Potpolno se slozuvam vo odnos na indukcionoto zagrevanje na vodata.Za greaci do 2000W izvedbata na elektronikata za indukcija e relativno eftina, no za snagi od 20kW e izgor skapo. Za vo kujna e odlicno i poekonomicno od obicna ringla, staklokeramika ili plin, zatoa sto direktno go zagreva dnoto na posudata a ne okolinata. Kaj kotelot e druga prikazna, tamu el. greac e vece vo vodata i celata energija se predava na vodata, pa iskoristuvanjeto e 100%, dodeka induktorot moze da predade najpovece 90% od energijata....
Inace tkn KANO sistem ne raboti so indukcija, tuku greac e samata voda (rastvor od voda i nesto navodno misteriozno)...... Nema nikakva vrska so zasteda na energija i iskoristivost pogolema od 1.
Uste vo bivsa JNA varevme kafe i greevme voda vo kofi so dva zileta ili dve lazici. Najdobar primer za "kano" sistem na zagrevanje e gezve za brzo pravenje kafe sto se prodava po pazarive za bespari...... dve metalni ploci dovolno blisku edna do druga, a da ne se dopiraat, go soocinuvaat ovoj "kano" sistem. So se pomalo rastojanie medju plocite, ima se pomalku voda, otporot e pomal, a snagata raste do besvest....
Znaci ke mu dojde isto so obicen kotel na struja samo dobro izreklamirano