D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Haaa ...abe kaj go najde ova ...haa
Телефонирај и прашај дали навистина е декларирана на -25°C. Мислам дека овој податок (намерно или не) погрешно е напишан.Дали може инфо за овај модел на клима уред, фала многу гледам има Еуровент дали може инфо околу греењето
HAIER TUNDRA GREEN 18
AS50TDDHRA-CL/1U50MEEFRA
![]()
ЗА САМО ден
timcomputers.mk
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Imam prikluceno merac na SF50 ama ne se gree celo vreme a ovaj merac nema moznost da se vidi kolku vreme ima efikasno raboteno.Има ли некој некаде објавено резултати од потрошувачка на Mitsubishi SF50?
Daikinot vo ICS ti e poeftin a za ovaa cena imas FTXF35A so r32 eve cena za FTXB35C/RXB35CТелефонирај и прашај дали навистина е декларирана на -25°C. Мислам дека овој податок (намерно или не) погрешно е напишан.
(Haier TUNDRA Green 18 AS50TAAHRA/1U50BEFFRA [5.5KW} инвертер систем R32. A++ / A+ висока енергетска класа на ладење/ греење, 180° sine wave DC Inverter технологија со IntelligentAir, Super Quiet mode, Comfortable sleep mode - режими на работа, Антибактериски филтер, Eurovent сертификат, Можност за Wi-Fi управување, Функција на самочистење и самодијагностицирање, Auto-restart, 24h тајмер, Опсег на работа ладење/греење при надворешна температура од -10÷/-15÷46 C. Карактеристки: Капацитет на ладење: 5,2kW, Капацитет на греење:6,0kW, опсег на греење од: 1,4 ÷ 6,9 kW, Ел. напојување: 230V/1Ph/ 50Hz, Обезбедена функција на ладење / греење во температурен интервал од: -15ºC до +46ºC / -10ºC до +24ºC, Ладилен медиум: R32.. Сите клима уреди имаат 36 месеци гаранција, За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополнително 10 euro по метар, За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат и патни трошоци. )
Јас заглавив во изборот меѓу овие три:
Haier Tundra Green AS35TADHRA-CL/1U33MEEFRA - 28 000 ден.
GREE U-CROWN GWH12UB-K3DNA4F - 40 000 ден.
DAIKIN FTXB35C/RXB35C - 37 200 ден.
Давајте (непристрасни) предлози!
Ме интересира колку повлекува или колку троши на 24~25 степени. Со колку почнува и со колку завршува.Imam prikluceno merac na SF50 ama ne se gree celo vreme a ovaj merac nema moznost da se vidi kolku vreme ima efikasno raboteno.
Kazi sto potocno te interesira moze da napravam edno merenje deneska
Ne znam zoshto, ama koga ke ja vidam nadvoreshnata od SF50kata, dobivam mnogu prijatno cuvstvo vo bokserkive.Ме интересира колку повлекува или колку троши на 24~25 степени. Со колку почнува и со колку завршува.
На двојка фан на пример.
Или колку троши на 22.
Фала
Mislam deka imat aplikacija za gasenje na grejac proveri na pley store.Druze dali imas informacija kako se gasat greacite na kompresor i kondez preku dalecinskoto na Gree prasuvam bidejki nekoj spomna deka ima takva moznost.
Jas ja drzam na fan 3 i generalno na 23-24 stepeni.Ме интересира колку повлекува или колку троши на 24~25 степени. Со колку почнува и со колку завршува.
На двојка фан на пример.
Или колку троши на 22.
Ke mu prenesam na prijatelov ( ne e za mene jas imam Haier tide 12-ka i TST Gree LOMO 12-ka ) saka da zeme Gree u-crown i saka da ima opcija za isklucuvanje na greacite na kompresor i kondez.Mislam deka imat aplikacija za gasenje na grejac proveri na pley store.
Ajde prenesi mu na prajtelot. Ako ne da idete so @Strelec do kina da kazete na kinezite da izmislat taa tehnologija so daljinsko i mobilen.Ke mu prenesam na prijatelov ( ne e za mene jas imam Haier tide 12-ka i TST Gree LOMO 12-ka ) saka da zeme Gree u-crown i saka da ima opcija za isklucuvanje na greacite na kompresor i kondez.