Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kolkav e budgetot? Nova zgrada, kolku nadvoreshni zidovi?za stan so dobra izolacija konkretno za dnevna soba do 30 m2
Нема како ова да не е поврзано со законската регулатива за промена на фреонот. Сите што им беа на 410 ги дадоа на попуст, а тие на 32 ги покачија. Ова не е ништо друго освен чистење на залихи. Веројатно и затоа ја измислија онаа шема со Т.С.Т, како и да е, ова е супер опција за цената.![]()
Gree Ucrown по цена од 39.999, а беше некаде 70-80-90.000 денар. Прашањето како и секогаш е колку всушнат вредат климиве на Грее шо ги продаваат прво по 1500 еур, па после по 600 еур.
150 еур да вредат преку сила?
И колку луѓе имаат заебано шо ја имат купено климата по цена од 80.000 денари???
Sent from my iPhone using Tapatalk
Нема како ова да не е поврзано со законската регулатива за промена на фреонот. Сите што им беа на 410 ги дадоа на попуст, а тие на 32 ги покачија. Ова не е ништо друго освен чистење на залихи. Веројатно и затоа ја измислија онаа шема со Т.С.Т, како и да е, ова е супер опција за цената.
Budzet do 500 evra, zgradata e nova, nema nadvoresni zidovi.Kolkav e budgetot? Nova zgrada, kolku nadvoreshni zidovi?
So shto se greevte do sega?
Нормален потрошувач ќе биде исплашен од понудава и нема да ја земе затоа што на прв поглед волкав голем попуст алудира прво на нешто дека не е во ред со продуктот или дека е ептен стар моделотТоа колку вредат стварно си знаат само газдите што ја тераат фирмата,што даваат плати,плаќаат придонеси,даноци,кирии и сл.
Ако гледаме на сите производи така,тогаш Нептун,Техномаркет и Сетек исто на контејнери увезуваат,па сепак никој не се прашува дали (пр.) таа машина за перење или телевизор го шиткаат со 100-200-300% маржа!
Сите сме си доволно возрасни да сами одлучуваме како ќе ги потрошиме тешко заработените пари.(освен нели ако не земаш “плата” во Луј Витон)
Е сега,Краунот скап-ефтин сепак е најдобрата клима на Гри што ја произвеле до сега! Пак останува на слободна процена на секој да одлучи дали вреди 40-50-72000ден.Ама дека вреди...вреди!
Ама па вака кога го гледам Стрелчо како за 50000 продава фајриња-гајлиња...а критикува Панасоник!? Туга! И ич не ги жалам ако некој наседне на тоа!
На крај-краева продавачите така си ја вадат платата сегде,а он е добар продавач.(Ништо лично спрема него)
Malo je 5cm na betonsku ploču. Ako imas uslova da se ne gazi (ne hoda) po ploči odozgo, stavi izolacionu vunu, Knauf, Ursa ili koja god, što se prodaje u rolnama umotana. Treba da je DUPLO jeftinija od stiropora. Stavi na ploču najlon, zalepi spojeve najlona da se malo preklope, pa na to vunu BAR 10cm. Inače nema puno efekta izolacija ako je tanka. Javiće se još neko koju klimu da kupiš, ovako na prvi pogled (sa izolacijom) sigurno će te ogrejati Mitsubiši FH50, Daikin FTXF50 bi mogao biti knap, ali sad mu je odlična cena na popustu. Na tvom mestu ja bih stavio deblju izolaciju i Daikin Sensira 5kWZdravo, jas pred nekoj den postaviv prasanje i dobiv odgovor da postavam izolacija na tavanot (planirano e denovive da se stavi rozev stiropol od 5 cm nad plafonot na spratot). No sega sakam da ve prasam pak, dali ke gree inverter klima so obicni drveni prozorci, i ako bi greel koj inverter bi mi go preporacile,
blagodaram od napred!
Predhodnoto prasanje bese vaka:
"Здраво,
Ако можете да ми помогнете до избор на инвертер клима
Се работи за простор од 50 м2 северно, во горен спрат со сендвич ѕидови (giterki + staklena volna + cigla = 40 cm debelina na zid) и обични дрвени прозорци, плафон од бетонска плоча без кровна изолација. Просторот е во форма на Г.
Досега е греен со пилети и со струја (неуспешно) но веднаш штом ќе се угаси се губи топлината и се јавува кондензација во ќошевите."
Trcaj kupi Vlavce dodeka ima, ova e podarok od GREE.Ако се осеќаш така слободно земај.
Него колкава
Им е маржата, заработката тогАш ако ја некој купи по редовна цена???
80.000 плакјаш заработуваат 65.000 денари. Тебе ова нормално ти е?
Normalen kupuvac, gleda kolku cini istata klima nasekade okolu MK, I koga ke vidi deka promocijava e TOP, trca da kupi dodeka ima.Нормален потрошувач ќе биде исплашен од понудава и нема да ја земе затоа што на прв поглед волкав голем попуст алудира прво на нешто дека не е во ред со продуктот или дека е ептен стар моделот
А ти што си мислеше ? И мобилен телефон најнов најјак модел кошта 100-200 евра да се произведе па по колку ги продават по 1500-2000 евра![]()
Gree Ucrown по цена од 39.999, а беше некаде 70-80-90.000 денар. Прашањето како и секогаш е колку всушнат вредат климиве на Грее шо ги продаваат прво по 1500 еур, па после по 600 еур.
150 еур да вредат преку сила?
И колку луѓе имаат заебано шо ја имат купено климата по цена од 80.000 денари???
А ти што си мислеше ? И мобилен телефон најнов најјак модел кошта 100-200 евра да се произведе па по колку ги продават по 1500-2000 евра
![]()
Gree Wall Mounted Air Conditioner U-crown - Buy Gree U-crown Air Conditioner R410a inverter Split Wall Mounted Air Con room Air Conditioning Product on Alibaba.com
Gree Wall Mounted Air Conditioner U-crown - Buy Gree U-crown Air Conditioner R410a inverter Split Wall Mounted Air Con room Air Conditioning Product on Alibaba.comwww.alibaba.com
Кој ти тоа кажа дека Ајфон кошта 1150usd ? Еве ти ајде ифон 11 про оди купи да те видам еве парче ти е 450 долара минимална количина на порачка 2 паричиња. А деловите колку му коштат знаеш ли ? Ете кошта да се изработе само 200 евра а ти колку го купуваш 1150 usd... Па ти слободно лажи се дека ајфоно ти кошта преку 1000 евра.Не ми давај цена за балк од алибаба. Ја ти зборам еден уред со гаранција моментално можам да го купам во банана држава С.Македонија за 39.990 а пред 2 днес бил 80.000 денари.
Ако мислес за мобилен дека кошт 150-200 еур, ева Iphone 11 pro со ддв кошта 1150 usd. Дај молим те најди ми 11 pro за 550 долари по парче 1000 ќе купам.
Malo je 5cm na betonsku ploču. Ako imas uslova da se ne gazi (ne hoda) po ploči odozgo, stavi izolacionu vunu, Knauf, Ursa ili koja god, što se prodaje u rolnama umotana. Treba da je DUPLO jeftinija od stiropora. Stavi na ploču najlon, zalepi spojeve najlona da se malo preklope, pa na to vunu BAR 10cm. Inače nema puno efekta izolacija ako je tanka. Javiće se još neko koju klimu da kupiš, ovako na prvi pogled (sa izolacijom) sigurno će te ogrejati Mitsubiši FH50, Daikin FTXF50 bi mogao biti knap, ali sad mu je odlična cena na popustu. Na tvom mestu ja bih stavio deblju izolaciju i Daikin Sensira 5kW
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока