Здраво дечки,
Пред некој ден зборев со мои комшии конкретно околу гаранциите и сервисните услуги, како што знаете јас веќе користам Тошиба и генерално сум презадоволен од досегашната соработка со фирмата која што ми ја продаде а воедно разбрав и дека е и генерален застапник за овој бренд на целава територија. Е сега она што ме заинтригира кога влеговме во дискусија зошто Тие веќе 3 година користат инвертер од брендот ГРЕЕ - модел Виола. Греат добро изолирана дневна со ПВЦ прозори и генерално се загреани но некако не се задоволни од потрошувачката. Она на што ми укажаа е дека наводно тие 10 години што толку бомбастично се кажуваат како гарантен рок додека ја купиш опремата е сведено на милост и немилос на монтерот што ќе ќе ти ја монтира и ќе молиш бога да не треба да ти доага да ти продужува гаранција во сезона кога конкретно може и да ти отиде гаранцијата доколку нели ради нивна презафатеност отиде денот Д за заверка кој секако чини 800 ден. годишно - а е класичен чек ап и чистење филтри. Поентата ми е ако се плаќа 9 години по 800 ден тогаш и самата клима веќе стамува поскапа за 7200 ден. Да не должам многу тие 7200 денари долгорочно дадени за да чекаш некој да ти чкртне гаранција и смени филтри мислам дека се пари фрлени во ветер и пласибо ефект на некаква си заштита на нашиот ни драг уред, а доколку се доплатат бујрум асален сервис и одржување на ниво.
Толу имав да кажам само сакав да споделам искуство у денови на изолираност и вишок на време за полемизирање и читање.
Позз
Maaalce lici na "vo denovi na izoliranost da srabotam malce od doma pro-toshiba, anti-gree marketing..."
Kako i da e topikov sto go iznese so 10god platenata garancija e 200 pati polemiziran na temava. Edino nesto sto cenam deka e znacajno a ostana nedoreceno e dali se nafakjaat i kolku bi kostalo dodatno osiguruvanje (od rasipuvanje) na klima ured kaj nasite Osiguritelni kompanii..eve mozes za nekoja nova toshiba da prasas na primer Posto imas visak vreme toa bi bila korisna informacija i dobar megdan i korisna debata za sporeduvanje so na Gree 800den godisno. Sekako ne zaboravaj deka ako ne sakas ne mora da se plakjaat tie dodatni 800 togas si vazi standardnata 2god garancija.
Licno cisto sumnjam deka sprava od 40-50000den ke bide pomalku od 1000-1200 godisno.. a mozda i gresam kojznae..
Sve drugo ke bide toa pa toa punenje strani so povtaranje na edni te isti raboti..