Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа дека не разбираш две работи:
  1. Или те тролаат за просек на потрошувачка од 420 и ситно вати
  2. Или тие се збеснати па потрошувачката што изнесува „колку пола фен за коса“ им изгледа високо (btw, колку треба д а биде? Ваљда негативни вредност да вади. Изгледа дека ЕЛЕМ треба пари да ти дава)

И 800W просек, и 1000 па ако сакаш 1200 просек се далеку помалку од кубик дрва. Кој (легален) изнесува околу 3500~4000 денари заедно со сечење и цепење.

Лагано игнорирај ги во врска со потрошувачката бидејќи што и да кажеш ќе биде употребено против тебе и против твојот избор.
Пошто немаш одбрано од најубавата клима на светот, ти текна?
Ne bese toa muabetot

Ako si za Panasonic togas ovoj model
Eve i energetska nalepnica na -7°C dava 3.2kw toplina
11503972483102.jpg
Само Глупчо како тебе може да предлага оваква клима за 53к

Restartiran meraco na 30 noemvri,za 38h potrosila 17.3 kw na ovie niski temperaturi,znaci 0.455w trosila na 1h...Toshiba Daisekai 9 Ras-16,,zagrevam dolen sprat od kuka od 50tina kvadrata,podesena na 24° na sprato e 22°,,,uklucena 24/7
Автоматски споено мислење:

Vtora klima na goren sprat kade zagrevam dve spalni i hodnik,podesena na 22° vo sobite 20° fkupno nekade 50tina kvadrata restartiran meraco od 30 noemvri,potrosila 8.6kw za 34h znaci trosila 0.255w na 1h. Toshiba Daisekai 8 Ras-16,,,uklucena 24/720191201_234043.jpg

Последно уредено:
Restartiran meraco na 30 noemvri,za 38h potrosila 17.3 kw na ovie niski temperaturi,znaci 0.455w trosila na 1h...Toshiba Daisekai 9 Ras-16,,zagrevam dolen sprat od kuka od 50tina kvadrata,podesena na 24° na sprato e 22°Прегледај го приврзокот 224056
Автоматски споено мислење:

Vtora klima na goren sprat kade zagrevam dve spalni i hodnik,podesena na 22° vo sobite 20° fkupno nekade 50tina kvadrata restartiran meraco od 30 noemvri,potrosila 8.6kw za 34h znaci trosila 0.255w na 1h. Toshiba Daisekai 8 Ras-16,,,uklucena 24/7
Mnogu ubavo i elegantno izgleda vnatreshnava. Nikad ne sum go videl chudovo vo zivo.

Имам две прашања (засега, понатаму ќе има уште):

1) Што мислите за идејата да го обложам плафонот со стиропор или гипсени табли. Топлината се губи најмногу нагоре, па би сакал да ги смалам загубите.

2) Колку вода се кондензира од надворешната единица (онака ориентационо). Надворешната е до терасата, па имам идеја водата да ја собирам во шише или кофа. Се разбира ако не морам секој ден да го празнам. Не ми се допаѓа по слободен пад да капе покрај фасадата. Се работи за стан, па и на соседите од подолните спратови не ќе им се допаѓа.

Имам две прашања (засега, понатаму ќе има уште):

1) Што мислите за идејата да го обложам плафонот со стиропор или гипсени табли. Топлината се губи најмногу нагоре, па би сакал да ги смалам загубите.

2) Колку вода се кондензира од надворешната единица (онака ориентационо). Надворешната е до терасата, па имам идеја водата да ја собирам во шише или кофа. Се разбира ако не морам секој ден да го празнам. Не ми се допаѓа по слободен пад да капе покрај фасадата. Се работи за стан, па и на соседите од подолните спратови не ќе им се допаѓа.
I jas sum na istata idea za tavanot samo sto e podobro....stirodur 2 sm.? ili nesto so knauf ...?
Inaku na vlazno vreme se sobira mn.kondezaciska voda odnosno pred nekoj den koga vrnese skoro 24h,bez prestan kaj mene okolu 5L na 2 casa otprilika ...pa go ispustiv crevoto kon dvorot slobodno da kape....jas nemam komsii pa nema na kogo damu smeta ...se rzbira toa vo stan e uzasno loso od nad tebe postojano na tvojata terasa da e vodeno ...a od vcera/denes i podmrznato...

Сега ќе ви кажам кое Флегма : Од Бил Гејтс комшијата, втор братучет ... на негов девер за сестра, на сестрата негова од деверов другарка е мажена во Прилеп. Го знајте?

Топ избор. Стави ја на 23ц и на аутоматски вентилатор, и да дува надолу.

И заборави ја до Март.
Svakih mesec dana treba očistiti (oprati) filtere od prašine.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Дали грее фери 3,5има еко мод на греење о ако има како да го вклучам,дали така е поекономична климата.

Dali e podobro inverterot da raboti 24 casa vo minus denovite, ili moze da se gasi.
Pitam poradi zamrznuvanje i potrosuvackata ima razlika, mi rekoa ako ja gasis/vklucuvas pocesto povise potrosuvacka ima (poradi zagrevanjeto).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom