D
Deleted member 95595
Гостин
Ova mu go velis deka ima Hansol. Mene Strelec, a i po nekoj drug ljubiteli na Gree, me iskinaa od zaebavanje za WNot, deka 22m2 ne sum mozel da zagream vo najladnoto i sum moral da dogrevam. Ama koga go pishav toa na forumov, vo nitu eden moment ne padna muabet deka mozebi sobata moja na -10 bara 3 ili 2,8kw toplina, pa klimata ne moze da postigne bidejki dava 2,4kw na -10. Pa ushte vo PP mi pishuvashe poraki deka mu bilo zal za mene pa ke mi praveshe specijalna ponuda za Hansol da stavam vo spalnata, koja pazi, 3,5kw davala na -10.Ne mi e jasno kako sakas da zagrees prostor so zagubi od 5kw so klima 3.5kw, I pritoa da ne vlece poveke od 800W.
100 analizi napravi so presmetki od knauf I pak nisto.
Zagubite ti se enormno golemi, izoliraj si go prostorot prvo, pa posle misli da se grees so klima ured.
I 5KW klima da stavis, taa nema da ti go izolira prostorot, samo ke vlece struja poveke....5kw nema kako da vlece pomalku od 2kw na niska temperatura, pa pak ke palis drva.

Ovie vidlivi dvojni arshini e toa shto sozdava omraza kon Gree brendot tuka na forumov, a ne nivniot (ne)kvalitet. Jas samiot kako nekoj shto raboti prodavach vekje 6 godini, gledam deka nedostasuva prodavachko dostoinstvo kaj vas prodvachite od Gree, a ne kvalitet na vashive proizvodi.