Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zalosno brat. Realno mnogu zalosno. I krivo mi e mnogu. Jas treba na edna od moite klimi da menuvam turbina, napraviv jas sam belja koga nesakajki termometarot mi vleze povnatre megju perkite i isto neshto pukna i se skrshija tri mali plastichni "perca" od turbinata i sega ima mala vibracija na vnatreshnata edinica bidejki nema balans turbinata i ponekogash se slusha zvuk, ne mnogu glasen onaka "tsk-tsk-tsk" koga vrti na malku poniski obrtai klimata. 4 brzinj ima klimata, na 4ta nemozam da ja stavam deka togash epten tresi vnatreshnata i moze da se napravi nekoja belja sigurno. Na drugite 3 brzini e ok, ama bi sakal shto poskoro da go resham problemot ama od pusti strav deka ke dojdi majstor kako tvojov i ke mi ja poseri klimata nepopravlivo, ne prevzemam nishto. Strashno.
Се надевам дека ќе го решиш проблемот, знам дека ти е мака, ама полека и смирено, се ќе се среди, се надевам. Кај мене маката е поголема некој гомно од “мајстор“ за пари дојде да ми ја заебе климата..... Гомното од „мајстор“ по име ОЛИВЕР нема да види аир од парите што ги зеде и што остави недовршена работа, поради што, наверојатно нaстана и штетата со предниот панел и кршење на запчаникот кој го држи.... арам да му е...

Последно уредено:
Prasanje do poiskusnite i korisnicite na Midea i Haier, se mislam izmegu ovie tri modeli i mi treba pomos za da se odlucam koja e najdobra za parite, odnosno sto kompresor koristat midea i haier, gledam haier koristi Mitsubishi a midea neznam da ne e vivax a ako e vo start odpaga... :) i pogotovo za 18ki btu nekako lesni nadvoreshnite na trite modeli pod 40kg.
Isto product fiche nemozam da najdam posto me interesira kolku back up baraat za na -10 da grejat i kolku davaat odnosno koj pdesign se posto od toa sto go najdov skoro sekoj manuel razlicni informacii ima.....Pogotovo za Haier Breeze kako model za balkanot da e voopsto go nema vo katalozi na evropski drzavi...

Midea MSAFCU-18HRFN1-QRD0GW / MOB32-18HFN1-QRD0GW(S1)

Haier Tundra PLUS 1U50MEEFRA / AS50TDDHRA-CL

Haier BREEZE AS50S2SF2FA-CL / 1U50S2SJ2FA WiFi

Cenata mi e bitna da e 18ka ama da

ne nadminuva 40 42000den i kako referenca kolku se polosi ili podobri od gree fairy lclh.

Eve ti link od Inventor Nemesis 18 btu jas koristam 24 btu i prezadovolen potrosuvacka od 1000 do 1100 w na cas gream okolu 80 mk i mozam da kazam mokna jaka a ekonomicna klima .
Proizvedeni vo Gree no za grcki pazar po nivno ime i so Landa kompresor klimava e ista kako Gree Amber samo sto e do minus 22 demek clasik amber bilo ova.

gledam haier koristi Mitsubishi a midea neznam
Midea klimite koristat GMCC compressor odnosno toj GMCC compressor e sostaven od Toshiba
LINK

SSRCF36_5_LargeProductImage.jpg

Последно уредено:
Prasanje do poiskusnite i korisnicite na Midea i Haier, se mislam izmegu ovie tri modeli i mi treba pomos za da se odlucam koja e najdobra za parite, odnosno sto kompresor koristat midea i haier, gledam haier koristi Mitsubishi a midea neznam da ne e vivax a ako e vo start odpaga... :) i pogotovo za 18ki btu nekako lesni nadvoreshnite na trite modeli pod 40kg.
Isto product fiche nemozam da najdam posto me interesira kolku back up baraat za na -10 da grejat i kolku davaat odnosno koj pdesign se posto od toa sto go najdov skoro sekoj manuel razlicni informacii ima.....Pogotovo za Haier Breeze kako model za balkanot da e voopsto go nema vo katalozi na evropski drzavi...

