50 marki maks!здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
50 marki maks!здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Би требало да е ок добра 3,5 ка, ако земеш поскапа просекот треба да и биде околу 0,5 кв на час (30*24*0,5)=360*5,2 ден кв/ч некаде 2000+/- 200 денари само за греењето. Поефтина ќе модулира покруто ама ќе биде потопло во собата.куќа, околу 16 квадрати е, нема некоја посебна изолација собата, само пвц врата/прозори, од едната страна има соба каде што поголемиот дел од денот гори шпорет.
предлог клима? ако не ти е тешко и линкче шибни во риплај, ти благодарам.Би требало да е ок добра 3,5 ка, ако земеш поскапа просекот треба да и биде околу 0,5 кв на час (30*24*0,5)=360*5,2 ден кв/ч некаде 2000+/- 200 денари само за греењето. Поефтина ќе модулира покруто ама ќе биде потопло во собата.
Мој совет: не се лепи за најефтините варијанти!
Поефтина варијанта: https://klimi.mk/product.php?id=357 или ова ако евентуално спие некој во таа соба има тивок режим https://klimi.mk/product.php?id=402, за првата има пофалби овде за втората не знам, читам само од нет! Али има една: колку пари толку музика(и добра да епредлог клима? ако не ти е тешко и линкче шибни во риплај, ти благодарам.
)zavisi od budzet ako si za poevtino ovaa https://klimi.mk/product.php?id=405предлог клима? ако не ти е тешко и линкче шибни во риплај, ти благодарам.
Eve ti uste eden predlog Gree G-Techпредлог клима? ако не ти е тешко и линкче шибни во риплај, ти благодарам.

од 1500 до 6000здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Од 300 до 4600 денари. Подобар одговор е дека во текот на една зима ќе потроши 3-5 пати помалку отколку панелка или парно во истата соба.здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Haha,prashanjevo kje bese interesno ako se postavese dalecnata 2010 koga e temava otvorena,ama sega,posle 10 godini, i najverojatno preku 1000stranici prasanja i odgovori na tema greenje konkretno na klima-inverter sistem,stvarno ne znae covek sho da odgovori.Колкава соба? Каде, во куќа или стан? Каква изолација има објектот? Каква диспозиција(ориентација) има собата? Над, под, од страна греано, негреано?
Пиши сево ова па ќе добиеш некој задоволителен одговор! Греење е сетики, не е работава стисни дугме изаѓе куварица!
2010 ne razlikuvaa On/OF od Inverter, ne pa da procitaat energetska nalelnica, Pdesign, SCOP, Eurovent, klimatski zoni i slicnoHaha,prashanjevo kje bese interesno ako se postavese dalecnata 2010 koga e temava otvorena,ama sega,posle 10 godini, i najverojatno preku 1000stranici prasanja i odgovori na tema greenje konkretno na klima-inverter sistem,stvarno ne znae covek sho da odgovori.
Vakvo prasanje dosega nemam dobieno i neveruvarm deka nesto bi smenilo...ako Aktiven mod e Heating ne bi trebalo da ima vrska so setiranjata na Cooling.Дали за да добијам максимум од модот на греење игра улога на која температура е наместена климата во модот за ладење, на минимална или макс. 30Ц?
Прашањето ми е дали игра улога која температура е зададена во мод за ладење со модот за греење?
Nekoj naucnik nov ovoj monterov sto pokusava da se izvadi od slaboto greenje na klimata pa si smislil prikaska da ve otkaci@Strelec, на работа имаме една клима која не топлеше ко шо треба, помина монтерот за клими и им рече на газдите дека за да грее климата појако, да ја намалат температура до минимум на ладење а на модот за греење да го пуштат на максимум за да грее најјако.
Затоа реков да прашам дали држи вода муабетот..

Pocnale so samo 4modela od koi najeftiniot e 36.990, FJ kaj nas imaat voglavno Bitolcani i na site im se kupeni/svercani u Lerin za 50% poeftino od nivnite ceni....kasno im teknalo na Idroset, baska sto cenite im se Plafon, FJ najveke se prodava na sverc na granica, A Idroset smislile sea da im odat kontra za poskapo preku klimiteKlimi mk pocnale so prodazba na Fujitsu inverter klimi
![]()
FUJITSU ASYG-12KMTA / AOYG-12KMTA по супер цена од 43.490 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 2 годиниklimi.mk

Dobro be sto mislis deka ima vo toj precistuvacot. Kako go naprajvte kako cudo na tehnikata. Ne be stvarno se imas nekogas zaprasano sto ima vnatre?
Владе знам што има внатре... ама ете да не ти било така едноставно.Сите исти ама на тест не!Da ne ideme sega off topic ama isto imam surfano i ne vidov bas deka e najlos konkretno modelov sto ti go postirav. Baska ima delovi pun ku*ac da naracas za niv na internet za razlika od tie falenite so gi gledas vo saksonskite testovi sto neznam koj u mk ke ti gi oprai i koga..
Istotaka i filtrite im se najrasprostraneti gi ima segde i se od najeftinite..
Denesno vreme sekoj od sekogo nesto pozajmuva i koristi taka da ic ne e vazno dali nesto nekoj proizveduva ili implementira tuku kolku pare za muzika isporacuva a vo toa se Xiaomi neprikosnoveni gi hejtal ti ili ne..
Baska ova u kola se pika koga ke ides do gr na setnja ili odmor ti ili nekoj blizok i so parcijalen ili celosen povrat ddv ke ti iskoci 180-160€ a ne ovde da ne bricat 250 jevri lesinarive..