Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Дојдоа температури за проверка на климите. Сега ќе видиме како ќе се покажат. Кај мене за два дена 29KWh. Ама вчерашната температура одвај малку над нулата се дигна.
До средината на јануари се очекуваат доста ниски температури, па ќе видиме дали ќе го положат испитот.

Дојдоа температури за проверка на климите. Сега ќе видиме како ќе се покажат. Кај мене за два дена 29KWh. Ама вчерашната температура одвај малку над нулата се дигна.
До средината на јануари се очекуваат доста ниски температури, па ќе видиме дали ќе го положат испитот.
Po web stranata na uhmr vo slednite 3 dena se ocekuva blago zatopluvanje na vremeto

Ама вчерашната температура одвај малку над нулата се дигна.
Вчера и јас забележав, Прилеп беше -2/3 да се надеваме ќе фати неделава повеќе неколку дена за ТЕСТ ....

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 226646
Дали некој има користено ваков калорифер, колку простор со него загревал и дали е задоволен?
ROWENTA IR5010F1, 2000W
макимум 15м2, водено по простата мајсторска пресметка, за 7м2 треба по 1kW енергија во средно изолирани простори, ама сепак ова земи го со некоја доза на резерва.

@Fikshe1989 odgovorot na tvojot laserski temometar sto meri minusi ke go najdes na 1128ta strana koga prasuvase kako da se grees
Ponudeno ti bese i Multisplit od 7Kw za 3te spalni, sam si izbra da dades poveke pari kako vkupna investicija i imas marka klimi a da grees samo edna spalna od vkupno 3...zatoa vo drugite spalni sega meris minusi.
Soba bez grejno telo nemoze da bide topla
Za izolacijata sto de nema sansi da ja stavas, de ke ja stavis imas tvoi razmisluvanja na 1130strana
Posto si lihvar lesno e da si izracunas kolku ke te kosta izolacijata....zimas Hipotekaren kredit na spratot od 140m2, kredit od 30k evra, rata 300evra i za edno 20godini ke vratis na bankata 50k evra za potrosenite 30.
Ajde sledniot

Последно уредено:
Од што може климата не доволно да грее ? Односно дува прилично ладен воздух

Од што може климата не доволно да грее ? Односно дува прилично ладен воздух
Мерка за "прилично-ладно/топло e Целзиус се мери со термометар кој отчитува во °C кој не ги немате спомнато ....kolku e vo °C "прилично" на издув и колку е °C во просторот?
Мерка Прилично во ISO непостои...исто како што непостои мерка ладно ми дува или топло ми дува....се мери тоа во °C
Ако климата е угасена пола ден дур сте биле на работа, за пола саат на +0°C надворешна температура ДА Ладно ке дува на индоор од 12Ц, ке и треба уште 3 саати да затопли оти климата не е ќумбе да зрачи со 300°C .
Ајде следниот

Последно уредено:
Најчести јавувања деновиве...до вчера им течело од климите по 2литра вода ама сеа имале проблем што овие 2-3дена ни капка вода нетечело.
Е па задува ладен ветер, температурите опаднаа ама и влажноста опадна од 90% на 40%....ама не им е јасно, сакаат да им тече вода, ако нетече вода нешто проблем имало....иди разбери се сеа.

Последно уредено:
Најчести јавувања деновиве...до вчера им течело од климите по 2литра вода ама сеа имале проблем што овие 2-3дена ни капка вода нетечело.
Е па задува ладен ветер, температурите опаднаа ама и влажноста опадна од 90% на 40%....ама не им е јасно, сакаат да им тече вода, ако нетече вода нешто проблем имало....иди разбери се сеа.
Toa e druze nikako na lugevo da im se objnasnat nekoj raboti
Sto ljudi sto cudi .

Тст е климата, за греење на соба од 20-21 квадрати со пвц врата и прозори. Пуштена е накај 14 часот, на 28-29С°.

Coek uci dodeka e ziv eve bas sega gledam edna emisija za onie sto se great na drva vo svajcarija i nauciv deka ogin se palelo od gore nadole, a ne obratno kao sto cel zivot sum mislel deka e mnogu pomalku cad i mnogu podobro sogoruvanne na drvoto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom