D
Deleted member 12196
Гостин
Правевме некои груби пресметки. 20€ по квадрат, 5 цм стиропор. 10 цм ќе биде 2-3€ поскап.nema da stavam vnatreshna izolacija. Ke stavam nadvoreshna. I ke baram ECO kredit koj sigurno nema da e 30000 evra, ne znam od kaj mu dojde taa brojka.... 8000-9000 evra ke me koshta nekade.
Ако има големи загуби панелката ќе прави огромни сметки. Не знам дали така е поисплативо. Мој предлог е изолација.За првиот дел се согласувам целосно! Само професионалци,и надворешна по можност(кога веќе се става).
За Вториот дел си грешка! Него 5000€ не му стасуваат.Па не Гефф кој сака нека биде,пари на поклон никој не ти дава.За 5000€ на 10год ќе враќа по 3500-4000ден месечно.Што за жал е неисплатливо.Подобро панелка да му мкне струја 3 месеца отколку цела година да плаќа долгови.
@Fikshe1989 и јас во куќа сум знаеш,истите математики и јас сум ги правел.
Сепак самиот мора да одлучи.
Последно уредено од модератор:
). Sakav da stavam inverter za zimovo ali elektricnata instalacija e stara i ne i veruvam mnogu bidejki 2 sprata se na 3 osiguraci i povekjeto stekeri se obicni, usput i nema dovolno stekeri. Resiv da stavam nova instalacija na prolet za da moze da stavam nekolku inverteri bez da mi e strav deka ke se zapale instalacijata