Midea MSAFCU-18HRFN1-QRD0GW / MOB32-18HFN1-QRD0GW(S1)

Haier Tundra PLUS 1U50MEEFRA / AS50TDDHRA-CL

Haier BREEZE AS50S2SF2FA-CL / 1U50S2SJ2FA WiFi

Cenata mi e bitna da e 18ka ama da ne nadminuva 40 42000den i kako referenca kolku se polosi ili podobri od gree fairy lclh.

blagodaram
Za Breeze i za Mideata neznam, i ne veruvam deka ke najdish mnogu korisnichki iskustva tuka. TundraPlus ja kupi striko mi pred mesec dena nekade i super raboteshe ama ne e toa merodavno poshto visoki temperaturi. Moite doma ja imaat starata klima na R410 i pominaa fenomenalno cela zima i klimata raboti perfekt. Realno, Haier ima mnogu seriozni modeli za parite. Vo odnos na kompresorot TundraPlus ima Mitdubishi kompresor samo na 24kata, na drugite modeli ima Hitachi kompresor. Ako kapaciteti na klimava ti gi zadovoluva toplotnite potrebi na prostorot sho plabieash da go greesh, zemi ja TundraPlus.
А кој ѓавол те терал да пикаш термометар во климата ?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Merev temperatura a izduv i nekako izgubiv oset i mnogu dlaboko go turnav vrvot od termometarot megju perkite. Toa e, kako ne umrev od stres, ne znam, ama toa e.

Za Breeze i za Mideata neznam, i ne veruvam deka ke najdish mnogu korisnichki iskustva tuka. TundraPlus ja kupi striko mi pred mesec dena nekade i super raboteshe ama ne e toa merodavno poshto visoki temperaturi. Moite doma ja imaat starata klima na R410 i pominaa fenomenalno cela zima i klimata raboti perfekt. Realno, Haier ima mnogu seriozni modeli za parite. Vo odnos na kompresorot TundraPlus ima Mitdubishi kompresor samo na 24kata, na drugite modeli ima Hitachi kompresor. Ako kapaciteti na klimava ti gi zadovoluva toplotnite potrebi na prostorot sho plabieash da go greesh, zemi ja TundraPlus.

Merev temperatura a izduv i nekako izgubiv oset i mnogu dlaboko go turnav vrvot od termometarot megju perkite. Toa e, kako ne umrev od stres, ne znam, ama toa e.
za pokje stepeni na izduv da izvadis :P haha se shalam ;) vnimavajte

A sto e so ovaa tide green 21600 mkd, e vo setec denovive.... Za pomala soba sredno izolirana so Pvc, 17-20/m2
Imanekoj od ovaa energetska ima nekoj...?
Mu vikam na drugarceto ovaa 20k sto e tosot(gree)da si zemi ima edna lomo eco od pred 3god.zadovolen e ...vika da smenam ..ili haier ili midea za proba....

A sto e so ovaa tide green 21600 mkd, e vo setec denovive.... Za pomala soba sredno izolirana so Pvc, 17-20/m2
Imanekoj od ovaa energetska ima nekoj...?
Mu vikam na drugarceto ovaa 20k sto e tosot(gree)da si zemi ima edna lomo eco od pred 3god.zadovolen e ...vika da smenam ..ili haier ili midea za proba....
Jas imam Haier tide green i sum prezadovolen od klimata.

Последно уредено:
Eden od najgrdite denoj vo mojava ponova istorija :-). 60000 denari klima, kuj znajt sho ke bidit doprva, sega zasega e uba :-)
Eh baksuz na poskapata Fh-to si kiksnal.. ama pa e rasprostranet i postar model pa mozda ako se zaangaziras ke najdes negde nekoja polovna turbina eftino.. a i videa ili skici za demontaza na istata.. pusti aber po monteri mozda nekoj negde znae za nekoja rasturena ili slicno.. Ne e ko so kolive rastureni situacija sigurno ama nikad se nezna..

Kazi sto te interesira.
Автоматски споено мислење:

Ekstra niska cena na NEO Inverter so Gree compresor
CENA:16.950 denari

Прегледај го приврзокот 237347
Barav povejke infoo za taa tide green...... A ova neo nee ista so t.s.t12ka?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom