Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е присутен на темава тој ќелавицата што го вози пикапот daikin низ Ѓорче 2-3 пати го гледам прилично е безобразен и дрзок. Нареден пат го вадам од кола и такви 3-4 шлаканици ке му удрам у гаќи ке се измоча.
Сега да се вратам на темава,имам вивакс on/off не ми ги задоволува потребите како треба,колку пари би чинела клима прописна,стабилна за 50м2.Да е стабилна ми е најбитно,ништо не ми менува 500 динари плус на сметка ако троши малку повеќе
Koj model go imas na vivax on-off pusti slika od vnatresnata edinica i dalecinskoto
Za nova inverter klima kolkav budzet imas ?

Koj model go imas na vivax on-off pusti slika od vnatresnata edinica i dalecinskoto
Za nova inverter klima kolkav budzet imas ?
Ти пуштив другар,на темава
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 224296

Прегледај го приврзокот 224297

За ова ѓубре ти зборев
Теја

Имаше батерии? оти тие талентите од Ali продавачите не ставаат батерии како ќе му се фати :)))
Дали имаш разбрано дали ја мери и евтината тарифа? и дали е по прегледен од овај што го имам јас?
Прегледај го приврзокот 225685
Полека, кај се брзате. Напишав пристигнал! Не сум го видел.

Какви батерии користи?

Како овој на сликава и јас имам. Никакви батерии не сум му ставал, претпоставувам дека има. А Кинезот... ќе видам некогаш.

Hyndai pred 10tina dena montiraa nasproti mene komsii ..nese zadovolni a jas ja slusam kako raboti zui celata kako da ne i se dostegnati strafovite na nea....
Zagrevaat 20 kvadrati ekstra izolacija na prizemje....
Ne znam koj ja sklopuva .?midea/tcl?/ili nekoj.drug??

појма неам, ама дефинитивно најкрш клима што сум ја видел до сега

Ova v kladilnica dan go zaprimeti? Jas tamu vidov...

не, во домашна атмосфера, затоа и ми е криво за луѓето

иако 100 пати е прашано.

за грее амбер, на греење ДРВОТО или КУЌАТА на далинско?

П.С. Еве и да е поскапено да речеме, а и да не е поскапено силиконот треба да заигра. Прозорците да се променат со подобри ако не ти чинат, да се стават прагчиња на надворешните врати за да дихтуваат и долу. Да се земе добар прочистувач на воздух за да не се отвора кога е премногу загадено. Да се замени ЦЕЛОТО осветлување со ЛЕД сијалици. Да се стават мрежи на прозорците и вратите кои често се отвораат, за есен или пролет да може да стојат отворени без клима, без да ти влезе пола зоолошка дома. Да си се исчисти климата убаво од сервис во Октомври, да се спреми за поголемите оптеретувања во зимата итн.
Izvini vaka no koja e logikata klimata da se smeta za najekonomicno zatopluvanje ako kako prvo treba da vlozis edno dobri minimum 10-15 iljadi evra za izolacija, pvc dograma, da se zatvoris hermeticki i za leto i za zima, pa da moras da kupis precistuvac na vozduh i na kraj zgora na se da se spruzis uste 1000 evra za klima.Vo sto ja gledate tuka ekonomicnosta neznam jas koga pocetna investicija ti e 15000 evra baska mesecno za greenje ke platite kolku kubik drva minimum. Od druga strana najobicen kamin od 200-300 evra pocetna investicija bez ama bas nikakvi dopolnitelni davacki vo smisla na izolacija, prozorci, precistuvaci na vozduh, led sijalici i sto ti jas znam bi ja brkal istata rabota duri i podobro. Ili ajde vaka, koga bi vlozil tolku pari vo izolacija voopsto ne ti treba klima od 1000 evra, edna obicna panelka od kolku se 100 evra ke ti zavrsi rabota, termo pecka, kvarcna pecka,plinska bilo sto.
Ako sme kaj ekonomicnosta opsto poznato e deka geotermalnoto e kade kade poekonomicno od bilo koja klima ama nikoj ni na kraj pamet ne mu pagja da go postavi posto za obicna kukja vlogot ke im se isplati na vnucite eventualno, a tuka kako od majtap demek abe kupi si klima japonska, kineska , maleziska, picke si materine nekoja i ke se grees bez pari, ke trosi 500- 1000 wati na cas prosek, ama ako pred toa nemas vlozeno uste 15000 evra plus minus od start ako nisto drugo ke si imas prekrasen ukras na zidot koga nadvor ima magla i temperaturite se priblizat okolu nulata.

иако 100 пати е прашано.

за грее амбер, на греење ДРВОТО или КУЌАТА на далинско?
IMG_20191219_224809.png
Drvoto(elkata) e Procistuvac...Plasma generatorot....a kukjickata e za kanalski/kasetni edinici koi imaat opcija za vnes na vozduh od nadvor. Amberot i dosega site zidni edinici nemaat opcija za vnes na vozduh odnadvor, taka da i da go odberes nisto nema da se smeni, taa opcija e za drugi modeli (kanalski/kasetni).

Последно уредено:
О Владе! Кои 15 илјади кои ѓаволи? Знаеш колку е м2 фасада? Со 15 000 замок ќе фасадираш!
Дека е економично со клима е! Дека требаат некои предуслови за таа економија да биде поголема, требаат, ама ти силно ја искарикира работата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom