Sigurno nema samo 16m2 so otvaranje na vrati ke ispadnat poveke kvadrati i ke mu dojde odlicno taa Haier Tundra.Odlicna mojkna klima koja im.ja preporacuvate na 25-30m2 so izolacija a sto ke pravi na 16m2 so izolacija klimava.??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sigurno nema samo 16m2 so otvaranje na vrati ke ispadnat poveke kvadrati i ke mu dojde odlicno taa Haier Tundra.Odlicna mojkna klima koja im.ja preporacuvate na 25-30m2 so izolacija a sto ke pravi na 16m2 so izolacija klimava.??
Da da go izgledav i prva klima so ja najdov bese taa. Mada realno mene ne mi bese da zemam nekoja eftina pa posle da se kaam, zatoa i sakav mislenja. A i plus nie mislevme da barame da bide -20 i zatoa plus.Dali mislis deka toa e samo marketinski trik ili pak ima razlika megju -15 i -20?Yesizgledaj go videoto 7/8min. e ....ke ti stane pojasno....
Da za taa stanuva zbor, TST e proizvedena vo Gree, i e Gree proizvod.E sega za ovaa stanuva zbor?
![]()
T.S.T LOMO CH 12ABE4D по супер цена од 17.990 ден.
Инвертер сплит систем, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Pa ne bas deka i dr sobi kje se grejat. Bidejki ovaa soba koja sakame da ja greeme so klima e 16 kvadrati, do nas sobata e okolu 14kvadrati i tamu kje se great so sporet na drva. I golemata dnevna so kujna kje se gree na sporet so drva, taka da nemame potreba da greeme dr mesta.Sigurno nema samo 16m2 so otvaranje na vrati ke ispadnat poveke kvadrati i ke mu dojde odlicno taa Haier Tundra.
Pa da gledam deka cenata i e 18che i zatoa nekako cudno mi dojde no posle toa vidov deka e simnata od 24.Da za taa stanuva zbor, TST e proizvedena vo Gree, i e Gree proizvod.
Identicna LomoEco, so Gree kompresor, 24reda izmenuvac, ColdPlazma i vgradeno WiFi...sto sve nudi klimava duri i smesna e cenata od 18k...so 3.2kw na -10 vo 16m2 ni 1000den nema da potrosi i ke raboti na 40%.
Gree kompresor, ista elektronika i Energetska klasa so Lomoto.
Pa ne bas deka i dr sobi kje se grejat. Bidejki ovaa soba koja sakame da ja greeme so klima e 16 kvadrati, do nas sobata e okolu 14kvadrati i tamu kje se great so sporet na drva. I golemata dnevna so kujna kje se gree na sporet so drva, taka da nemame potreba da greeme dr mesta.
hmm da treba da se razmisli ubavo........Sepak koga kupuvas klima treba dobro da se razmisli bidejki e klima a ne nekoj proizvod od 20den jas bi ti ja preporacal Haier Tundra od Setec bidejki e na popust i e dobra klima plus taa soba sto ti 14kwadrati ke se topli ( prigreva ) od Haier Tundra.
Автоматски споено мислење:
T.S.T давало 3,2kw на -10 топлина од 19к карти некако ова мие сумлително мие ... Mitsu/Sarara толку не даваат од 2-3000 евра клими дај малце објасни на кориснициве како може 19к клима да извај 3,2 на -10Da za taa stanuva zbor, TST e proizvedena vo Gree, i e Gree proizvod.
Identicna LomoEco, so Gree kompresor, 24reda izmenuvac, ColdPlazma i vgradeno WiFi...sto sve nudi klimava duri i smesna e cenata od 18k...so 3.2kw na -10 vo 16m2 ni 1000den nema da potrosi i ke raboti na 40%.
Gree kompresor, ista elektronika i Energetska klasa so Lomoto.
Ako prodolzis da razmisluvas...jas mislam deka na panel-ka ke zavrsis ...kolku poveke gledas tolku poveke ke te boli glavata.....hmm da treba da se razmisli ubavo........
Mene drugo ne mie jasno kako i nudis tundra za 4x4 soba so.izolacija.....?Sepak koga kupuvas klima treba dobro da se razmisli bidejki e klima a ne nekoj proizvod od 20den jas bi ti ja preporacal Haier Tundra od Setec bidejki e na popust i e dobra klima plus taa soba sto ti 14kwadrati ke se topli ( prigreva ) od Haier Tundra.
I ja taka mislam deka bez ic kje ostanam, a panelka ne doagja vo obzir nikako.Ako prodolzis da razmisluvas...jas mislam deka na panel-ka ke zavrsis ...kolku poveke gledas tolku poveke ke te boli glavata.....
Mene drugo ne mie jasno kako i nudis tundra za 4x4 soba so.izolacija.....?
Sto ke.pravi tundrata ke raboti 5min.i posle 15 ke duva ladno..??bidejki ke iskluci kompresorot a vikate 30m2 se sega za ovaa klima ....??
Sporedbata ti e magare i muzika....T.S.T давало 3,2kw на -10 топлина од 19к карти некако ова мие сумлително мие ... Mitsu/Sarara толку не даваат од 2-3000 евра клими дај малце објасни на кориснициве како може 19к клима да извај 3,2 на -10
Koga ke uvidi kolku e ekonomicno evtino greenjeto so inverter klima osven tie 16m2 ke otvori vrata i ke ja zatopluva i dodatnata soba od 14m2 a toa sto vikas ke postigne temperatura klimata i posle ke duva ladno ne e tocno jas koristam Haier i koga postignuva temperatura vnatresniot ventilator NE DUVA.Mene drugo ne mie jasno kako i nudis tundra za 4x4 soba so.izolacija.....?
Sto ke.pravi tundrata ke raboti 5min.i posle 15 ke duva ladno..??bidejki ke iskluci kompresorot a vikate 30m2 se sega za ovaa klima ....??
Sarara пишав во реченицата нема тука споредба, Навистина многу корисници ги интересира како Климичево од 19к Дај боже да е убо, како дава на -10 3,2 kw топлина од друга страна имаш од 50-60к клими даваа 3,0Sporedbata ti e magare i muzika..
Moze da go snimis toa vo edno video deka NEDUVA ?Koga ke uvidi kolku e ekonomicno evtino greenjeto so inverter klima osven tie 16m2 ke otvori vrata i ke ja zatopluva i dodatnata soba od 14m2 a toa sto vikas ke postigne temperatura klimata i posle ke duva ladno ne e tocno jas koristam Haier i koga postignuva temperatura vnatresniot ventilator NE DUVA.
Znaci vaka jas imam Haier Tide Green i koga ja prefrliv od ladenje na greenje ja pustiv na 25°C i na fan 3 koga ja postigna temperaturata nadvoresnata edinica iskluci a na vnatresnata edinica posle 30 secundi iskluci ventilatorot na vnatresnata edinica.Moze da go snimis toa vo edno video deka NEDUVA ?
Ja mislam deka ke DUVA!!!
Baska sto ke defrsotrira na sekoi 50min ili Haierot nema Inteligent tuku NeInteligent=Glup Defrost