Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, jas pred nekoj den postaviv prasanje i dobiv odgovor da postavam izolacija na tavanot (planirano e denovive da se stavi rozev stiropol od 5 cm nad plafonot na spratot). No sega sakam da ve prasam pak, dali ke gree inverter klima so obicni drveni prozorci, i ako bi greel koj inverter bi mi go preporacile,

blagodaram od napred!

Predhodnoto prasanje bese vaka:
"Здраво,
Ако можете да ми помогнете до избор на инвертер клима
Се работи за простор од 50 м2 северно, во горен спрат со сендвич ѕидови (giterki + staklena volna + cigla = 40 cm debelina na zid) и обични дрвени прозорци, плафон од бетонска плоча без кровна изолација. Просторот е во форма на Г
.

Досега е греен со пилети и со струја (неуспешно) но веднаш штом ќе се угаси се губи топлината и се јавува кондензација во ќошевите."

Последно уредено:
1573093893592.png
Автоматски споено мислење:

Да, кака е дури и 1080п верзијата. Тој што снимал слабо снимал, 2100kbps е од YTS, а стримот беше 4000 или 4500.
Излезен е на ДВД чинам ханиленд? Ваљда не би требало ептен срање да е?

99929ea240e4739dca3d1c31416bbba5.jpg

Gree Ucrown по цена од 39.999, а беше некаде 70-80-90.000 денар. Прашањето како и секогаш е колку всушнат вредат климиве на Грее шо ги продаваат прво по 1500 еур, па после по 600 еур.

150 еур да вредат преку сила?

И колку луѓе имаат заебано шо ја имат купено климата по цена од 80.000 денари???

Sent from my iPhone using Tapatalk
Нема како ова да не е поврзано со законската регулатива за промена на фреонот. Сите што им беа на 410 ги дадоа на попуст, а тие на 32 ги покачија. Ова не е ништо друго освен чистење на залихи. Веројатно и затоа ја измислија онаа шема со Т.С.Т, како и да е, ова е супер опција за цената.

Нема како ова да не е поврзано со законската регулатива за промена на фреонот. Сите што им беа на 410 ги дадоа на попуст, а тие на 32 ги покачија. Ова не е ништо друго освен чистење на залихи. Веројатно и затоа ја измислија онаа шема со Т.С.Т, како и да е, ова е супер опција за цената.

Ако се осеќаш така слободно земај.
Него колкава
Им е маржата, заработката тогАш ако ја некој купи по редовна цена???
80.000 плакјаш заработуваат 65.000 денари. Тебе ова нормално ти е?

Тоа колку вредат стварно си знаат само газдите што ја тераат фирмата,што даваат плати,плаќаат придонеси,даноци,кирии и сл.
Ако гледаме на сите производи така,тогаш Нептун,Техномаркет и Сетек исто на контејнери увезуваат,па сепак никој не се прашува дали (пр.) таа машина за перење или телевизор го шиткаат со 100-200-300% маржа!
Сите сме си доволно возрасни да сами одлучуваме како ќе ги потрошиме тешко заработените пари.(освен нели ако не земаш “плата” во Луј Витон) :rolleyes:

Е сега,Краунот скап-ефтин сепак е најдобрата клима на Гри што ја произвеле до сега! Пак останува на слободна процена на секој да одлучи дали вреди 40-50-72000ден.Ама дека вреди...вреди!
Ама па вака кога го гледам Стрелчо како за 50000 продава фајриња-гајлиња...а критикува Панасоник!? Туга! И ич не ги жалам ако некој наседне на тоа!
На крај-краева продавачите така си ја вадат платата сегде,а он е добар продавач.(Ништо лично спрема него)
Нормален потрошувач ќе биде исплашен од понудава и нема да ја земе затоа што на прв поглед волкав голем попуст алудира прво на нешто дека не е во ред со продуктот или дека е ептен стар моделот

Zdravo, jas pred nekoj den postaviv prasanje i dobiv odgovor da postavam izolacija na tavanot (planirano e denovive da se stavi rozev stiropol od 5 cm nad plafonot na spratot). No sega sakam da ve prasam pak, dali ke gree inverter klima so obicni drveni prozorci, i ako bi greel koj inverter bi mi go preporacile,

blagodaram od napred!

Predhodnoto prasanje bese vaka:
"Здраво,
Ако можете да ми помогнете до избор на инвертер клима
Се работи за простор од 50 м2 северно, во горен спрат со сендвич ѕидови (giterki + staklena volna + cigla = 40 cm debelina na zid) и обични дрвени прозорци, плафон од бетонска плоча без кровна изолација. Просторот е во форма на Г
.

Досега е греен со пилети и со струја (неуспешно) но веднаш штом ќе се угаси се губи топлината и се јавува кондензација во ќошевите."
Malo je 5cm na betonsku ploču. Ako imas uslova da se ne gazi (ne hoda) po ploči odozgo, stavi izolacionu vunu, Knauf, Ursa ili koja god, što se prodaje u rolnama umotana. Treba da je DUPLO jeftinija od stiropora. Stavi na ploču najlon, zalepi spojeve najlona da se malo preklope, pa na to vunu BAR 10cm. Inače nema puno efekta izolacija ako je tanka. Javiće se još neko koju klimu da kupiš, ovako na prvi pogled (sa izolacijom) sigurno će te ogrejati Mitsubiši FH50, Daikin FTXF50 bi mogao biti knap, ali sad mu je odlična cena na popustu. Na tvom mestu ja bih stavio deblju izolaciju i Daikin Sensira 5kW

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ако се осеќаш така слободно земај.
Него колкава
Им е маржата, заработката тогАш ако ја некој купи по редовна цена???
80.000 плакјаш заработуваат 65.000 денари. Тебе ова нормално ти е?

Trcaj kupi Vlavce dodeka ima, ova e podarok od GREE.
Автоматски споено мислење:

Нормален потрошувач ќе биде исплашен од понудава и нема да ја земе затоа што на прв поглед волкав голем попуст алудира прво на нешто дека не е во ред со продуктот или дека е ептен стар моделот
Normalen kupuvac, gleda kolku cini istata klima nasekade okolu MK, I koga ke vidi deka promocijava e TOP, trca da kupi dodeka ima.
Vakva ponuda nema da ima nikogas poveke, U-Crown za 39990 e PODAROK.

99929ea240e4739dca3d1c31416bbba5.jpg

Gree Ucrown по цена од 39.999, а беше некаде 70-80-90.000 денар. Прашањето како и секогаш е колку всушнат вредат климиве на Грее шо ги продаваат прво по 1500 еур, па после по 600 еур.

150 еур да вредат преку сила?

И колку луѓе имаат заебано шо ја имат купено климата по цена од 80.000 денари???

А ти што си мислеше ? И мобилен телефон најнов најјак модел кошта 100-200 евра да се произведе па по колку ги продават по 1500-2000 евра

А ти што си мислеше ? И мобилен телефон најнов најјак модел кошта 100-200 евра да се произведе па по колку ги продават по 1500-2000 евра

Не ми давај цена за балк од алибаба. Ја ти зборам еден уред со гаранција моментално можам да го купам во банана држава С.Македонија за 39.990 а пред 2 днес бил 80.000 денари.
Ако мислес за мобилен дека кошт 150-200 еур, ева Iphone 11 pro со ддв кошта 1150 usd. Дај молим те најди ми 11 pro за 550 долари по парче 1000 ќе купам.

Не ми давај цена за балк од алибаба. Ја ти зборам еден уред со гаранција моментално можам да го купам во банана држава С.Македонија за 39.990 а пред 2 днес бил 80.000 денари.
Ако мислес за мобилен дека кошт 150-200 еур, ева Iphone 11 pro со ддв кошта 1150 usd. Дај молим те најди ми 11 pro за 550 долари по парче 1000 ќе купам.

Кој ти тоа кажа дека Ајфон кошта 1150usd ? Еве ти ајде ифон 11 про оди купи да те видам еве парче ти е 450 долара минимална количина на порачка 2 паричиња. А деловите колку му коштат знаеш ли ? Ете кошта да се изработе само 200 евра а ти колку го купуваш 1150 usd... Па ти слободно лажи се дека ајфоно ти кошта преку 1000 евра.

Така е и со климите исти начин коштат по 200-300 евра а ги продават по 500-1000 што не ти е јасно то е бизнис а то зошто ја намалиле толку цената незнам

Друже ти сериозен си ти? Шо продава овој, 11 pro или xs?
8gb ram, 5g, 1024x768 резолуција.

Мислеш ако нарачаш ако уопште добиеш нешо ќе биде iohone 11 pro? Хаха
2446552675bec670a7fde8fe5165696f.jpg

563959061bfded097f225e2c94dfa6db.jpg

Malo je 5cm na betonsku ploču. Ako imas uslova da se ne gazi (ne hoda) po ploči odozgo, stavi izolacionu vunu, Knauf, Ursa ili koja god, što se prodaje u rolnama umotana. Treba da je DUPLO jeftinija od stiropora. Stavi na ploču najlon, zalepi spojeve najlona da se malo preklope, pa na to vunu BAR 10cm. Inače nema puno efekta izolacija ako je tanka. Javiće se još neko koju klimu da kupiš, ovako na prvi pogled (sa izolacijom) sigurno će te ogrejati Mitsubiši FH50, Daikin FTXF50 bi mogao biti knap, ali sad mu je odlična cena na popustu. Na tvom mestu ja bih stavio deblju izolaciju i Daikin Sensira 5kW

Blagodaram na osgovor ,
ploca nad sprad e proodliv znaci i e ostaven vo idnina da se gradi jos jedan sprat i mora da se stavi 5 cm + košulica, za krovu izolacija so staklena volna momentalno nema budzet

Stavite sad vunu na ploču, a kasnije kad sprat bude za upotrebu, tu istu vunu skinite sa ploče i stavite pod krov. Nema finansijskih gubitka, a ima mnogo dobitaka u toploti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom