Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pa go snemuva ne e nonstop, kako shto napishav 2-3 pati dnevno.
Ne e od ventilatorot poshto I da smenam brzina na fan zvukot ostaniva pak.
Od ponedelnik ke go donesam meracot na ovaa klima I ke vidam na kolku vati se deshava ova.
Ne se brusalici stvarno nemam zashto da pravam takvi raboti.
Спрема ова што си го напишала можно е да биде и резонанса која се пренесува од надворешната единица во внатрешната за време на висока модулација или по нашки, кога ќе развие голема снага.

Направи вака:
Кога ќе се појави овој звук изгасни ја од далечинското. Ако е заради надворешната звукот би требало да остане едно 3-5 секунди. Значи, прво ќе се изгасни внатрешната па звукот ќе продолжи.

Други можности се лабав штраф во внатрешната единица, парче стиропор или нешто друго што фаќа на вентилаторот, лабави контакти од жицитте на терминалот заструја (што, рака на срце, нема да биде волку гласно)
Резонанса на некој од филтрите исто така може да биде.

Во секој случај викни ги сервисерите. Вака не би требало да прави ниедна клима. Особено не најдобриот бренд на светот кој само што не го освоил целокупниот пазар на планетава. Пошто се No.1 по производство.

Има една афричка пословица
„И сто години да клечиш во вода нема да станеш риба“.

А оној погоре што претпоставува дека звуков е од комшии или „шмиршајбна“ има образ ЃОН!!

Zoshto ako dojdat I ne prai taka u momentot ke treba da si platam.
Ke ja snimam I pak koga ke se pogodi moment.
I od ponedelnik ke vidam na kolku potroshnja go pravi ova pa posle ke ve kontaktiram.
Pozdrav
Sea za nadvoresdna prais muabet ili za vnatresna ?
Prvo baferi so zuenjevo na vnatresna nemaat vrska
Isto kako sto ni meracot i potrosuvackata nema vrska
Aj snimi edno video stavi raka i pritisni ja vnatresnata koga zui....kapakot dali e ubavo zatvoren?

Sea za nadvoresdna prais muabet ili za vnatresna ?
Prvo baferi so zuenjevo na vnatresna nemaat vrska
Isto kako sto ni meracot i potrosuvackata nema vrska
Aj snimi edno video stavi raka i pritisni ja vnatresnata koga zui....kapakot dali e ubavo zatvoren?
Pa u momentot koa ke go napravi ova e vazno I kolku e opteretena logicno za koa bi doshol serviser da probam da ja dolovam ovaa situacija. (Inace ke treba da si platam)
Moe mislenje e deka zvukot e od nadvoreshnata Ali poishe se prenesuva vnatre.
Ke snimam novo video vnatre-nadvor koa ke doe pak momentot.

@FlegmaFX ocekuvano bese da se pojavis....mnogu verovatno da e i poracano od tebe da nekoj se zali....i mnogui me zanima dali vo Prilep e ova
ama za volja na vistinata Anka ne prijavuva problem za servis, znaci go nema problemot.
Kluc

@FlegmaFX ocekuvano bese da se pojavis....mnogu verovatno da e i poracano od tebe da nekoj se zali....i mnogui me zanima dali vo Prilep e ova
ama za volja na vistinata Anka ne prijavuva problem za servis, znaci go nema problemot.
Kluc
Kluc
Strelec da bev ja tolku anti-gree nema she da imam 2 gree klimi.
Koristam huawei telefon 4 God bez maana se.
Nikoj ne poracal nishto.
Ednostavno neshto shkripi.
Ima logika so zaboraen stiropor vnatre u vnatreshnata poshto istoto mi se desi so mashina za perenje.

Хансол.
Зададена 25..одржува 24 степени на 3 метра од него и 50см висина.

Знае да повлече Хансолот и 2 кв коа му треба, ама често знае да си преди на 200..300 вати. Знае и на 100че да се спушти, ама тоа не е некој топол воздух...барем за мене.

За Ноември мерачот кажа 800ден, ама тоа само на скапа мери...така да..бадијала е греењето за цел месец, една кафана повеќе ме фаќа коа излеземе.
Пошо јас сум баш зиморлив тип, имам ориметено дека буквално најтопло е кај мене дома, а имам другари што се греат на дрва.
Не дека не можат да кренат повеќе температура со дрвата тие, можат ама не се замрзнати џоа мене нон стоп.
Така да..и за тип ко мене шо мрази ладно, климава излезе топ за греење.

Тоа со зуењето, искрено го имам слушнато и кај мене минатата грејна сезона..во неколку наврати, и тоа само коа запне добро Хансолот. Сметав дека е од буфери муфери неши..штрафови тресе..и реков јбг. Ама да беше често, ќе барав сервис.

Патем собата ми е 20кв...со влезната врата на база на промаја под неА..и директно во правец со надворешната која е бетар...дувка...ама јбг кешот вика замена наредна сезона.

Позз дечки

Attachments

• 20191205_130059.jpg
    20191205_130059.jpg
    1,8 MB · Прегледи: 42
  • 20191205_130112.jpg
    20191205_130112.jpg
    3,1 MB · Прегледи: 47
  • 20191205_130122.jpg
    20191205_130122.jpg
    1,6 MB · Прегледи: 43
Хансол.
Зададена 25..одржува 24 степени на 3 метра од него и 50см висина.

Знае да повлече Хансолот и 2 кв коа му треба, ама често знае да си преди на 200..300 вати. Знае и на 100че да се спушти, ама тоа не е некој топол воздух...барем за мене.

За Ноември мерачот кажа 800ден, ама тоа само на скапа мери...така да..бадијала е греењето за цел месец, една кафана повеќе ме фаќа коа излеземе.
Пошо јас сум баш зиморлив тип, имам ориметено дека буквално најтопло е кај мене дома, а имам другари што се греат на дрва.
Не дека не можат да кренат повеќе температура со дрвата тие, можат ама не се замрзнати џоа мене нон стоп.
Така да..и за тип ко мене шо мрази ладно, климава излезе топ за греење.

Тоа со зуењето, искрено го имам слушнато и кај мене минатата грејна сезона..во неколку наврати, и тоа само коа запне добро Хансолот. Сметав дека е од буфери муфери неши..штрафови тресе..и реков јбг. Ама да беше често, ќе барав сервис.

Патем собата ми е 20кв...со влезната врата на база на промаја под неА..и директно во правец со надворешната која е бетар...дувка...ама јбг кешот вика замена наредна сезона.

Позз дечки
Koja mark a ti e brusalicata u pozadi a haha

@An. ka konecno ostavi kontakt. Ke go kontaktirame i ke se proveri.
Drugpat koj ima problem neka go prijavi prvo kaj monterot pa vo servis....ovde nema da servisirame klimi
Kluc

Последно уредено:
Drugpat koj ima problem neka go prijavi prvo kaj monterot pa vo servis....ovde nema da servisirame klimi
Kluc

Зошто да не бараат помош на форум? За да не се дознаваат проблемите на неГрее?
И како може со таков заплашувачки тон да се обраќаш на клиенти, секоја му чест на тој што ти дал таква позиција.
А можеби и не знае какви глупости правиш тука.

И како може со таков заплашувачки тон да се обраќаш на клиенти, секоја му чест на тој што ти дал таква позиција.
A kade ovde e podrskata za Haier, Vivax i red drugi agitanti tuka sto ve ima, za Mitsu i Daikin koj e ?
Da te baraat tebe ako imaat problem so Haier moze li ?

Baram pomosh na Forum za ako e nekoj pocest problem polesno I od 1va da se sredi.
Ona dojde majstor zamacka oci e poznata situacija.

Kluc
И сега господине психо, од Прилеп ли е?
Нарачано ли е? Завера ли е?

Пошто се напрегаш што сум ќе ти откријам:
Или сум монтер, или сум инженер или цариник во Скопје.
Што ти одговара повеќе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom