Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сериозно нема никој ништо паметно да каже на темава? Океј, прифаќам дека Грее е можеби подобра од аери, но што сега, да ја фрлам?
Се зезаше дечкото со коментарот.

Инаку види дали добро се прицврстени меѓу себе наставците на држачите. И стави вбуфер гуми. Тоа е.

(А мора со наставци?)

Сериозно нема никој ништо паметно да каже на темава? Океј, прифаќам дека Грее е можеби подобра од аери, но што сега, да ја фрлам?
Арно му го спопика на дилерчево-монтерчево, ама толку им е сече и толку им е подршката на Вивакс, кога ке згусти нигде ги нема па најлесно е да удрат со камења по другите за да го завртат муабетот. (Ако не ја средиш со нивниве комичари од монтери, пушти абер ке ти средам од Грее монтер да ти ја среди климата и стави саглам бафери.)

....а коа бара некој да купи клима одма нуди Вивакс.
Vivax Aeri

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Последно уредено:
Да кажеше некој мислење за кај мене?????

Колку продолжениа има од Star wars, ова ќе да е Return of The Jedi, изгледа и "најубав" дел...Let the force(izvini Vivaks) be with you Klime!
Lol

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Читам некој стари мислења овде у темава и сум као

Taxi-Driver-quotes-8.gif

Имам и вакви мислења
giphy.gif

Ама процентуално оди
tenor.gif

Ретко се возам во такси ама еднаш се дрзнав си викам ај баш шо филозофија ќе исере:Се поставува следново прашање What is the one thing about this country that bugs you the most?И ми враќа со:Ми се спие само шо се враќам од Аеродром,разнесував некој странци курци палци,од сабајле од 06 сум искочен ова ми е последна тура за вечерва.И си викам ватомир толку од твојот Тревис Бикл...

@srelec gt и остали грее ботови од дамна ја уништија темава. кој монтер бре, кај нас кој стигне монтира. да не има школо за монтажери или вие во грее отворивте училиште за монтажа. оди бре таму ресетирај ги тоа белите мерачиња да покажуваат колку ''malku'' си потрошил во Март за греење :LOL:o_O

@srelec gt и остали грее ботови од дамна ја уништија темава. кој монтер бре, кај нас кој стигне монтира. да не има школо за монтажери или вие во грее отворивте училиште за монтажа. оди бре таму ресетирај ги тоа белите мерачиња да покажуваат колку ''malku'' си потрошил во Март за греење :LOL:o_O
Eve ako jas ti. Smetam podnesi.baranje.do moderatorite neka me.baniraat

baferi stavi ako ne pomozat togas ako si na prizemje vo kuka spustija dolu.

Се зезаше дечкото со коментарот.
Инаку види дали добро се прицврстени меѓу себе наставците на држачите. И стави вбуфер гуми. Тоа е.
(А мора со наставци?)

... Ако не ја средиш со нивниве комичари од монтери, пушти абер ке ти средам од Грее монтер да ти ја среди климата и стави саглам бафери.

Фала на сугестија. Бафери (за ауспух) многу помогнаа за вибрациите. Сега воопшто не се пренесуваат внатре. Можеби има и посаглам бафери, ама не знам кај да барам.

Инаку, дури ги ставав баферите приметив дека и држачите не одговараат баш на лежиштата на климата па едната страна не е скроз заштрафена и малку виси безвезе, ама тоа е. Да не ги критикувам монтерите, мислам дека не сакаа да ми ја расипат новата фасада со нови дупки, па затоа има малку импровизации со наставци и неидеално лежење. Тоа е, сега останува да видиме како ќе се покаже оваа клима на дело.

Инаку, можеби некому ќе му користи информацијава - претходниот Панасоник малезиски од 2002ра ме служеше 17 години греење секоја зима, без ладење лето. Се расипа електрониката на надворешната, наводно од тоа што била преблиску монтирана до фасадата. Кога ми ја работеа фасадата, ја оставија на иста далечина од ѕидот како претходно, па сосе фасадата сега имаше 10тина см растојание од ѕидот. Од тие што ги контактирав, едино Видеодата се нафати дечкото и ја направи - ене ја сега спремна за уште 17 години :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom