Најекономично греење и ладење

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
Za site nepismeni mestaci na klimi, so ida so strafciger,imbus i bushalica, vo slucajov zboruvam za prilep a 80 % taka rabotat i naplakjaat po vrtgoglavi 4000 den pa nagore za neprofesinalno mestenje na klima. Vo prilog 5 minutno video vo koe e opfaten procesot na mestenje na klima. Dosta beshe!!! Sekoj vtor kvazi majstor koj navodno ima 20 klimi za mestenje i se brza za montaza na naredna klima, dokolku ne dojde so soodveten alat, pokazete mu go videoto a potoa i vratata. Uspat povekje naplakaat dokolku vrsat montaza so stavanje na povekje freon pa ispustanje za navodno da izlezi vozduhot i vlagata ili t.n. seljacka finta. Pozdrav lugje i ubav den, za vashi pari se raboti, iskustvo od zaeban korisnik koj prethodno ne bil zapoznat so procesot.
kosata mi se krevase ugore koga ja mestea mojata... ama ajde si velis neka ide sve u.... posle jas da zasukuvam rakavi da dovrsuvam so plus bedni 300 denari...ama toa e toa plus nekoi se zalat za tie pari tolku c c c

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Video od 44sekundi...i na 36sekunda tisina
Zuenjeto dali e od klimata ili nekoj sece nesto so smisajbna nemozeme da zaklucime.
Samo mozam da primetam deka na 36sekunda od videoto zvukot go snemuva.
Telefon imas od servisot javi im se....ama koga ke dojdat a nezui ke si platis, moze?
Ostaj mi telefon i adresa ke te kontaktirame ako ti e hitno

Член од
9 ноември 2019
Мислења
22
Поени од реакции
24
Video od 44sekundi...i na 36sekunda stama
Zuenjeto dali e od klimata ili nekoj sece nesto so smisajbna nemozeme da zaklucime.
Telefon imas od servisot javi im se....ama koga ke dojdat a nezui ke si platis, moze?
Ostaj mi telefon i adresa ke te kontaktirame ako ti e hitno
Vau, abe mazi jaki... Од кај комшиите зуи ама анка во климата снима, намерно, се заебава

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
Video od 44sekundi...i na 35sekunda stama
Telefon imas od servisot javi im se....ama koga ke dojdat i nezui ke si platis, moze?
OPstaj mi telefon i adresa ke te kontaktirame
Pa go snemuva ne e nonstop, kako shto napishav 2-3 pati dnevno.
Ne e od ventilatorot poshto I da smenam brzina na fan zvukot ostaniva pak.
Od ponedelnik ke go donesam meracot na ovaa klima I ke vidam na kolku vati se deshava ova.
Ne se brusalici stvarno nemam zashto da pravam takvi raboti.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
I ja neznam zasto ne si go kontaktiral servisot, salonite....nego odma na kompjuter....od kompjuter nema da ti se resi problemot, ne se uccete na takvi raboti.
Ti pisav ubavo ostavi telefon i lokacija, ama nisto...tebe ti e pobitno tuka da pisuvas ocigledno

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
најубав reshavat problemi vo grupava levo, desno, gore i dolu. Bravo.
Автоматски споено мислење:

Koga ti e montirana klimava? Kolku metri cevki se staveni? I dali zvukov e od vnatreshnata iki od nadcoreshnata edinica?
Vaka oko merka ko da nema poishe od 2 metra.
Beshe malce nakloneta prema kompresorot malce potturiv gumici nekoi ali ova ne se izgubi.
Isto se osekjaat vibracii of nadvoreshnata odvreme na vreme.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Vaka oko merka ko da nema poishe od 2 metra.
Beshe malce nakloneta prema kompresorot malce potturiv gumici nekoi ali ova ne se izgubi.
Isto se osekjaat vibracii of nadvoreshnata odvreme na vreme.
A koj stava gumici antivibracioni na klimive sto ne ti stavile?
Se doplakja toa....ni od Mitsubishi ne stavaat....oni ni svoi monteri nemaat

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
I ja neznam zasto ne si go kontaktiral servisot, salonite....nego odma na kompjuter....od kompjuter nema da ti se resi problemot, ne se uccete na takvi raboti.
Ti pisav ubavo ostavi telefon i lokacija, ama nisto...tebe ti e pobitno tuka da pisuvas ocigledno
Zoshto ako dojdat I ne prai taka u momentot ke treba da si platam.
Ke ja snimam I pak koga ke se pogodi moment.
I od ponedelnik ke vidam na kolku potroshnja go pravi ova pa posle ke ve kontaktiram.
Pozdrav

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Pa go snemuva ne e nonstop, kako shto napishav 2-3 pati dnevno.
Ne e od ventilatorot poshto I da smenam brzina na fan zvukot ostaniva pak.
Od ponedelnik ke go donesam meracot na ovaa klima I ke vidam na kolku vati se deshava ova.
Ne se brusalici stvarno nemam zashto da pravam takvi raboti.
Спрема ова што си го напишала можно е да биде и резонанса која се пренесува од надворешната единица во внатрешната за време на висока модулација или по нашки, кога ќе развие голема снага.

Направи вака:
Кога ќе се појави овој звук изгасни ја од далечинското. Ако е заради надворешната звукот би требало да остане едно 3-5 секунди. Значи, прво ќе се изгасни внатрешната па звукот ќе продолжи.

Други можности се лабав штраф во внатрешната единица, парче стиропор или нешто друго што фаќа на вентилаторот, лабави контакти од жицитте на терминалот заструја (што, рака на срце, нема да биде волку гласно)
Резонанса на некој од филтрите исто така може да биде.

Во секој случај викни ги сервисерите. Вака не би требало да прави ниедна клима. Особено не најдобриот бренд на светот кој само што не го освоил целокупниот пазар на планетава. Пошто се No.1 по производство.

Има една афричка пословица
„И сто години да клечиш во вода нема да станеш риба“.

А оној погоре што претпоставува дека звуков е од комшии или „шмиршајбна“ има образ ЃОН!!

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Zoshto ako dojdat I ne prai taka u momentot ke treba da si platam.
Ke ja snimam I pak koga ke se pogodi moment.
I od ponedelnik ke vidam na kolku potroshnja go pravi ova pa posle ke ve kontaktiram.
Pozdrav
Sea za nadvoresdna prais muabet ili za vnatresna ?
Prvo baferi so zuenjevo na vnatresna nemaat vrska
Isto kako sto ni meracot i potrosuvackata nema vrska
Aj snimi edno video stavi raka i pritisni ja vnatresnata koga zui....kapakot dali e ubavo zatvoren?

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
Sea za nadvoresdna prais muabet ili za vnatresna ?
Prvo baferi so zuenjevo na vnatresna nemaat vrska
Isto kako sto ni meracot i potrosuvackata nema vrska
Aj snimi edno video stavi raka i pritisni ja vnatresnata koga zui....kapakot dali e ubavo zatvoren?
Pa u momentot koa ke go napravi ova e vazno I kolku e opteretena logicno za koa bi doshol serviser da probam da ja dolovam ovaa situacija. (Inace ke treba da si platam)
Moe mislenje e deka zvukot e od nadvoreshnata Ali poishe se prenesuva vnatre.
Ke snimam novo video vnatre-nadvor koa ke doe pak momentot.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
@FlegmaFX ocekuvano bese da se pojavis....mnogu verovatno da e i poracano od tebe da nekoj se zali....i mnogui me zanima dali vo Prilep e ova
ama za volja na vistinata Anka ne prijavuva problem za servis, znaci go nema problemot.
Kluc

Kajgana Shop

На врв Bottom