Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ovie novopeceni experti neka zemat da kazat malce poveke koga sporeduvaat modeli:
1. Dali nadvoresnata e so ednoreden ili dvoreden izmenuvac
2. Dali ima EEV ili e kapilara
3. Dali ima nekakov ured vo vnatresnata edinica za procistvanje na vozduh, plasma...itn.
4. Dali vnatresnata e so 3 brzini ili poveke, na primer 7
5. Kakva golemina na kompresor ima
Ne samo, ova cini zatoa sto taka mi cini.
I tvoevo drzi mesto :)

Филтрите се исчистени,слабо лади ,ако е до местоположбата на надворешната ,таму стоеше порано Вивакс 2 кв.и на 45 повеќе ладеше,треба да дојде стручно лице.

Филтрите се исчистени,слабо лади ,ако е до местоположбата на надворешната ,таму стоеше порано Вивакс 2 кв.и на 45 повеќе ладеше,треба да дојде стручно лице.
Ako taka.mislis baraj gi monterite sto ti ja zaveruvaat garancijata......no podobro da sprovedes ova pogore sto ti posocija po upatenite.....jas kolku sto gledam vnatresnata e visoko do tavan,toa za greejne e super ama.za ladejne Ne.Namestija ja na 23/24 .3ta ili 4ta brzina ako.ne.izladi za 25/30min.mislam deka imas problem.....

Последно уредено:
На издув 15 ц пушта,до таван е 10см.
5та брзина,21 ц.без ifell,тест од 16 до 17 !!!

На издув 15 ц пушта,до таван е 10см.
5та брзина,21 ц.без ifell,тест од 16 до 17 !!!
Ne razbrav bas....no 10sm.do tavan e malce(topliot vozdux e najgore na tavan i toj e so najvisoka temp.na vozdux vo sobata)...a mislam deka minimum sto mozi da duva e 12/13stepeni....

Baraj si servis bidejki ova ti e nova klima nevozmozno e da ne ladi ( sigurno e defekt )
Koga si bil zadovolen od vivax klimata togas zosto ne zema inverter vivax ?

а можеби таа грее некој нордиски модел му се погодил, па не лади затоа што таму ладење не им треба.

Последно уредено:
Klimata ne e montirana kako sto treba, izmenuvacot e celiit zatvoren od site strani.
Treba da e barem 15-20cm od zadna strana I od leva strana.
Vivax-ot sto stoel na tia mesto e 20%pomal vizicki.
Vikni gi monterite pod itno.
Ili od servis.

Последно уредено:
Да кажеа монтерите дека не бива тоа место ,туку по наше што не се разбираме,и сега наново преместување?
Нема кеш за тоа,ќе се тера вака дури може.спушти на 24 ,ама на жешкото пак ке се мачиме.

Да кажеа монтерите дека не бива тоа место ,туку по наше што не се разбираме,и сега наново преместување?
Нема кеш за тоа,ќе се тера вака дури може.спушти на 24 ,ама на жешкото пак ке се мачиме.
Nema zosto da vi bara pari nekoj za toa, ako vie ne ste insistirale da stoi na isto mesto.
Ako ja montirale po nivna zelba na toa mesto, vikne te gi da ja monriraat kako sto treba.
Klima uredot kako sto e montiran ne raboti kako sto treba, moze samo da stane pogolem problem vo idnina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom