Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Вака или онака...
Ја монтиравме.
U-CROVN 12-ка.
Сега следува учење на функциите.
Има ли упатство на некој од екс-Ју јазиците?
Или евентуално да го преведувам ако го има во електронска форма?

@Strelec ???

Влечеше 800-900 вати, ја смалив температурата, сега мирува и влече 10-11 вати.
Прегледај го приврзокот 223708Прегледај го приврзокот 223709

Ах, ќе заборавев.
Продавам дрва, 6-7 метри, спремни за во шпорет.
Super :) so zdravje dase koristi keja naucis ako sija startuval na 30° normalno deka ke kreni....W

Вака или онака...
Ја монтиравме.
U-CROVN 12-ка.

@Strelec ???

Ах, ќе заборавев.
so sreka da si ja koristis i pobrzo drvata da gi prodadis ;) gledam i kaj tebe ne e zatvorena dupkata kaj sto izleguva instalacijata isto kako i kaj mene... resi ja nekako... jas ja zatvoriv...

so sreka da si ja koristis i pobrzo drvata da gi prodadis ;) gledam i kaj tebe ne e zatvorena dupkata kaj sto izleguva instalacijata isto kako i kaj mene... resi ja nekako... jas ja zatvoriv...
Однадвор е затворена со пур-пена. Одвнатре можам само малку да замачкам, колку да не се гледа. Ама тоа ќе почека малку, прво да извадам штекер за надворешната, па кога таму малтерисувам, и тука ќе го поправам.

Мерач.jpg
Овој добар ли е (двотарифен)? Моментално имам еднотарифен, а ваков ми порачале од Али Експрес.
Автоматски споено мислење:

Да си ги чуваш
Имам преку 12 метри. Подрумот ми е заробен. Затоа мислев оваа зима да се греам на дрва, ама одлучив сега да ја монтирам. Првобитната намера ми беше да ја монтирам во мај.

Последно уредено од модератор:
Вака или онака...
Ја монтиравме.
U-CROVN 12-ка.

@Strelec ???

Ах, ќе заборавев.
Cestito klima dolgo da te sluzi a za ekonimicno da gree isklucigi greacite na kompresor i kondez :D
Drvata cuvaj si gi za zimnica ajvarce.

@Паланчански bidejki displey-ot na vnatresnata edinica na u-crown e so 3 cifri odnosno primer 22,5c koga ke bide temperaturata pod 0 stepeni vidi dali na vnatresnata edinica ke kazuva nadvoresna temperatura vo minus so pritiskanje na dugmeto temp vakvo li ti e dalecinskoto na u-crown ?
neo-new.jpg

OVA E DISPLEY-OT NA VNATRESNATA SO 3 CIFRI
gree u-crown.PNG

Вака или онака...
Ја монтиравме.
U-CROVN 12-ка.

@Strelec ???

Ах, ќе заборавев.
So zdravje da si ja sluzis!

Здраво имам едно прашање дали некој од вас има клима GREE односно GREE AMBER и дали сте задоволни? Ние ја купивме пред 3 дена 5ка gree amber ама имаме еден проблем кога дува климата има лоша миризба исто како што викаме кога ке влезиме во кинеска продавница...

Здраво имам едно прашање дали некој од вас има клима GREE односно GREE AMBER и дали сте задоволни? Ние ја купивме пред 3 дена 5ка gree amber ама имаме еден проблем кога дува климата има лоша миризба исто како што викаме кога ке влезиме во кинеска продавница...
Jas imam amber 12ka, 6/7 meseci nema.nikakov miris ni problem....
Ne znam dali da probas ima cistaci za klimi ...neka ti prenesi nekoj poiskusen...

Pustija klimata na 30°C i na fan 3 brzina ako ima mirizba otvori vrati prozori neka se izluvtira prostorijata ako povtorno go imas toj miris pobaraj od ovie mirisi za klima ( se stavaat kaj filtrite na klimata ) bi trebalo da gi ima po benziskive ili prodavnici za avto kozmetika
0.jpg

Pustija klimata na 30°C i na fan 3 brzina ako ima mirizba otvori vrati prozori
Да
Ќумбе е ова и ќе изгори бојата па нема да мириса.

Кој знае каква пластика имаат ставено во најубавата клима на светот.

Cestito klima dolgo da te sluzi a za ekonimicno da gree isklucigi greacite na kompresor i kondez :D
Drvata cuvaj si gi za zimnica ajvarce.
Кога ја купував знаев дека има греачи. Затоа нема да ги исклучувам. Ако не сакав греачи, ќе барав некоја таква.
drvata za rakija, ako ja pece, :D
Скаран сум (со ракијата, не со тебе. :) ). Инаку кај нас казаните се во планина, а таму дрвата скапуваат...
@Паланчански bidejki displey-ot na vnatresnata edinica na u-crown e so 3 cifri odnosno primer 22,5c koga ke bide temperaturata pod 0 stepeni vidi dali na vnatresnata edinica ke kazuva nadvoresna temperatura vo minus so pritiskanje na dugmeto temp vakvo li ti e dalecinskoto na u-crown ?
neo-new.jpg

OVA E DISPLEY-OT NA VNATRESNATA SO 3 CIFRI
Прегледај го приврзокот 223721
Извадено од англиското упатство. Сега сум на терен, ама баш ова е.
Далечински 2.png
Еве Стрелец ми пуштил на хрватски. И тука е истото.
Како ќе покажува негативна температура ќе видам кога ќе падне. Вчера беше далеку над нулата (стартувавме на 13-14°Ц).
Благодарам и за првото и за второто.

Да

Zatoa mu predloziv miris za klima ako i posle luvtiranje mu mirisa neka stavi od tie mirisi kaj filtrite na klimata.

Да

Kakov strucen komentar od "strucnjakov"....hahaah.
Ista kako vo Mitsu.

Back
На врв Bottom