Јас низ маало кога вртам гледам се повеќе клими работат. Прекрасно. Еден невиден трујач сега гледам со 3 клими на цела куќа има вртат. Милина. Не корне на дрва. Мидеа му се 2 мислам и една Вивакс. Здравје, важно да не не труе.Pat me vodese niz ulicite po Dracevo a ne sum bil tamu 100 godini.. od ona sto zagleduvav se iznenadiv kolku mnogu klimi inverteri se namontirale..vidov dosta vivaksi poprljavi postari imase i pocisti logicno ponovi gree ama druga marka jok.. e sea neznam kakva e situacija po ostanatite ulici tamu so drugi brendovi mozda znae nekoj bolje ama dobro e sto poleka begaat od drvoto i tamu..
После комшијава карши мене Фонко има. И таа упалена зимава. Се освести народ.
До него има комшија 5.5кв Хитачи и една постара незнам бренд. Гледам и тие вртат. Милина.
До мене комшијава ставија некоја 5.5 ама не се гледа единицата. Веројатно врти и таа зошто оџакот не чури. Милина.
Останаа уште неколку трујачи куќи, и едно погонче/куќиче кое за 20-30 куќи труе. Страва излегува од оџакот.
Кафичиве на терасите ставиле во близина кој парапетни кој ѕидни. Самсунг, Фонко, гледам. Мислам и Вивакс една имаше. И тие решени.
На ќошов дечкото стави една 5.5ка и една 3.5ка. И таму гледам врти нема труење.
Има прогрес дефинитивно со климиве. Сеа не се сите некои салам клими, ама па и зимиве кај нас се смешни со ретки минуси. Уште просечниот нема доверба да се грее на клима и да даде +1000еур за Даикин или Мицубиши, ама полека им доаѓа кога гледаат од страна. А има и со монтирани клими, ама не ги пуштаат на греење... Е тие, тие... Што на сите им штетат па и на сами себе. Реално 11000 денари клима ќе грее од Септември до 1ви Декември, и од 1ви Март до Април. Ама не ги пуштаат. Или на панелки или дрвце, на надвор 10 степени. Циркуз! COP 7 ќе има секоја клима на тоа време. А ти сакаш COP1 да плаќаш со панелка... Затоа и планетава неможе да ја бидне. Од таков менталитет.