The IllusionistПоздрав, може препорака за добра мистерија слична на Prisoners, Gone baby gone, The Prestige?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
The IllusionistПоздрав, може препорака за добра мистерија слична на Prisoners, Gone baby gone, The Prestige?
Поздрав, може препорака за добра мистерија слична на Prisoners, Gone baby gone, The Prestige?
Javi se vo JOKI, mozat da ti pomognat okolu greenjetoПовторно здраво
Иако на претходниот пост што го поставив ниеден јунак не ми помогна за решение за мојот дом во реновирање, еве што ја испитав од актуелните понуди на пазарот, па би ве замолил за мала помош повторно. Инаку се работи за куќа со супер изолација реновирана каде што по неколку совети од лица кои што се поспецијализирани на темава би ставил 2 инвертер клими со кои што би ги загревал двата спрата, долу 5,5 kw и горе 3,5kw.
Се мислам помеѓу неколку опции и тоа би биле следниве:
-Daikin FTXB-C 5 kW и DAIKIN SENSIRA FTXF-A 3,5kw
-Мitsubishi Electric MSZ-SF50VE 5,5 kW и Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE 3,5 kW
-TOSHIBA RAS-B16PKVSG-E SUZUMI и TOSHIBA RAS-B13BKVG-E1
Ме советуваа да размислам и за GREE, но сепак мислам кога веќе ке ги користам како примарен уред за греење дека не треба да се иде на кинези, сепак на долги патеки Јапонец си е Јапонец. Исто така би сакал да посочам дека на некои страни налетав на дискусии дека за Daikin многу од битните делови а некаде се споменува и дека AIRFEl произведува се за нив, па ме заплаши тоа и некако се ме тера дека Toshiba си е Toshiba, башка многу убави зборови имам за нив од луѓе што ги познавам а веќе 5 година ги користат.
Слободно дајте некој совет или мислење.
Stavi slika od vnatresnata i nadvoresnata edinica da vidime kako e montiranaMidea MB-24N8D0 kupena 55 000 denari, gree 60m2, po postignata zadadena temperatura od 23c odrzuva so 400-500w.
Надворешната на Midea оргинал е ептен јака, за разлика од ребрендираните.nadvoresnata edinica
Vakva li e nadvoresnata edinica na inverter Midea ?Надворешната на Midea оргинал е ептен јака, за разлика од ребрендираните.
Super e toa ....Midea MB-24N8D0 kupena 55 000 denari, gree 60m2, po postignata zadadena temperatura od 23c odrzuva so 400-500w.
Ovaa nadvoresna navistina e preubavaVakva li e nadvoresnata edinica na inverter Midea ?
![]()
Ako e vakva togas stvarno ima top izgled posebno crnoto kapace kaj ventilite za Freon izgleda ekstra.
Ovaa nadvoresna edinica na Midea e ekstra top izgledOvaa nadvoresna navistina e preubava![]()
slika od vnatresnata
Dobro vecer i do tebeDobro vecer,
probav da ve prochitam skroz no me mrdnavte!
Da ste vie na moe mesto, karabina zavrshena, sega treba da padne odluka za greenje.
- Thermo blok 25cm (resenski)
- 10 cm Knauf insulation kamena volna fasada
- 4 sezoni prozori Rehau
Vkupna grejna povrsina 170 m2
Na shto bi se greele vie?
PS: Bev vo skoro site poznachajni firmi za greenje, naidov na reshenija na site problemi, t.e za se site imaat reshenie odma, instant. ( za zal nemam doverba, se osekja deka se ke se kaze samo da se prodade)
Fala vi![]()