Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
мене ми сметаше малце само што превише се заиграле со цги-то и го користеле за све и не делува временски толку оригинално како Once upon a time in Hollywood и Џокер, али ваљда буџетот им бил лимитиран. Дениро некако не ми беше into character него како сам себе да се игра :D Ал Пачино беше многу добар, Пеши не бев навикнат у таква улога да го гледам, сигурно и нему чудно му било да е толку смирен

Hansolot e bez IFEEL. Namesten na max izduv i nasocen nadolu.

Mislam deka muabetot uste stoi. Do sega, deneskite temperatuti se okoku 5-7 stepeni. Dokolku podolgo vreme se zadrzat okolku 0 mislam deka Hansolot nema sansi da zagree i da gi isporaca tie 2.5KW potrebni na 0. Barem ne ekonomicno. Ako gi prelistas postovite od minatata godina ke zabelezis deka na krajot Hansolot imase golema potrosuvacka i tesko zagrevase. Poeknomicno bese da se vratime na stporetot i da go greeme cel sprat od 45-50m2 so 1m3 drva namesto 20m2 so preku 3500den samo za Hansolot. Jes da se pomacno so drva ama......

Imam mereno, i do sega podatocite se precizni. Najverojatno zatoa sto SF mi e na severna strana, ne ja vaka sonce pa da ja zgolemuva temperaturata. Hansolot e na juzna strana i nego go vaka sonce preku denot no nemam mereno.

Kako sto imav spomenato predhodno topolotnite zagubi mi se okolku 5KW na 0 stepeni. Ne ni ocekuvav deka ke se gream na -7 so klimata. Mada vaka kako sto odi moze i da iznenadi.
Inace imam mereno na razlicni pozicii vo prostorot koj go zagreva Mitsubishito. Na 8 metri od klimata na visina od 1.5 metri temperaturata e 22.8, na 0.5 metri e 22.5. Gi imam izmereno i zidovite, tavanot i podot so infracrven termometar i generalno no nema golema razlika, vo prosek 1-2 stepeni.

E pa ti imas 700W za 40m2 so Hansolot.
Kaj mene Hansolot gree 20m2 so 800W nad topol podrum, so plus parket nad tavanot, so plus 5-6KW sekoj den dobieni od kujnata so gotvenjeto (2-3 casa), so plus juzna ekspozicija.
Mitsubishito gree 40m2 so 1.1-1.2KW pod negreen prostor koj deluva kako erker, nad gola ploca, bez dobitoci od gotvenje, so severna strana.

Vo sustina izleguva deka SF50 e duplo poekonomicna od Hansolot.

Inace granicata za isplatlivo greenje mi e 1KW/h za Hansolot, i 2KW/h za SF50, pod uslov da se sposobni da zagreat.
Nee hansol kaj mene.!jas kmam amber nordik.

Kako sto imav spomenato predhodno topolotnite zagubi mi se okolku 5KW na 0 stepeni. Ne ni ocekuvav deka ke se gream na -7 so klimata. Mada vaka kako sto odi moze i da iznenadi.
Inace imam mereno na razlicni pozicii vo prostorot koj go zagreva Mitsubishito. Na 8 metri od klimata na visina od 1.5 metri temperaturata e 22.8, na 0.5 metri e 22.5. Gi imam izmereno i zidovite, tavanot i podot so infracrven termometar i generalno no nema golema razlika, vo prosek 1-2 stepeni.
kakvi se sansite nekakva izolacija da postavis?kako sto pisuvas toa se golemi zagubi....

Za site nepismeni mestaci na klimi, so ida so strafciger,imbus i bushalica, vo slucajov zboruvam za prilep a 80 % taka rabotat i naplakjaat po vrtgoglavi 4000 den pa nagore za neprofesinalno mestenje na klima. Vo prilog 5 minutno video vo koe e opfaten procesot na mestenje na klima. Dosta beshe!!! Sekoj vtor kvazi majstor koj navodno ima 20 klimi za mestenje i se brza za montaza na naredna klima, dokolku ne dojde so soodveten alat, pokazete mu go videoto a potoa i vratata. Uspat povekje naplakaat dokolku vrsat montaza so stavanje na povekje freon pa ispustanje za navodno da izlezi vozduhot i vlagata ili t.n. seljacka finta. Pozdrav lugje i ubav den, za vashi pari se raboti, iskustvo od zaeban korisnik koj prethodno ne bil zapoznat so procesot.

Za site nepismeni mestaci na klimi, so ida so strafciger,imbus i bushalica, vo slucajov zboruvam za prilep a 80 % taka rabotat i naplakjaat po vrtgoglavi 4000 den pa nagore za neprofesinalno mestenje na klima. Vo prilog 5 minutno video vo koe e opfaten procesot na mestenje na klima. Dosta beshe!!! Sekoj vtor kvazi majstor koj navodno ima 20 klimi za mestenje i se brza za montaza na naredna klima, dokolku ne dojde so soodveten alat, pokazete mu go videoto a potoa i vratata. Uspat povekje naplakaat dokolku vrsat montaza so stavanje na povekje freon pa ispustanje za navodno da izlezi vozduhot i vlagata ili t.n. seljacka finta. Pozdrav lugje i ubav den, za vashi pari se raboti, iskustvo od zaeban korisnik koj prethodno ne bil zapoznat so procesot.
kosata mi se krevase ugore koga ja mestea mojata... ama ajde si velis neka ide sve u.... posle jas da zasukuvam rakavi da dovrsuvam so plus bedni 300 denari...ama toa e toa plus nekoi se zalat za tie pari tolku c c c

Конечно откриен Џокеро.
5d2b4138585c06b35e517def1b4b2262.jpg

Video od 44sekundi...i na 36sekunda tisina
Zuenjeto dali e od klimata ili nekoj sece nesto so smisajbna nemozeme da zaklucime.
Samo mozam da primetam deka na 36sekunda od videoto zvukot go snemuva.
Telefon imas od servisot javi im se....ama koga ke dojdat a nezui ke si platis, moze?
Ostaj mi telefon i adresa ke te kontaktirame ako ti e hitno

Video od 44sekundi...i na 36sekunda stama
Zuenjeto dali e od klimata ili nekoj sece nesto so smisajbna nemozeme da zaklucime.
Telefon imas od servisot javi im se....ama koga ke dojdat a nezui ke si platis, moze?
Ostaj mi telefon i adresa ke te kontaktirame ako ti e hitno
Vau, abe mazi jaki... Од кај комшиите зуи ама анка во климата снима, намерно, се заебава

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Video od 44sekundi...i na 35sekunda stama
Telefon imas od servisot javi im se....ama koga ke dojdat i nezui ke si platis, moze?
OPstaj mi telefon i adresa ke te kontaktirame
Pa go snemuva ne e nonstop, kako shto napishav 2-3 pati dnevno.
Ne e od ventilatorot poshto I da smenam brzina na fan zvukot ostaniva pak.
Od ponedelnik ke go donesam meracot na ovaa klima I ke vidam na kolku vati se deshava ova.
Ne se brusalici stvarno nemam zashto da pravam takvi raboti.

I ja neznam zasto ne si go kontaktiral servisot, salonite....nego odma na kompjuter....od kompjuter nema da ti se resi problemot, ne se uccete na takvi raboti.
Ti pisav ubavo ostavi telefon i lokacija, ama nisto...tebe ti e pobitno tuka da pisuvas ocigledno

најубав reshavat problemi vo grupava levo, desno, gore i dolu. Bravo.
Автоматски споено мислење:

Koga ti e montirana klimava? Kolku metri cevki se staveni? I dali zvukov e od vnatreshnata iki od nadcoreshnata edinica?
Vaka oko merka ko da nema poishe od 2 metra.
Beshe malce nakloneta prema kompresorot malce potturiv gumici nekoi ali ova ne se izgubi.
Isto se osekjaat vibracii of nadvoreshnata odvreme na vreme.

Vaka oko merka ko da nema poishe od 2 metra.
Beshe malce nakloneta prema kompresorot malce potturiv gumici nekoi ali ova ne se izgubi.
Isto se osekjaat vibracii of nadvoreshnata odvreme na vreme.
A koj stava gumici antivibracioni na klimive sto ne ti stavile?
Se doplakja toa....ni od Mitsubishi ne stavaat....oni ni svoi monteri nemaat

I ja neznam zasto ne si go kontaktiral servisot, salonite....nego odma na kompjuter....od kompjuter nema da ti se resi problemot, ne se uccete na takvi raboti.
Ti pisav ubavo ostavi telefon i lokacija, ama nisto...tebe ti e pobitno tuka da pisuvas ocigledno
Zoshto ako dojdat I ne prai taka u momentot ke treba da si platam.
Ke ja snimam I pak koga ke se pogodi moment.
I od ponedelnik ke vidam na kolku potroshnja go pravi ova pa posle ke ve kontaktiram.
Pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom