Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде уште еднаш пошто шефот ваш ве научил само две зборчина.

Пушташ клима на ауто фан. Почнува од најголема брзина и кога ќе постигне оди во најмала брзина или во еко мод па троши малку.
За да троши климата малку мора да дува во најспора брзина или со најмалку м3 воздух, тоа значи дека температурата ќе ја одржува во максимум 10м2 од собата.
Поради тоа што климата смета температура на воздух околу незе, нема да знае во 40м2 колку е на крајот од собата па ќе си дува во еко мод постојано.
За да стаса ладниот воздух во лето или топлиот во зима во поголеми простории ќе треба под клима да застанеш и да мафташ со рацете за да го пренесеш воздухот насекаде.
Бидејќи нема тоа да го правиш во собата ке имаш големи осцилации на температура, па таа заштеда што се рекламира дека се прави е фиктивна поради тоа што собата не е секаде со иста температура, односно за да добиеш иста температура мораш сам да играш со брзините во зависност од временските услови и температурата што сакаш да ја имаш дома.

Јебел вас аутофан што ќе загреете или изладите во вакви денови. Авион полесно е да се управува отколку со овие експертизи што се прикриваат недостатоците на клима уредите!!!
Nervozen e "nikoj", vakvi nepoznavanja i nestrucni mislenja nema kazano ni "klime"
Ne kazuvaj nesto sto neznaes.
Gledaj dogovori ja zdelkata so alibaba, em ke napravis nesto dobro, em ke zarabotis nekoj denar.

Nervozen e "nikoj", vakvi nepoznavanja i nestrucni mislenja nema kazano ni "klime"
Ne kazuvaj nesto sto neznaes.
Gledaj dogovori ja zdelkata so alibaba, em ke napravis nesto dobro, em ke zarabotis nekoj denar.

Ок, експерту аутофан (читај)
Уште едно мислење од низата со кои што не придонесуваш ништо кон заедницата.

Ок, експерту аутофан (читај)
Уште едно мислење од низата со кои што не придонесуваш ништо кон заедницата.
A be kazi nesto za biznisot so alibaba....site cekame info.

E neli se dogovorivme da gi kupis I da gi doneses do Skopje. Jas vednas ti gi zimam za 300 dolari.
Ama ne 9k, 12k neka se.
Nisto od tebe, samo prazni muabeti.

Опаа освен да пишиш аутофан и читај, сега и во бизнис води сакаш да влезиш.
Чекај не оди така лесно. Нека те научи шефот како се купуваат климите за шиткање

Може мислење kоја клима ја препорачувате за 30м2:
DAIKIN FTXF35A/RXF35A или TOSHIBA SUZUMI PLUS RAS-13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E ?

Која е разликата меѓу DAIKIN FTXF35A/RXF35A и FTXB35C/RXB35C
Само еден поглед те споредба на перформансите би требало многу да каже за климите...
Особено заокруженото... Сузумито SCOP 4.6 Сенсирата 4,06, (поекономично е Сузуми) моќноста при греење Сенсирата 3,5, а Сузумито дури 4,2kW (помоќна е Сузуми).... максималната моќ при греење Сенсирата 4,8, а Сузумито 5,3kW ....уште и надворешната единица ако се земе за предност... која е доста потешка на Сузумито(33кгр) во однос на Сенсирата(28кг).... би требало да е јасно што е подобар избор. Барем по мене.... Сега незнам PdesignH, (те на -7 колку kW ќе испорачуваат и едната и другата) веројатно пак Сузумито има подобар резултат.... но очекувано и цената е поголема на Сузумито. Тоа од хартија што би рекле... а убаво е и искуства да чуеш на корисници... мислам ако не Сенсирата 12ка (3-4ца имаат Сенсира 18), неколкумина на форумов се греат со Сузуми 13....
1564306595665.png

Последно уредено:
Па не си ни кажал за климава одамна... https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1729#post-8686752 дури цел месец! Еднаш даваш линк на клими.мк, друг пат на Техномаркет (за истата)... Види, ако рекламираш нешто.... имаме ние разбирање! Тоа на темава поодамна го прават многу повеќе и други....Инаку да, добра е и квалитетна оваа клима, “малезиски“ Panasonic, но сепак за простории до 20 до добро изолирани 25квадрати! PdesignH на климава е скромни 2,4kW (со толку енергија на -7 тешко ќе грееш да речеме 30квадрати) а на -10 ќе испорача нешто над 2,1kW.... Но се слагам дека е тоа квалитетна, добра клима и има конкурентна цена.
Se soglasuvam so tebe klimata e odlicna za 30m2 no so dobra termo izolacija na dzidovi PVC prozori i izolacija na tavan.

Ајде уште еднаш пошто шефот ваш ве научил само две зборчина.

Пушташ клима на ауто фан. Почнува од најголема брзина и кога ќе постигне оди во најмала брзина или во еко мод па троши малку.
За да троши климата малку мора да дува во најспора брзина или со најмалку м3 воздух, тоа значи дека температурата ќе ја одржува во максимум 10м2 од собата.
Поради тоа што климата смета температура на воздух околу незе, нема да знае во 40м2 колку е на крајот од собата па ќе си дува во еко мод постојано.
За да стаса ладниот воздух во лето или топлиот во зима во поголеми простории ќе треба под клима да застанеш и да мафташ со рацете за да го пренесеш воздухот насекаде.
Бидејќи нема тоа да го правиш во собата ке имаш големи осцилации на температура, па таа заштеда што се рекламира дека се прави е фиктивна поради тоа што собата не е секаде со иста температура, односно за да добиеш иста температура мораш сам да играш со брзините во зависност од временските услови и температурата што сакаш да ја имаш дома.

Јебел вас аутофан што ќе загреете или изладите во вакви денови. Авион полесно е да се управува отколку со овие експертизи што се прикриваат недостатоците на клима уредите!!!
Druze ne si vo pravo....auto fan ne raboti sekogas na najniska brzina...promenlivo e toa ...a bidejki vikas deka klimata samo 10kvadrati okolu nea meri ke i go postavis daljinskiot na dr.kraj od sobata nasocen.kon nea ifeel i na sekoi 10min.daljinskiot ke i kazuva deka nee postugnata zadadenata Pr:25stepeni i auto fan ke odi vo 3ili 4ta brzina i taka po 10min. Klimata ke znae dali e postignato ako nee ke pokaci brzina...koga ke postigne ke.namali ..i taka....ne vikam deka i fiksna brzina nee.ok.pr3ta.i i auto ima dobra funkcija.

Ovie novopeceni experti neka zemat da kazat malce poveke koga sporeduvaat modeli:
1. Dali nadvoresnata e so ednoreden ili dvoreden izmenuvac
2. Dali ima EEV ili e kapilara
3. Dali ima nekakov ured vo vnatresnata edinica za procistvanje na vozduh, plasma...itn.
4. Dali vnatresnata e so 3 brzini ili poveke, na primer 7
5. Kakva golemina na kompresor ima
Ne samo, ova cini zatoa sto taka mi cini.

Ovie novopeceni experti neka zemat da kazat malce poveke koga sporeduvaat modeli:
1. Dali nadvoresnata e so ednoreden ili dvoreden izmenuvac
2. Dali ima EEV ili e kapilara
3. Dali ima nekakov ured vo vnatresnata edinica za procistvanje na vozduh, plasma...itn.
4. Dali vnatresnata e so 3 brzini ili poveke, na primer 7
5. Kakva golemina na kompresor ima
Ne samo, ova cini zatoa sto taka mi cini.
I tvoevo drzi mesto :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom