Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Novi modeli vo KLIMI MK od brendot TOSOT ovoj brend e 100% Gree proizvod

Ubav ...ovie gledam se : lomo lc i lomo lclh ??
ovaa 12ka,eco /23k 4.4kw na toplejne ne.izgleda loso... Bidejki t.s.t 12 i ekss lomo eco 12 nese so ovie performansi....
Znae nekoj sto/kako...??

Ubav ...ovie gledam se : lomo lc i lomo lclh ??
ovaa 12ka,eco /23k 4.4kw na toplejne ne.izgleda loso... Bidejki t.s.t 12 i ekss lomo eco 12 nese so ovie performansi....
Znae nekoj sto/kako...??
Tocno ovaa klima e eksta za cenata https://klimi.mk/product.php?id=405 maksimalen kapacitet na greenje 4.4kw i sto e najvazno nema greaci na kompresor i kondez (y)
Za podetalno okolu klimata energetska nalepnica i slicno neka objasni @Strelec

Ако е присутен на темава тој ќелавицата што го вози пикапот daikin низ Ѓорче 2-3 пати го гледам прилично е безобразен и дрзок. Нареден пат го вадам од кола и такви 3-4 шлаканици ке му удрам у гаќи ке се измоча.
Сега да се вратам на темава,имам вивакс on/off не ми ги задоволува потребите како треба,колку пари би чинела клима прописна,стабилна за 50м2.Да е стабилна ми е најбитно,ништо не ми менува 500 динари плус на сметка ако троши малку повеќе

Ако е присутен на темава тој ќелавицата што го вози пикапот daikin низ Ѓорче 2-3 пати го гледам прилично е безобразен и дрзок. Нареден пат го вадам од кола и такви 3-4 шлаканици ке му удрам у гаќи ке се измоча.
Сега да се вратам на темава,имам вивакс on/off не ми ги задоволува потребите како треба,колку пари би чинела клима прописна,стабилна за 50м2.Да е стабилна ми е најбитно,ништо не ми менува 500 динари плус на сметка ако троши малку повеќе
Потребни се повеќе податоци за просторот, изолација, прозори, куќа е или стан, таванот дали е изолиран ....
50 м2 не се шала, ако е искршен просторот може една клима и да не врши работа!

Потребни се повеќе податоци за просторот, изолација, прозори, куќа е или стан, таванот дали е изолиран ....
50 м2 не се шала, ако е искршен просторот може една клима и да не врши работа!
Ова е фактички дневна со кујна,и мало купатило и мала спална.Зграда со солидна изолација над мене има уште еден спрат,сенка е и преку лето и зима.Многу е лесено за ладење ама за греење не баш,климава на моменти осеќам студен бран и кога ке ја вклучам и треба едно 5 минути да почне топло да дува
Автоматски споено мислење:

Пошто сум привремено о у станов не ми треба вечно да трае,само да е брза и стабилна

Ако е присутен на темава тој ќелавицата што го вози пикапот daikin низ Ѓорче 2-3 пати го гледам прилично е безобразен и дрзок. Нареден пат го вадам од кола и такви 3-4 шлаканици ке му удрам у гаќи ке се измоча
Е вака можи да се исчисти оваа тема од не реалистички коментари :D :D незнам мене ме убедуваше овде еден член Даикин да земам можеби е тој :D нека му ја мисли сега, да се вратиме на темата,
една недела користам Грее Амбер моделот 3,5kw до сега не имало прав минус па да го фалам до кај -1 е добар собите ги загрева одлично (2 соби 36м2 без изолација, прозори/куќа од камена градба таван трска во планина 900мнв) а за по ладни денови допрва треба да ги оправда 50.000 мкд и па да ти речам земај го топли а за трошење струја до сега на плус температури троши не пониско од 500W и не повеке од 700W.

Ова е фактички дневна со кујна,и мало купатило и мала спална.Зграда со солидна изолација над мене има уште еден спрат,сенка е и преку лето и зима.Многу е лесено за ладење ама за греење не баш,климава на моменти осеќам студен бран и кога ке ја вклучам и треба едно 5 минути да почне топло да дува

Пошто сум привремено о у станов не ми треба вечно да трае,само да е брза и стабилна
Види, за стан 50 м2 5,5 ка клима може да задоволи, од типот на Тундрата и сл. Е сега кинезиве греат и трошат, ама се поефтини, додека јапанциве(у наводници) греат и се економични ама се и троа посолени. Да беше за стално би ти препорачал Мицубиши, Даикин или Тошиба, ама пошто викаш времено, оди на варијанта Хајер тундра 50ка и над тоа, Vivax и со климиве на кланот овде(Gree).
Препорака, разлистај го сајтот на Клими.мк па ќе дискутираме понатаму!

Koj model go imas na vivax on-off pusti slika od vnatresnata edinica i dalecinskoto
Za nova inverter klima kolkav budzet imas ?

Koj model go imas na vivax on-off pusti slika od vnatresnata edinica i dalecinskoto
Za nova inverter klima kolkav budzet imas ?
Ти пуштив другар,на темава

Прегледај го приврзокот 224296

Прегледај го приврзокот 224297

За ова ѓубре ти зборев
Теја

Имаше батерии? оти тие талентите од Ali продавачите не ставаат батерии како ќе му се фати :)))
Дали имаш разбрано дали ја мери и евтината тарифа? и дали е по прегледен од овај што го имам јас?
Прегледај го приврзокот 225685
Полека, кај се брзате. Напишав пристигнал! Не сум го видел.

Какви батерии користи?

Како овој на сликава и јас имам. Никакви батерии не сум му ставал, претпоставувам дека има. А Кинезот... ќе видам некогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom