило од Германско возило (не само дизел, и општо) така нема да излезе поквалитетна инвертер клима од Јапонската. А бест бај, мест бај приказните се муабети за нас сиромасите кои секогаш мислиме дека сме го прелажале универзумот и сме нашле нешто перфектно за евтини пари и уште пак после имаме лице тој "вирус" муабет да го шириме по други во стилот "Абе џабе пари ќе фрлаш, само името го плаќаш, еве ти го ова, дупло поевтино, а исто ти е, па дури и подобро." Приказна за мали деца, пропаганда, измислена од нас симорашните и продавачите на евтини производи.
Cenata na montaza e pogolema bidejki samata klima e golema mokna inverter klima.Веќе ја порачав ама некако монтажата малку е мрсна ми сакат 5600 ден.
Će ja komentiram samo poslednata, bidejći istata jas ja imam, za ostanatite nemam pojma kako će se odnesuvaat vo toj mal prostor od 14m2.Ајде предлог за ивертер за и спална 14м2. Пред се, да е потивка надворешната , зашто зад кревет ќе стои
Овие ги гледам
![]()
DAIKIN FTXB25C/RXB25C по супер цена од 35.500 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 2.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
![]()
MITSUBISHI MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE по супер цена од 37.990 ден.
![]()
DAIKIN FTXF20A/RXF20A по супер цена од 40.290 ден.
![]()
HAIER TIDE GREEN AS25THMHRA/1U25YEMFRA по супер цена од 24.490 ден.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Ух Фикче колку си грешка со муабетов... Ама тоа си е твое лично мислење. За жал не се факти!Јас уште појќе ќе ти го појачам муабетов.... Да не го измислеа Јапонците инвертерот, никој ќе немавме никакви инвертери. Се друго се лешинари, живеат од трошките на Јапонците без разлика колкава продажба на единици во светот ќе има било кој бренд на клими.
Како што никогаш нема да излезе поквалитетно дизел возило од Германско возило (не само дизел, и општо) така нема да излезе поквалитетна инвертер клима од Јапонската. А бест бај, мест бај приказните се муабети за нас сиромасите кои секогаш мислиме дека сме го прелажале универзумот и сме нашле нешто перфектно за евтини пари и уште пак после имаме лице тој "вирус" муабет да го шириме по други во стилот "Абе џабе пари ќе фрлаш, само името го плаќаш, еве ти го ова, дупло поевтино, а исто ти е, па дури и подобро." Приказна за мали деца, пропаганда, измислена од нас симорашните и продавачите на евтини производи.
Zlatko ме чуди зошто мала,скапа,бренд клима 2,5 не може да спушти или модулира пониско од 400 вати на греење или 300 на ладење?Će ja komentiram samo poslednata, bidejći istata jas ja imam, za ostanatite nemam pojma kako će se odnesuvaat vo toj mal prostor od 14m2.
Na greenje ne odi ispod 400W sto vo mojot prostor 27+13 m2 ovaa zima bese idealno do nadvorešna T do 12C, nad toa raboti kako ON-OFF, što vo mojot slucaj e sosema prifatlivo, kaj tebe ce bide haos, bidejći ako sakaš ponisko da modulira i dobro da go meša vouduhot moraš da koristiš povisoki brzini, vo pogolemi prostoriie vo red, kaj tebe sekako ne. Ima tivok režim na rabota, koga i ne se sluša turbinata no na greenje e NEUPOTREBLIVO bidejći će raboti kako ON-OFF.
Na ladenje spušta do 300W i ovoj tivok režim e idealen, ama kolku i da e mala brzinata, stvarno e epten mala, pak se čustvuva promaička i na 7m dalečina.Pak moze da pali-gasi ako nadvor e 27-28 C, nad toa vo mojot prostor od 40m2 ovie 300W se dovolni da ne go pravi toa.
Inače ima mnogu zgodna funkcija da gi postavi perkite vertikalno ( da duva vo podot, da pravi ladna zavesa), vaka iako e sprotivno na fizikata e bukvalno idealno za razladuvanje: nema promaja, nema buka, ne isklucuva a ladi golem prostor, kako i mene ne mi e jasno.
Nekoi klimi ne dozvoluvaat vakva položba i sami posle pola čas ili čas rabotenje gi podigaat perkite (poradi možno protekuvanje na kondenzatot), ovde ne e taka može cel den da raboti vo ovaa položba.
Prema toa ne bi ti ja preporačal za prostor pomal od 30m2.......